Zwangerschap week 8, 9 en 10: positiebroeken kopen, vertellen aan familie

Vertelde ik in een vorig artikel nog dat de zwangerschapskwaaltjes ver te zoeken waren, lig ik nu zo beroerd als een kraai op de bank.

Ook niet helemaal fair trouwens, want ik heb wel degelijk een griepje of iets onder de leden, maar dat in combinatie met een aantal zwangerschapskwaaltjes maakt dat ik mezelf eigenlijk al drie dagen niet van de bank gesleept krijg.

Tweede echo

Laten we beginnen met de week waarin ik me nog op en top voelde: week 8. Mijn vriend en ik waren natuurlijk helemaal in jubelstemming toen we met 8 weken en 2 dagen wederom een mooie echo hadden. Ik was hier ook vooral blij mee omdat ik de dag erna voor vier dagen op persreis naar Oostenrijk zou gaan. Dan is het toch wel fijn als je de zekerheid hebt dat op dat moment alles nog goed zit. Tijdens deze afspraak bij de verloskundige hadden we ook meteen de intake en moest ik vijf buisjes bloed laten afnemen voor een standaard onderzoek.

Shoppen

Direct na de echo mocht ik van mezelf lekker shoppen en ik gooide uiteraard een paar heerlijke zwangerschapsbroeken in mijn mandje. Niet van die vormeloze wijde hobbezakken, maar mooie skinny jeans van de h&m. Love it! Echt zo fijn dat er tegenwoordig gewoon mooie positiekleding te koop is. Na het shoppen wipte ik even bij McDonalds naar binnen voor een portie kipnuggets en een milkshake want ik had weer honger als een paaaaaard. Het is echt niet normaal wat ik allemaal naar binnen prop op een dag.

Last van darmen

Helaas kreeg ik ook die week heel erg last van mijn darmen (obstipatie) en dus besloot ik even met de dokter te bellen in de hoop dat ze me wat voor kon schrijven. Ik had zelf al van alles geprobeerd aan lijnzaad, gedroogde pruimen en veel water drinken, maar het mocht allemaal niet baten. Gelukkig kon ik nog diezelfde dag speciale zakjes krijgen die mijn ontlasting weer wat soepeler zouden moeten krijgen. Echter, nog geen kwartier nadat ik thuis was met de zakjes werd ik alweer gebeld door de dokter dat ze toch liever niet had dat ik ermee begon. Het speet haar maar na overleg met haar collega’s was ze toch wat onzekerder over de eventuele effecten van de medicijnen op de ongeboren vrucht. Alright, dat was jammer. Ze stelde voor om Lactulose te proberen, een drankje dat ook voor een betere stoelgang zou moeten zorgen.

Op persreis

De volgende dag vertrok ik dus naar Oostenrijk voor vier dagen. Ik had er zin in! Ik wist dat we ook twee dagen zouden skiën en ik was benieuwd wat de bergen met mijn kortademigheid zou doen waar ik al een paar dagen last van had. In de bergen is minder zuurstof en dit zou je dus als zwangere kunnen merken. Maar nee, ik heb in Oostenrijk niks gemerkt. Wel paste mijn skibroek niet meer dicht 😉 Ik zette jullie via Instagram Stories nog even lekker op het verkeerde been. Ik veinsde dat ik aan de schnapps zat (wat in werkelijkheid een groenteshotje was) en ook deed ik alsof ik van een cocktail zat te nippen. Natuuuuurlijk was ook deze alcoholvrij.

Vertellen aan familie

Op zaterdag kwam ik ’s avonds weer terug en op zondag zouden wij de verjaardag van opa hebben die 90 werd. Een mooi moment om onze zwangerschap aan de rest van de familie te vertellen. We plakten de echo op een boekje, schreven er de tekst bij ‘achterkleinkind nr. 2!’ en pakten het boekje in. Opa’s glimlach toen hij het cadeau uitpakte was onbetaalbaar. En ik pinkte natuurlijk even een traantje weg. Ook de rest van de familie was ontzettend blij en verrast.

Overgevoeligheid voor geuren

Week 9 verliep eigenlijk heel soepel. Wel begon ik te merken dat ik steeds minder geuren kon handelen. Zelfs de geur van schone was (?!) werd me teveel en sinds deze week ben ik ook gestopt met het dragen van parfum. Ik kon het gewoon niet meer verdragen. Ik vroeg ook aan mijn vriend of hij geen parfum meer op wilde doen. Het werd erger, want zelfs ‘buitenlucht’ maakte me misselijk. Ik weet nog precies dat ik dat bij James ook had. Alle geuren waren me teveel. In onze badkamer hadden we destijds stokjes staan van Rituals in de geur ‘Hammam Secret’, en ik heb daar echt een aversie tegen ontwikkeld. Die week kreeg ik toevallig ook ineens 4 parfums binnen om te reviewen. Normaal word ik hier heel blij van, voor nu laat ik ze nog even links liggen.

