Zwangerschap week 36 & 37: wat is er met me gebeurd?!

De afgelopen twee weken heb ik de conclusie moeten trekken dat ik mezelf niet meer herken.. Hoe & wat dat lees je in deze nieuwste zwangerschapsupdate over week 36 en 37.

>> Volg mijn zwangerschap ook op Instagram!

Bewust

Elke keer wanneer ik weer achter mijn laptop kruip om een nieuwe update te tikken vraag ik me af hoeveel er nog zullen volgen. Gezien ik er iedere twee weken eentje schrijf zou je de conclusie kunnen trekken dat er hierna nog maar een of maximaal twee online komen. En dat idee vind ik toch wel een beetje spannend! Het zou ook maar zou kunnen zijn dat dit de laatste zwangerschapsupdate ooit was en dat ik er nooit meer eentje zal schrijven omdat ik simpelweg nooit meer zwanger zal zijn. Dat laatste kan ik me overigens niet voorstellen maar het ligt toch wel enigszins in de lijn der verwachting. Dat maakt dat ik aan de ene kant heel erg bewust de laatste weken wil ingaan en aan de andere kant daar helemaal niet mee bezig wil zijn.

Poetsen

Waar ik wél heel erg mee bezig ben dat is poetsen. Poetsen, poetsen en nog eens poetsen. En daarmee refereer ik meteen naar de titel van dit artikel namelijk WAT IS ER IN VREDESNAAM MET ME AAN DE HAND? Zijn dit nou serieus die nesteldranghormonen waar iedereen het altijd over heeft? Ik kan gewoon niet geloven dat ik – die echt geen prijs mag krijgen voor beste huisvrouw – er plezier uithaalt door de hele dag te wassen, te strijken en met een poetsdoek zorgvuldig alle plekken in huis bij langs te gaan. Maar het is echt waar. Vraag me niet waarom maar ik heb in de afgelopen week alle babykleren inclusief hydrofielen, handdoeken én de overhemden van mijn vriend gestreken. Daarnaast heb ik alsof mijn leven ervan af hing een schoonmaakster gezocht die in één week twee keer is geweest en ik ben als een malloot tekeer gegaan om de bodem van de wasmand te bereiken. Ik werd ineens blij van de geur van allesreiniger en heb weet ik veel wat voor extra schoonmaakmeuk gekocht.. Nee, ik zit in een identiteitscrisis geloof ik.

Pakket van Medela

Ook werd ik nog blij verrast met een leuk pakket van Medela, waar allerlei fijne borstvoedingstools in zaten zoals zoogcompressen, PureLan tepelzalf, moedermelkbewaarzakjes en Calma. Heel fijn om dat allemaal in huis te hebben omdat ik voornemens ben om ook deze keer weer borstvoeding te geven. Vorige keer was ik om eerlijk te zijn niet echt goed voorbereid en heeft mijn kraamverzorgster destijds van alles in huis moeten halen voor mijn borstvoeding.

Nu weet ik een beetje wat ik kan verwachten en wat dus handige producten zijn om alvast te hebben. Goede zoogcompressen staan wat mij betreft echt nr. 1! Ik weet nog dat ik heel wat melk lekte bij James en dat ik zoogcompressen had die niet goed bleven zitten waardoor ik alsnog steeds met een doorweekte bh en een doorweekt t-shirt rondliep. Ook naar de Calma ben ik heel benieuwd, dit is een speciaal voedingssysteem voor baby’s die borstvoeding krijgen. Het laat baby’s drinken zoals ze aan de borst hebben geleerd, waardoor ze gemakkelijker tussen de borst en Calma wisselen. Handig voor als papa even de voeding wil overnemen 😉

Dubbel gevoel

Afgelopen week was ook een week die heel dubbel was. 24 september blijft voor mijn familie een beladen datum. Het was de dag dat mijn zusje drie jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker kreeg en het toeval wil dat ik drie jaar geleden precies even ver zwanger van James als ik nu ben van onze tweede beeb. De laatste weken van mijn zwangerschap waren destijds heel heftig en verdrietig omdat we in een vreselijk rollercoaster terecht kwamen en mijn toen 15-jarige zusje met intensieve behandelingen moest starten. Ik schreef daar toen deze update over. Nu ben ik dus weer evenver zwanger als toen en dat maakte dat ik toch een beetje extra huiverde toen het 24 september was. Mijn zusje heeft afgelopen week gelukkig weer goede uitslagen gehad dus dat is in ieder geval fijn.

Ze mag komen!

