Zwangerschapsupdate 39+4: laatste echonieuws & zal ik deze week bevallen?

De laatste loodjes.. Hoewel die uitspraak me inmiddels aardig mijn keel uitkomt (ik hoor het zo’n 200x per dag) is ‘ie toch wel behoorlijk goed op het hier en nu van toepassing.

Stilte voor de storm

Is dit de laatste keer dat ik James als enig kind naar bed breng? Is dit het laatste nachtje slaap dat ik krijg als moeder van één? Is dit de laatste dag die we met elkaar besteden als gezin van 3? Zal dit de laatste buikfoto zijn? Met alles wat ik doe, vraag ik me af of het de laatste keer is voordat onze tweede telg zich aandient. Met de bevaldatum van 19 oktober in het zeer korte vooruitzicht staat ons leven op het punt weer een enorme wending te krijgen. Daardoor voelen die laatste dagen echt als stilte voor de storm. Een hele leuke stilte, dat wel. James is overigens bij 39+4 ter wereld gekomen en het ziet er naar uit dat ik deze keer die termijn ga passeren.

Alles en iedereen paraat

Er heerst op het moment een opgewekte stemming in huize La Vie Sanne. Alle moeders, schoonmoeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn in opperste staat van paraatheid en laten hun mobieltjes geen minuut alleen, want stel je voor dat ze het telefoontje missen dat de bevalling begonnen is. Een ieder die ik nu nog even denk te bellen voor een gezellig kletspraatje neemt op met: ‘is het zover?!’

Inmiddels zijn echt alle laatste voorbereidingen getroffen voor de komst van de kleine meid. De box is opgezet, alle boxkleden zijn uitgewassen, de co-sleeper is gemonteerd, de vluchttas is volledig gepakt, de maxi-cosi staan klaar en iedere avond zorgen we dat we het hele huis picobello achterlaten zodat we kraamzorg en visite met een gerust hart kunnen laten arriveren als het zover is. Verder heb ik al een paar dagen de wasmand bijna iedere dag helemaal leeg gewassen. Lekker goings, toch?

James tijdens de bevalling

Iets waar ik tijdens mijn eerste bevalling nog geen rekening mee hoefde te houden en nu wel, is dat ik nog een kindje moet onderbrengen als de kermis bij mij begint. Aangezien onze families zo’n 140km verderop wonen vind ik dat nog best een tricky dingetje. Het plan is nu als volgt: we bellen mijn schoonouders zodra mijn ‘echte’ weeën beginnen (mijn eigen moeder wordt ook gebeld, maar zij zal bij de bevalling assisteren), die springen zo snel mogelijk in de auto en afhankelijk van hoe snel het dan bij mij gaat zullen wij ze of thuis opwachten of James in het ziekenhuis uitwisselen. Ik ga ervan uit dat mijn bevalling niet zomaar gepiept is dus dat we in principe nog wel genoeg tijd hebben om James hier thuis te laten, mijn schoonouders te ontvangen en dan zelf in de auto naar het ziekenhuis te stappen, maar we moeten natuurlijk met alle scenario’s rekening houden. Ik hoop wel dat James gewoon lekker kan slapen en dat hij niet ’s nachts hoeft te worden wakker gemaakt.

Nog een echo

Afgelopen week heb ik nog een extra echo gehad. En zoals eigenlijk met alle voorgaande echo’s was de boodschap weer hetzelfde: we maken ons absoluut geen zorgen maar je kindje is wel aan de kleine kant en dit willen we het liefst in de gaten houden. Mijn vruchtwater is nog net voldoende en de kleine lijkt nog steeds haar eigen groeicurve aan te houden. Mocht ik de 40 weken halen aanstaande donderdag, dan staat er ook dan nog een echo gepland. Aan de hand van deze echo wordt beoordeeld of de kleine meid nog even kan blijven zitten of dat ze liever hebben dat ze buiten de baarmoeder verder groeit. Ik vind dit zelf best een spannend moment, want het kan maar zo zijn dat ze de beslissing zullen maken de boel kunstmatig op te wekken. Eerlijk gezegd heb ik dit liever niet. Natuurlijk wil ik ons meisje graag ontmoeten, maar met een nogal heftige eerste bevalling in mijn achterhoofd zou ik het deze keer graag zolang mogelijk op z’n ‘natuurlijke’ beloop laten.