Bloeduitslagen

De bloeduitslagen waren ook binnengekomen bij de verloskundige. Ik had gevraagd of ze even wilde bellen om ze door te nemen omdat ik altijd nogal panisch ben voor dit soort dingen. Gelukkig was alles goed. Ze testen op een aantal zaken zoals je bloedgroep, resusfactor, hb, antistoffen en je glucose.

Bekendmaking op de site

Zo aan het einde van week 9 wilde ik de zwangerschap op mijn site bekendmaken. Ik geloof dat ik het artikel werkelijk in 15 minuten getikt heb, zo’n drive had ik om het eindelijk openbaar te maken. Het voelde ook wel gek om als zooooveelste blogger een zwangerschapsaankondiging te doen, ik hoopte dat niemand er ‘wel een beetje klaar mee was’. Maar natuurlijk was dat niet het geval. Man oh man wat ben ik overweldigd door jullie lieve reacties. En wat voelde ik me ineens zwanger!

Buikje?

Ik check iedere dag in de spiegel of er al iets van een buikje te bespeuren valt, maar ik moet concluderen dat het tot nu toe nog vooral een buik is waar mijn rommelende darmen de oorzaak van zijn. Toch lijkt het soms van boven al heel wat 😉 Ach, ik wacht het geduldig af, bij James zag je pas iets rond 18 weken. Wel draag ik nu al lekker mijn positiebroeken, omdat die een stuk comfortabeler zitten en omdat ze gewoon heel mooi zijn.

Naar mijn moeder

Week 10 kwam alweer sneller dan verwacht. In principe is vrijdag mijn wisseldag, maar dat weten we pas definitief na de termijnecho. Voor nu houd ik in ieder geval even de vrijdag aan. Mijn vriend vertrok op zondag naar Frankrijk om een week te gaan skiën. Leuk voor hem, maar stiekem vond ik het wel een beetje jammer dat hij daardoor de termijnecho moet missen die voor komende week op de planning staat.

Ik ging zondag met James naar mijn moeder en mijn zusje toe die in Heerenveen wonen. Mijn zusje had die week een borstverkleining ondergaan en ik wilde graag even checken hoe het met haar ging. We besloten een nachtje te blijven slapen.

Ziek

Toen ik terugkeerde op maandagavond ging het mis. Vlak voordat ik naar bed ging moest ik overgeven. Niet nuuuuu dacht ik nog. Ik dook snel mijn bed in, in de hoop dat ik spoedig in slaap zou vallen. Maar dat gebeurde niet. Ik rilde, ondanks de trui en de pyjamabroek die ik aan had en ik kon de slaap niet vatten. Deze misselijkheid kwam niet door de zwangerschap, dat wist ik wel zeker. Ook James was onrustig die nacht want hij kampt nog steeds met een heel erge verkoudheid. De volgende ochtend werd ik om 7.00 met een katergevoel wakker. Ik had die dag een groot event op de planning waar ik echt bij wilde zijn, dus ik liep naar de badkamer om alvast weer paracetamol in te nemen, maar tijdens mijn tocht naar de badkamer kwam er al weer een hele guts uit (sorry voor de details) en merkte ik dat al mijn holtes verstopt zaten. Oké, dit ging hem niet worden. Het event zegde ik af en ook James hield ik thuis van de gastouder.

Sindsdien is het eigenlijk niet veel beter geworden en lig ik er nog steeds voor pampus bij. Voor nu doe ik dus nog even rustig aan en kom ik alleen in de benen als het echt nodig is. Morgen (als jullie het lezen vandaag) heb ik om half 12 de termijnecho. Een vriendinnetje gaat mee dus ik hoef in ieder geval niet alleen. En hopelijk mogen we dan voor de eerste keer het hartje horen!

Tot de volgende update!

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  23/03/2017

  Wat vervelend dat je je niet lekker voelt!! Tis vast n griepje en geen zwangerschapsding. Wij hebben t trpuwens pas met een week of 12 aan familie verteld. Gewoon, omdat ik n baan zovht. Heeft niks geholpen, zoek ik nog steeds…..
  Elisabeth onlangs geplaatst…Waarom wij niet gekozen hebben voor de combinatietestMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  23/03/2017

  Ahh balen dat je toch met kwaaltjes te maken hebt en je je niet lekker voelt. Hoop dat het van korte duur is. Superleuk, die mooie reactie van je opa. Lijkt me heel bijzonder, achterkleinkinderen. Heeeeeeel veel succes en plezier met de termijnecho!