Inmiddels zijn we dus aanbeland in week 37 en dat betekent dus dat de baby ‘af’ is en ter wereld mag komen. Dit is wel zo’n beetje – oke op de geboorte na dan – de laatste mijlpaal van de zwangerschap. Mijn lichaam heeft een zwangerschap voldragen en ik mag officieel bevallen! Toch heb ik niet het idee dat het veel eerder gaat gebeuren dan mijn uitgerekende datum. Praktisch gezien zou mijn voorkeur ook gewoon uitgaan naar een zwangerschap van 40 weken, niet in de laatste plaats omdat James jarig is op 8 oktober en omdat we nog graag zijn verjaardag zouden willen vieren. Maar goed, een bevalling valt natuurlijk niet te plannen dus het is gewoon afwachten. In heb in ieder geval nog geen krampen of voorweeën.

Slapen

Het lekker slapen gaat in rap tempo achteruit. Ik moet toch wel zo’n 3-4 keer per nacht naar de wc en ik heb erg last van maagzuur waardoor het inslapen ook wat moeilijker gaat. Ik eet me gek aan vanillevla (dat schijnt te helpen) en ik ben daar inmiddels goed zat van. Maar goed, als ik het niet doe dan voelt het alsof mijn slokdarm in de fik staat. Dat zijn echt die eindezwangerschapskwaaltjes die ik maar gewoon op de koop toenemen. Het is in ieder geval nog niet dusdanig erg dat ik het gevoel heb er helemaal klaar mee te zijn. Ik vind zwanger zijn leuk!

Tot (waarschijnlijk) de volgende update!

 

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Trish
  30/09/2017

  Voor mij hielp rennie duo kauwtabletten en mogen tijdens zwangerschap
  ( zelf bijna 40 weken) succes !

 • Reageren
  Eke
  30/09/2017

  Wat fijn dat je er zo van geniet, Sanne! En uitbuiten die schoonmaakdrang, haha. Wat dat betreft zou ik eeuwig zwanger mogen zijn!
  Eke onlangs geplaatst…Winactie 1-jarig bestaan EkeBrouwer.nlMy Profile

 • Reageren
  Elly Kamphuis
  30/09/2017

  Hoi Sanne geniet normeer lekker van de laatste weken,je huis is in iedergeval schoon en kun je extra genieten van als je bevallen bent.Lieve groetjes voor jullie alle drie,Elly

 • Reageren
  Elisabeth
  30/09/2017

  Ja dat poetsen!! Ik doe t nog steeds. En nee ik deed het ook nooit. Het is wel fijn trouwens, hoop dat t blijft.?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Achteraf gezien… had ik best een pittige zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  30/09/2017

  Hahaha hydrofieldoeken strijken? Dan ben je echt goed zwanger!!!!
  Maar hey, het gaat goed met je en dat is het belangrijkste!

  • Reageren
   Christine
   02/10/2017

   Hier strijk ik ze altijd en inmiddels is mijn dochter 2,5.. vind die verkreukelde lappen er zo armoedig uitzien :$
   Maar mijn moeder strijkt zelfs handdoeken en theedoeken en dat gaat mij ook te ver, dus ik weet in ieder geval wel waar ik het vandaan heb 😛

 • Reageren
  Anneleen
  30/09/2017

  Wat spannend, nu het zo dichtbij komt, geniet van de laatste weekjes! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageren
  Didi
  30/09/2017

  Rennies mocht ik niet! Maar het maalox drankje hielp goed. Sterkte met de laatste loodjes!

 • Reageren
  Rachel
  30/09/2017

  Super spannend zeg. Bij mij begon het rond deze tijd erg te rommelen, al kwam kleine pas na de 39 weken. Sterkte de komende tijd en geniet er natuurlijk van. Al is dat soms lastig als alles zo zwaar wordt.
  Rachel onlangs geplaatst…Mijn eerste ervaring met de Style Tone Box. Styletone September 2017My Profile

 • Reageren
  Femke
  01/10/2017

  Wat een leuke update. Hahaha een vriendin van mij werd ook ineens poetskoningin terwijl ze daar normaal echt niet van houdt. Overigens is dat nu de baby een paar maanden oud is weer stukken minder haha. Week 37 was een beladen week als ik het zo lees. Fijn dat je zusje goed uitslagen hebt gehad en dat jouw baby nu zou mogen komen :-).
  Femke onlangs geplaatst…10 feitjes over mij ♡My Profile

 • Reageren
  Christine
  02/10/2017

  Klinkt tegenstrijdig, maar het zuur van vanilleyoghurt helpt ook enorm!
  En wellicht een welkome afwisseling na al die vla..
  Succes met nu echt, écht de laatste loodjes!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.