Zwarte enkellaarsjes in the picture

Ankle boots inspiration

Dat zwarte enkellaarsjes iedere winter steevast terug in de modebeeld komen, dat moge duidelijk zijn. In mijn kast mogen ze in ieder geval nooit ontbreken. Ik heb de meest uiteenlopende modellen in mijn collectie: van ruige motorboots, tot edgy cut outs met een punt en chique gevalletjes met een naaldhak. In dit artikel wil ik jullie graag wat inspiratie geven op het gebied van de zwarte enkellaars, zodat jullie komend seizoen precies weten hoe je deze trend fashionable kan combineren.

Zwarte enkellaarsjes zijn er natuurlijk in vele soorten en maten, maar ik heb grofweg een driedeling gemaakt.

Simple but chique

black boots collage

Ben je niet gezegend met al te lange of slanke benen? Dat is deze ‘stilettolaars’ uitermate geschikt. Door de hoge hak lijken je benen optisch langer en zeg nou zelf, deze chique laarsjes maken toch iedere outfit vrouwelijk en sexy? Ik vind dit soort laarsjes geweldig om te dragen tijdens het stappen of voor speciale gelegenheden waarbij je net een tikkeltje meer dressed wilt zijn dan normaal. Het model hierboven heeft het gecombineerd met een stoer en strak leren jack, maar je kunt ze natuurlijk ook perfect dragen bij een nonchalant t-shirt met een afzakkende schouder, om het geheel meer casual te maken. Of wat te denken van een getailleerd jurkje? Oh ik kan wel duizend combinaties verzinnen waar deze laarsjes mooi bij staan!

Inner biker chick

boots Collage

Het is een tikkeltje gedurfd en waarschijnlijk ook een stijl waar niet iedereen zich aan durft te wagen, maar deze ruige boots kunnen veel outfits opleuken. Gun je voeten wat rust door hakken in te ruilen voor deze comfy, stoere enkellaarsjes. Wil je echt opvallen? Kies dan voor een paar met studs of strass. Dit soort laarsjes zijn ideaal te combineren met een leren jack of een mooie parka, maar je kunt ook juist gaan voor een wat lievere bovenkant en een beetje spelen en mixen met verschillende stijlen. Draag er bijvoorbeeld een shirtje met kant boven, of een top met een afbeelding van iets schattigs, zoals een animal print. Deze enkellaars zal je outfit net dat beetje rock meegeven!

Celebrity style

black boots Collage 2

I love Miranda Kerr. Echt, ik vind haar geweldig! Niet omdat ze een Victoria’s Secret Angel is, maar gewoon vanwege haar uitstraling, haar stijl en haar gevoel voor mode. Ook hier weer weet ze feilloos een vrij simpele enkellaars met hak te combineren met een outfit die niet eens van het scherm afspat. Het spijkerrokje maakt het geheel girly, en tegelijkertijd geeft de zwarte jas haar een elegante vrouw-van-de-wereld-uitstraling. Hoe leuk kun je bovenstaande laars combineren met een zwarte panty en een short, of zoals Miranda doet, een kort denim rokje?

Zoals dit artikel laat zien, kun je met de zwarte enkellaars vele kanten op. Het is natuurlijk nog niet officieel herfst, maar ik vond het toch leuk om alvast wat meer in te gaan om de trend die we komend seizoen weer veel terug gaan zien. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad!

Voor welke laars zouden jullie gaan?

Bron outfitfoto’s: Pinterest

Special S layer low res

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Dionne
  15/09/2014

  Ik ben dol op leuke, zwarte enkellaarsjes!
  Dionne onlangs geplaatst…Krakow in foto’s | 1My Profile

 • Reageren
  Malou
  15/09/2014

  Zwarte enkellaarsjes staan ook bij mij steevast in de kast. Ik heb met een hak, voor onder jurkjes en ik heb stoere laarsjes met studs. Ja, zwart kan altijd en overal. Van de outfits hierboven vind ik vooral de inner biker chick heel erg leuk, echt mijn ding!

 • Reageren
  Isabel Cristina
  15/09/2014

  Wat een leuke laarsjes, 1 en 3 vind ik het leukst!

 • Reageren
  Kirsten
  15/09/2014

  Oeh, ik ben ook gek op zwarte laarsjes! Nummer drie vind ik het leukste!

 • Reageren
  Marije - BakingBeautyNL
  15/09/2014

  Ik hou echt van mooie zwarte enkellaarsjes. Kan eigenlijk altijd! Deze winter ga ik zeker weer een mooi paar aanschaffen 🙂
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Turkse Week op BakingBeautyNL!!My Profile

 • Reageren
  Esmée
  15/09/2014

  Ik heb nog een paar zwarte enkellaarsjes van vorig jaar staan, maar ik ben nog op zoek naar zwarte enkellaarsjes met een hak. Zo vind ik de laarsjes in jouw artikel uit de categorie ‘Simple but chique’ echt iets voor mij!
  Esmée onlangs geplaatst…Treuren, opfleuren en doorgaanMy Profile

 • Reageren
  Jill
  15/09/2014

  Ik ben er echt super dol op, vooral met die veters vind ik ontzettend tof! Zwarte enkellaarsjes kun je volgens mij nooit genoeg hebben, ze zijn zo fijn te combineren!
  Jill onlangs geplaatst…Video: Milan is jarig! Vlog #9My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.