 • Reageren
  Heleen
  23/03/2017

  Beterschap lieve Sanne en veel succes en plezier bij de echo straks! ?
  Heleen onlangs geplaatst…Vijf keer de leukste kinderboeken, deel twee!My Profile

 • Reageren
  Channa
  23/03/2017

  Ahh ellende dat overgeven! Verder heel eel succes en plezier bij de echo!
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij voor een unisex naam hebben gekozen!My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  23/03/2017

  Heel veel beterschap! Dat is pittig met zwanger zijn erbij. Veel plezier en succes bij de termijnecho!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 29 – Rhesus D uitslag, bekkenfysio en 3D echoMy Profile

 • Reageren
  Eke
  23/03/2017

  Ah, wat balen van je griep! Maarre, heel veel succes vandaag met de echo, zo leuk!
  Eke onlangs geplaatst…Als een tweede zwangerschap niet lukt – Deel 1My Profile

 • Reageren
  Judith
  23/03/2017

  He wat vervelend zo een griep er boven op! Van de geuren herken ik, altijd als ik misselijk word van geuren ren ik naar de Kruidvat voor een test!

 • Reageren
  Marloes
  23/03/2017

  Ah wat balen dat je zo beroerd bent! Zwanger zijn met de griep is ook gewoon K. Beterschap en hopelijk verloopt de rest weer net zo lekker als het begin!!
  Marloes onlangs geplaatst…Grafisch design van Goodie GoodnessMy Profile

 • Reageren
  Martina
  23/03/2017

  Wat jammer dat je je vriend moet missen tijdens de termijnecho. Al is een vriendin natuurlijk ook heel fijn! Als je je goed voelt zijn onrustige nachten al balen dus snap dat je daar nu al helemaal niet op zit te wachten
  Martina onlangs geplaatst…23 Maart 2017 – “Doe rustig”My Profile

 • Reageren
  Nicole
  23/03/2017

  Heel veel beterschap!!! Hopelijk voel je je snel beter. Ik moest de laatste zwangerschap overgeven van mijn eigen parfum in het begin. Kon de lucht niet verdragen. Ellende.
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe is het leven met twee kinderen?My Profile

 • Reageren
  Joyce
  23/03/2017

  Hé bah jammer dat er toch nog kwaaltjes komen! Succes met de termijnecho XX
  Joyce onlangs geplaatst…Jeetje wat gaan jullie kinderen vroeg op bedMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  23/03/2017

  Ah veel beterschap en succes bij de echo!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Deborah Milano Pure SkincareMy Profile

 • Reageren
  Natascha Ippel
  23/03/2017

  Beterschap! Hoop dat je je snel weer beter voelt.

  Ik vind het erg leuk om jouw zwangerschapsupdates te lezen en te horen hoe jij deze periode ervaart! Voor mij is het de eerste keer, ik ben nu bijna 14 weken zwanger van ons eerste kindje. Mijn buikje begint nu echt te groeien. Prachtig! Hoewel er inderdaad veel bloggers in verwachting zijn, ben jij toch één van de weinige die ongeveer even ver is dan ik (iets korter, maar het komt in de buurt).

  Ik volgde je al en dat ga ik de komende maanden alleen maar meer doen! Veel beterschap en ik kijk uit naar de volgende update!

 • Reageren
  Nikita
  23/03/2017

  Ik werkte tot en met de eerste helft van mijn 2e zwangerschap bij rituals en had ook die hammam stokjes in huis! Ohhh en ik werd me toch een partij misselijk van die geur, verschrikkelijk! Ook op het werk was het voor mij dus geen pretje haha. Ik kan trouwens nu de jongste al ruim 2,5 is nog steeds niet tegen die hammam geur!

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  23/03/2017

  Ooooe die darmen ? Same here. Ik heb zakjes van de dokter die wel mogen tijdens zwangerschap gelukkig, want sie werken. Mijn buikje is dan ook vooral een darmenbuikje en ook de positiebroeken van hm aan loVE It
  Wel super balen dat je nu zo ziek bent. Ik was ook ziek rond week 12 en het was griep maar met zeangerschap erbij ellende, vooral als je lief er niet is. Beterschap meis
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Zou het dan nu raak zijn? Zou ik zwanger zijn?My Profile

 • Reageren
  Odile
  23/03/2017

  Ohh ik ben ook zo in mijn nopjes met mijn skinny zwangerschapsjeans van H&M! Bijna 4 jaar terug hadden ze nog rechte/ wijde pijpen en dat vind ik zo net niet, haha! Hopelijk voel je je snel weer wat fitter. Beterschap en succes bij de termijnecho!
  Odile onlangs geplaatst…Zwanger! – Week 4 t/m 8: Zwangerschapsmisselijkheid en ziekenhuisopnameMy Profile

 • Reageren
  Bertine
  24/03/2017

  ooh wat heerlijk dat je al lekker hebt geshopt! vervelend dat je nu ziek bent, beterschap!
  Bertine onlangs geplaatst…Fotodagboek 2017 #week11My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  24/03/2017

  Wat vervelend dat je ziekjes was! Hopelijk gaat het ondertussen al wat beter? Verzorg jezelf nog goed en hopelijk is je vriend snel terug thuis. Ik kan me voorstellen dat je hem op zo’n momenten toch liever bij je hebt! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  26/03/2017

  Wat vervelend dat je ziek bent. Komt dan helemaal niet uit he. Hoop dat je termijnecho goed was en je een mooi hartje hebt gehoord!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #38 |My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.