Kleding maat 44

Omdat ze er dus vanuit gaan dat het kindje aan de kleine kant zal zijn ben ik toch nog maar weer even naar Prénatal gegaan om daar wat kleding in maatje 44 te kopen. Een aantal van jullie gaven ook de tip om voor de zekerheid van kleinere items in de ziekenhuistas te doen. Op de een of andere manier word ik heel onrustig bij het idee dat ik straks alleen maar kleertjes bij me zou hebben die aan alle kanten om haar heen slobberen. Ik vind het een gezelliger gezicht als alles gewoon mooi aansluit. Ja toch?

De laatste feitjes

Nog even wat feitjes over de huidige situatie op een rij:

– Ik ben tot nu toe 15 kg aangekomen.
– Ik begin heel langzaam aan voorweeën te krijgen, vooral ’s nachts.
– Ik droom bijna iedere nacht over de bevalling of over het begin ervan (breken vliezen etc.)
– Ik kan maar geen keuzes maken met betrekking tot geboorteversiering.
– Lichamelijk ben ik nog hartstikke fit (ik kan nog lang staan, wandelen, fietsen en achter James aan rennen).
– Ik heb liever dat de bevalling overdag begint omdat ik ’s nachts alles gewoon spookyer vind.
– Jullie leven met zijn allen enorm mee met deze laatste dagen. Ik deel natuurlijk veel op Instagram Stories en ik ben iedere dag wel met een paar van mijn lieve volgers lekker aan het kletsen!

Alle zwangerschapsupdates tot nu toe kun je op deze pagina terugvinden.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Eke
  16/10/2017

  Wat enorm spannend! Ik hoop dat deze bevalling iets relaxter gaat, komt vast goed! Zelf vond ik inleiden echt geen drama, ging best vlot eigenlijk! Mocht het binnenkort gebeuren, dan wens ik je een fijne bevalling toe en een prachtige ontmoeting met jullie dochter!
  Eke onlangs geplaatst…Bye Bye Hormoonzalf!My Profile

 • Reageren
  Dionne
  16/10/2017

  Aaah zo spannend. Het kan nu ieder moment gebeuren.
  Dionne onlangs geplaatst…Het pareltje van Corfu – KerkyraMy Profile

 • Reageren
  Loes
  16/10/2017

  Spannend! Ben heel nieuwsgierig naar jullie meisje. Ik had ook veel te grote kleren voor mijn dochtertje. Vk had toen nooit gezien dat ze veel te klein was.

 • Reageren
  Elisabeth
  16/10/2017

  Laatste lootjes! (Of loodjes?) Hou vol, het komt goed. Ik hoop voor je dat je vanzelf ‘begint’. Toch net even prettiger dan ingeleid worden. ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…“Hoe kijk je terug op je bevalling?”My Profile

 • Reageren
  Liset
  16/10/2017

  Spannend zeg! Dan gaat het binnenkort gewoon beginnen! Gelukkig heb je alles goed voorbereid, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Gedisciplineerd hoor om alles steeds spik en span achter te laten. Maar dat is wel zo fijn straks. Succes nog met de laatste daagjes, ben benieuwd wanneer ze komt :).
  Liset onlangs geplaatst…Hoe bevallen mijn nieuwe wimperextensions van Lashbar?My Profile

 • Reageren
  Aranka
  16/10/2017

  Aaah, wat spannend allemaal! Hopelijk mag je de kleine meid snel vasthouden! Alvast heel veel succes <3

 • Reageren
  zebrazonderstrepen
  16/10/2017

  spannend en toch geniet van deze laatste loodjes waar jij de baby voor jezelf hebt! dicht bij jou.
  zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…Weekly snaps #2 de belevenissen van ZebrazonderstrepenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.