Zwangerschapsupdate week 26 & 27: babyaankopen, piesen, laatste trimester

We vliegen alweer naar week 28, which means dat laatste drie maanden van mijn zwangerschap zijn aangebroken. Ik praat je bij over de afgelopen twee weken!

♥ Ze is nog ongeveer 36,8 cm lang
♥  Ze weegt ongeveer 940 gram
♥  Ze heeft geregeld de hik
♥  Ze is vooral ’s avonds actief

Aankopen voor de babykamer

Aangezien we onlangs toch besloten hebben dat de dakkapel er voorlopig niet gaat komen, konden we eindelijk met de babykamer aan de slag. Met ‘aan de slag’ bedoel ik dat we eerst maar eens wat meubels zijn gaan kopen. We hadden een nieuwe commode nodig, een comfortabele stoel en zaken als verlichting en plankjes. Op zondag gingen we dus naar IKEA (dit heb je in mijn Picture Palette kunnen zien) om daar een en ander op de kop te tikken. Het enige ‘grote ding’ dat we nu nog moeten hebben is een co-sleeper. We hebben een mooie gezien van Petit Amélie welke we binnenkort online gaan bestellen. Voor nu moet er nog een likje verf op de muur en daarna kan het inrichten beginnen! Dit zullen we ergens in augustus gaan doen gezien er ook nog twee vakanties tussen zitten.

Bijna de naam verklapt

Oh wat is het lastig om de naam voor ons te houden! Omdat het meisje door ons al bij haar echte naam wordt genoemd, is het elke keer weer omschakelen als we in gezelschap zijn. Mijn vriend heeft zich al een keer versproken waar mijn moeder bij was, maar gelukkig was ze toen net aan het bellen en kreeg ze het niet mee. We hebben wel een koosnaam, ‘us famke’ wat Fries is voor ‘ons meisje’, maar het lukt maar niet om die consequent te gebruiken.

Verloskundige

Maandag had ik weer een check bij de verloskundige en afgezien van een grotere buik dan de vorige keer, was er verder weinig anders. De baarmoeder ligt heel goed op groei en qua kilo’s zit ik nu op een +6kg (2kg minder dus weer dan de vorige keer), wat volgens mij redelijk gemiddeld is. Terwijl de vk met de doptone naar het hartje luisterde ging us famke lekker tekeer en liet ze mijn hele buik bewegen. Hier hebben we erg om gelachen.

Vanaf nu zal de frequentie dat ik gecheckt word wat hoger liggen, want we naderen natuurlijk steeds dichter de uitgerekende datum.

Piesen, piesen en nog eens piesen

Ik vroeg me al af wanneer het eeuwige plassen zou beginnen.. Nou, afgelopen week dus. De baby zit echt precíes iedere keer op mijn blaas te schoppen en dat resulteert in heel veel tochtjes naar de wc. Punt is dat ik het ook echt niet op kan houden want als ik moet niezen dan… Nou ja, dan raad je het wel. Maar ach, ik moet ook niet klagen want het is me lang bespaard gebleven. Bij James heb ik de hele zwangerschap heel erg veel naar de wc gemoeten. Ik heb toen ook plastraining gehad van een bekkenfysio.

En verder..

..hebben we aanstaande maandag een 3D-echo. Zo rond 28 weken schijnt de beste periode te zijn om er eentje te laten maken. De baby is dan wat voller, maar heeft nog wel genoeg ruimte om mooi in beeld te komen. We hebben ook een 3D-echo gehad met 15 weken, maar dan is het best wel eng om je baby’tje te zien. Er zit dan nog helemaal geen vet op de armpjes en beentjes en de verhoudingen zijn nog heel gek.

..groeien mijn borsten stug door like there’s no tomorrow. Soms weet ik van gekkigheid even niet meer hoe ik ze fatsoenlijk in een bh of shirtje moet proppen. Ik ben niet vies van een beetje decolleté, maar nu is het soms gewoon echt too much als ik gewoon een simpel zomershirtje draag.

..begin ik eindelijk een beetje de smaak te pakken te krijgen met kleding. Ik heb onlangs weer een hoop leuke jurkjes gekocht en ik merk dat dit toch wel het makkelijkst én het mooist is om te dragen. Bij James kwam ik op een gegeven moment niet verder dan leggings met lange shirtjes maar ik wil het deze keer toch iets anders aanpakken.

..heb ik nog steeds geen hele uitgesproken cravings. ‘S avonds neem ik graag een bak met fruit en zo af en toe verwen ik mezelf met een toastje brie of iets dergelijks, maar tot nu toe weinig gekkigheid.

..heb ik het intakegesprek voor de kraamzorg ingepland (oh my gosh dat laat me echt even stilstaan bij hoe ver we alweer zijn).

..hebben we ons nog helemaal niet verdiept in geboortekaartjes. Dat is echt ook zo’n praktisch dingetje dat ik gewoon zou kunnen vergeten en er dan twee weken voor mijn uitgerekende datum achterkomen dat dat nog moet. Het staat in ieder geval nu in onze agenda genoteerd.

