Zwangerschap week 38: vluchtkofferperikelen & unboxing hippe doos

Joehoe, ben ik weer. ‘T meisje zit er nog lekker warmpjes bij. Hoewel de echo’s nog steeds wat vage berekeningen geven maak ik me maar vooral niet teveel zorgen.

Extra controle + groeiecho

In de Picture Palette van deze week hebben jullie al kunnen lezen dat ik deze week voor een extra controle nog even naar het ziekenhuis ben geweest. In eerste instantie kwam ik daar omdat ik al een tijdje (vanaf de avond ervoor) niet zoveel leven in mijn buik had gevoeld, maar toen dit allemaal goed bleek te zijn wilden ze nog even een groeiecho doen. Deze stond eigenlijk voor volgende week gepland maar omdat ik er nu toch was leek het ze praktischer om die nu meteen uit te voeren. Was alles goed dan hoefde ik niet terug te komen en als er wat uitkwam dan lieten ze de echo gewoon staan. De metingen leken in principe goed (beeb zat nog steeds op een P25) maar het geboortegewicht kwam volgens het systeem wel erg laag uit (P9). Afijn, weer een hoop onduidelijkheid dus en iets wat de gynaecoloog zelf ook niet kon verklaren dus de echo van volgende week blijft gewoon staan. Mijn gevoel zegt dat het echt allemaal wel goed zit en dat ik gewoon niet zo’n heel groot baby’tje in mijn buik heb, maar ik snap ook wel dat ze vanuit het ziekenhuis het zekere voor het onzekere willen nemen en de boel toch nog even goed willen monitoren.

>> Volg mijn zwangerschap ook op Instagram!

Mijn half gevulde vluchtkoffer

Ik weet niet waarom maar ik zat zo tegen het inpakken van mijn vluchttas aan te hikken. Mijn vriend had het zwarte koffertje al demonstratief naast mijn kledingkast neergezet in het kader van als ze er elke dag over struikelt dan is dat voor haar vast reden om er snel iets mee te doen, maar ik bleef er op mijn beurt gewoon iedere keer langslopen zonder er een vinger naar uit te steken. Het inpakken van zo’n koffertje is natuurlijk helemaal geen rocket science, maar het is meer dat ik – zoals met zoveel in het leven – zo moeilijk kan kiezen. Kiezen welke pyjama’s ik meeneem, kiezen welke geboortepakjes meegaan, wat de after birth kleding voor mezelf wordt, wat voor extra’s er ingepakt moeten worden.. Ik ben gisteren maar even naar Zeeman geweest om daar in ieder geval wat grote onderbroeken en een nachthemd te kopen. Nu heb ik dus zo ongeveer de helft van mijn vluchtkoffer klaar en met betrekking tot een paar zaken moet ik nog een keuze maken.

Tsja… Meer heb ik er nog even niet van kunnen maken.

 

Ik heb nu de meeste basic dingetjes ingepakt zoals een nachthemd, deodorant, make-upremover, ondergoed, borstpads, tandenborstel en wat loszittende broeken. Ik ben nog wat truien aan het wassen die ik wil meenemen en verder moeten we nog even kijken en bepalen welke geboortepakjes meegaan.

De Hippe Doos

In deze update heb ik nog een leuk extraatje, namelijk de unboxing van De Hippe Doos. Ik werd door het merk benaderd om deze maand de inhoud te laten zien en het leek me een leuke toevoeging de zwangerschapsupdate.

De Hippe Doos is een goedgevulde cadeaudoos vol met leuke en hippe artikelen. Het idee erachter is:

“Iedereen kent de goedbedoelde cadeaudozen die je krijgt als je zwanger bent, je baby is geboren is of als je gaat verhuizen. Ze zitten vol met flyers en goedbedoelde spullen die niet naar je smaak zijn en dus ergens onderin de kast als reserve verdwijnen. Wij vinden dat dit anders kan: een cadeaudoos vol met leuke en hippe artikelen waar je dus wel echt helemaal happy van wordt!”

De doos bevat 20 cadeautjes en heeft een waarde van €160. Hij kost €49,95 inclusief verzenden. De editie die je hier ziet is #4. Inmiddels is de volgende editie te bestellen.

DE INHOUD

Strijkapplicatie van Jolile.nl

Een reep chocolade van Milka.

Hippe kaartjes van kaartjegeluk.nl.

Bordje van beebieshop.nl.

Monddoekjes van Jollein.com.

Poster van Babyscloset.nl.

Bijrammelaar van Siliwoods.

Kaartjes van Pikajoe.nl (Fotoslingers).

Fotolijstje van NNKfotografie.nl.

Houten speeltje van Zelftraktatiesmaken.nl.

Mini babyverzorgingssetje van Naïf Care.

Vriendenboek van mamakaart.nl.

Kaartjes van Vanmila.nl.

Mutsje van Styleyourmini.nl.