..heb ik me heel erg ingehouden met het shoppen van babykleding. In het begin vond ik het enorm leuk om achter de schattigste pakjes en rompertjes aan te gaan, maar nu hangt er in de winkels alleen maar zomerkleding (veel t-shirtjes en pakjes met korte pijpen) en dat is voor een oktoberkindje niet echt handig. Ik wacht dus nog even tot de wintercollecties in de winkels hangen en dan ga ik wel weer los.

..doe ik zo heel af en toe ’s middags even een half uurtje tot een uurtje mijn ogen dicht in de tijd dat James ook slaapt. Ik wéét hoe pittig die nachten straks weer zullen zijn dus ik voel me er niet schuldig over dat ik nu alle slaap probeer te pakken die ik pakken kan.

Tot de volgende update!

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Joko
  22/07/2017

  Wat leuk, de laatste loodjes! En wat een leuke bijnaam, klinkt lief!

  Een tip m.b.t. de co-sleeper, wij hebben er een gehuurd bij wieghuren.nl. Ik vond het best een grote aanschaf voor de relatief korte duur van gebruik en het feit dat wij (voorlopig) niet nog een kindje zouden willen. Wellicht voor jullie ook een optie?

  Geniet nog even van je zwangerschap!

 • Reageren
  Elisabeth
  22/07/2017

  Wat voelt het ineens echt hè, als dat derde trimester is aangekomen? Dat had ik tenminste. Al vind ik het nu echt al wel lang genoeg duren… ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 37My Profile

 • Reageren
  Leonie
  22/07/2017

  Wat gaat ’t snel Sanne en wat ben je mooi zwanger. Haha en die borsten, dat heb ik nu nog steeds af en toe (woaaa wat zijn ze weer mega)… ben benieuwd hoe ’t er weer uit ziet als ik geen borstvoeding meer geef…
  Leonie onlangs geplaatst…Afbouwen van nachtvoedingenMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  22/07/2017

  Dat dansen op je blaas ??? hier ook en met benen wijd niezen??? No go….??

  Je rode jurkjes van vandeweek op insta zagen er echt top uit en kun je daarna ook nog makkelijk aan.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…We hebben ons droom-droom huis gekocht…My Profile

 • Reageren
  Martina
  22/07/2017

  Ik vond dat altijd zo moeilijk, slaap pakken overdag! Je ziet er prachtig uit!
  Martina onlangs geplaatst…15 Juli 2017 – Onze vakantie in foto’sMy Profile

 • Reageren
  Femke
  23/07/2017

  Wat heb je van de fysio geleerd? Wat hield de plastraining in?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   23/07/2017

   Ophouden, uitstellen en bekkenoefeningen doen.

 • Reageren
  Frank
  24/07/2017

  Het einde komt in zicht?!! Sinds mijn vrouw zwanger is merken we nu al dat het plassen steeds vaker is. Bij elk theetje loopt ze een keer of 2 naar het toilet. Dat wordt nog wat als ze verder in haar zwangerschap is… ??
  Frank onlangs geplaatst…Het huwelijksaanzoekMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  24/07/2017

  Ik had pas last van extra plassen toen ik al bevallen was (en dat is helaas nooit meer over gegaan..).
  Co-sleeper? Kiezen jullie er automatisch voor om haar op jullie kamer te laten slapen? Ben altijd wel benieuwd naar zulke keuzes want naar mijn idee zie je dat steeds meer maar voor mij is dat niet zo normaal (ons zoontje lag vanaf dag 1 op zijn eigen kamer, kwam niet in me op om hem op onze kamer te leggen). Misschien een idee voor een blog?

 • Reageren
  Carlijn
  24/07/2017

  Een afspraak met de kraamhulp…. ja dan zijn het echt de laatste loodjes, al voelt dat misschien toch niet helemaal zo, met nog drie maanden te gaan. Ik ben nog steeds mega megabenieuwd naar de naam. Famke is ook best een leuke naam ;-);-)

 • Reageren
  Natascha
  24/07/2017

  Ja, dat plassen herken ik wel! Hier al vanaf 20 weken regelmatig extra toiletbezoekjes moeten brengen 🙂

  Interessante reactie ook van Yvonne hierboven: wij verwachten ons eerste kindje (30+2 weken nu) en voor ons was het ook heel duidelijk dat ons kindje vanaf het begin op het eigen kamertje gaat slapen. Ben ook benieuwd wat de keuze is om een kindje wel of niet op je eigen slaapkamer te laten slapen. Misschien inderdaad een idee om hier een blog aan te wijden.

  Je bent prachtig zwanger, leuk om je updates te lezen.

 • Reageren
  Lea
  24/07/2017

  Fijn dat het goed met je gaat! En de jurkjes die je koopt zijn inderdaad erg mooi. Ze staan je goed. Ben erg benieuwd naar het bedje van petite amelie, wij hebben toevallig gister een commode van dat merkje besteld. Deze komt volgende week maandag binnen. Dan kan het inrichten beginnen. Helemaal zin in!

  Hopelijk konden jullie ‘ us famke’ vandaag goed zin op de 28 weken echo!

  Liefs Lea

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.