Verder zaten er nog goodies in van:

♥ Checkdaan.nl

Hipenhout.nl

bijtjeswebshop.nl

Studiojong.com

SuedeDesign.nl

Ook krijg je vele kortingscodes in de doos meegestuurd. Altijd mooi meegenomen natuurlijk.

Ik denk dat het een leuke manier is om zo nieuwe merken en webshops te ontdekken, de meeste merken kende ik namelijk nog niet.

Verkouden en moe

Het is wel duidelijk dat de herfst haar intrede heeft gedaan en dat de temperaturen aan het dalen zijn want ik ben op het moment snotverkouden. Dat is even extra vervelend als je zwanger bent want het ademhalen gaat al zwaarder en bovendien wil mijn verrekte maagzuur maar niet minder worden. Het is al met al een feestje in mijn keel: slijm en maagzuur. Op dit moment voel ik me dus even vrij minimaal. Ik slaap slecht door de verkoudheid en doordat ik overdag best moe ben, lijkt het ook alsof ik onrustiger ben in mijn hoofd. Er zit niets anders op dan maar even vroeg onder de wol te kruipen (of nou ja vroeg, het is nu 22.00 terwijl ik dit artikel typ) en hopelijk een betere nacht te maken.

Tot de volgende update!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Frank
  06/10/2017

  Haha het vluchtkoffertje… herkenbaar! Toen hij hier eenmaal ingepakt was kwam ik er in het geboortehuis pas achter hoeveel onzin we eigenlijk wel niet bij hadden ?.
  Frank onlangs geplaatst…Bijna 2 jaar vaderMy Profile

 • Reageren
  Femke
  06/10/2017

  Ahhh die vluchtkoffer, grappig dat je vriend hem demonstratief weg heeft gezet en jij er maar langs bleef lopen. Een vriendin van mij deed precies hetzelfde, ook zij gaf als reden dat ze niet zo goed kon kiezen wat ze precies meer moest nemen. Balen dat je nu zo verkouden bent, hopelijk gaat dat snel over!
  Femke onlangs geplaatst…Review:Faby Nature nagellakMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   06/10/2017

   Oh fijn om te horen dat ik niet de enige daarin ben haha.

 • Reageren
  Nicole
  06/10/2017

  Oh dat besluiteloze qua kiezen herken ik wel! Vind dat zo moeilijk terwijl het eigenlijk niet zoveel uitmaakt haha.. En leuk die doos, je ontdekt er inderdaad nieuwe webshops mee!
  Nicole onlangs geplaatst…Hatchimels Day: de onthulling van de Hatchimals Surprise!My Profile

 • Reageren
  Trish
  06/10/2017

  Hier precies vluchtkoffer drama haha ! Snotverkouden & was 4 okt uitgerekend
  maar ze zit nog lekker blijkbaar ( stuit )

  • Reageren
   La Vie Sanne
   06/10/2017

   Ja vervelend he, zo verkouden zijn aan het einde van je zwangerschap. Succes nog even! Ga je natuurlijk bevallen?

 • Reageren
  Heleen
  06/10/2017

  Hahaha die vluchtkoffer! Ik had zoooveel meegenomen omdat de bevalling bij de eerste wel een tijdje kan duren. Koeken, energierepen, ontbijtkoek, kleding voor als ik een nachtje moet blijven, kleding voor als m’n vriend een nachtje moet blijven, pyama, 2 pakjes maat 50 en maat 56… Uiteindelijk was ik binnen 6 uur weer thuis en was ik sokken voor de baby vergeten ?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   06/10/2017

   Haha ja ik vergeet ook vast wel iets!

 • Reageren
  Liset
  06/10/2017

  De vluchtkoffer! Alsof je zo van de aardbodem wil verdwijnen. Moet altijd zo lachen om de term vluchtkoffer. Maar ach, als je er af en toe eens wat in doet, dan is hij ook wel zo weer gevuld. Gewoon de dingen in doen die je echt niet kan missen en die gewoon heerlijk zijn als je ze bij je hebt. Succes!
  Liset onlangs geplaatst…Geef je nu op voor mijn workshop ‘Bloggen & Vloggen’!My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   06/10/2017

   Jaaa vluchtkoffer/ziekenhuistas, net hoe je het wilt noemen haha. Maar inderdaad, nu loop ik er af en toe langs en gooi ik er weer eens wat bij. Zo komt ‘ie vanzelf vol!

 • Reageren
  Yvonne
  07/10/2017

  Volgens mij had ik niet eens een vluchtkoffer. Oeps! De tweede keer was ik thuis bevallen (ging heel snel) en de eerste keer moest ik inderdaad naar het ziekenhuis, maar niet met gillende sirenes en zo wel, dan kwamen die spullen later wel. Mijn vriend nam het een en ander mee; ik gaf hem een lijstje mee. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Waarom ik na 10 jaar weer buitenshuis ga werkenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.