Zwangerschap week 31 & 32: groeiecho, gestopt met ZwangerFit

Jongens wat hoppen we lekker door! Week 32 is aangebroken wat betekent dat er nog ‘slechts’ 8 te gaan zijn. Hoe verliepen de afgelopen twee weken?

De extra echo

Op de dag voor mijn vakantie moest ik nog even langs het ziekenhuis voor een extra groeiecho. Dit op verzoek van de verloskundige, die vond dat mijn baarmoeder niet zo heel hoog zat. Ik kan er kort over zijn: de echo zag er hartstikke goed uit. Het kindje is heel gemiddeld en houdt een perfecte curve aan. De CTG die aanvullend werd gemaakt gaf verder ook geen reden tot zorg. Morgen (als jullie dit lezen vandaag) moet ik nog een keertje terugkomen om de hele sessie van echo en CTG te herhalen omdat ze nog even een vergelijking willen maken met de vorige. Prima, ik vind het helemaal niet erg om nog een keer naar ons meisje te mogen gluren.

Vakantie

Half augustus stond er nog een weekje Italië op de planning met de familie van mijn vriend. In de vorige update konden jullie al lezen dat ik om te mogen vliegen een verklaring van mijn verloskundige nodig had, maar dat zij deze wegens bepaalde reglementen niet volledig mocht invullen. Uiteindelijk besloot ik op het moment supreme gewoon een wijd shirt aan te trekken in de hoop dat er niet om de verklaring gevraagd werd – en dit werkte, want niemand op het vliegveld heeft iets door gehad. Eind goed al goed dus. De vakantie zelf was heerlijk, James heeft zich kostelijk vermaakt en ook ik vond genoeg vertier in het boekjes lezen in de schaduw en af en toe een duik in het zwembad nemen. Ik heb ondanks de warmte prima geslapen (ik schijn wel te snurken zegt mijn vriend..) dus ik ben lekker uitgerust in de vakantie. Mijn buik is in deze tijd wel echt weer een stuk zwaarder geworden en dat merk ik in alles: uit bed komen, dingen van de grond rapen, James op tillen, staan, lopen, etc. Het voelt soms net of ik een zak met stenen met me mee zeul!

Intake kraamzorg

Mijn kraamzorg zal ik afnemen bij Liemerscare en afgelopen dinsdag stond er een bezoekje van ze op de planning. Dit is niet heel boeiend, gewoon een introductiegesprekje over wat je kunt verwachten en wat de regels zijn omtrent kraamzorg en verder heb je ook de mogelijkheid om wat wensen te bespreken. Ik heb zelf aangegeven dat ik het fijn zou vinden een iets ‘oudere’ kraamverzorgster te krijgen, dit had ik tijdens James ook en dat is me wel bevallen (ik heb tijdens de kraamperiode met James overigens 2 kraamverzorgsters gehad waarvan eentje me wel beviel en de andere absoluut niet). Qua uitzetlijst had ik alles wel zo’n beetje in orde, ze raadde me alleen nog aan om een dienblad te kopen (die heb ik niet en is wel handig als de kraamverzorgster eten en drinken naar boven wil brengen), een extra thermometer (ik heb er nu eentje maar je moet er twee hebben; voor de baby en voor de moeder een aparte ivm infectiegevaar) en ik moet nog kruiken en klossen regelen.

Bewegingen

Mijn buik gaat vrijwel de hele dag op en neer. Zeker op vakantie waar ik ongeveer de hele dag in bikini lag, was het goed zichtbaar. Ik vraag me steeds af wat ze toch allemaal aan het doen is daarbinnen want het lijkt echt soms op een versnelde bokswedstrijd. Ongelofelijk wat die kleine armpjes en beentjes al voor elkaar kunnen krijgen. Ons meisje heeft de neiging met haar voetjes in mijn linkerzij te drukken en dit is niet bepaald comfortabel. Vooral als ik op de bank zit en mijn buik helt een beetje naar links, dan gaat zij nog even extra tegendruk geven met haar voetjes. Ik druk op mijn beurt de voetjes dan weer weg, omdat ik echt niet tegen die bewegingen kan. Verder vind ik het eigenlijk wel gezellig de hele dag dat getrappel.

Schuldig

Hoewel ik enorm uitkijk naar de periode met baby, ben ik tegelijkertijd ook een beetje bang voor hoe het straks met James zal gaan. Ik wil gewoon dat hij niks tekort komt qua aandacht maar ik weet ook dat het best pittig gaat zijn om de aandacht te verdelen over twee kindjes en dat hij soms echt op zijn beurt moet wachten. Ik voel me er eerlijk gezegd nu al schuldig over, terwijl het krijgen van een broertje of zusje en de daarbijbehorende aandacht die verdeeld wordt de normaalste zaak van de wereld is. #hormonen denk ik.

Gestopt met ZwangerFit

Hoewel dit artikel waarin ik op ironische wijze vertelde hoe een les ZwangerFit bij mij echt gaat vooral met een knipoog geschreven is, zat er ook zeker een kern van waarheid in. Ik moest mezelf echt naar de wekelijkse lessen toe slepen en ik had er vanaf het begin al niet een heel happy gevoel bij. Ik wilde het echter toch nog wel een kans geven en besloot het nog een paar lessen aan te kijken, maar na de vakantie ging de knop om en besefte ik me dat ik gewoon geen dingen wil doen waar ik niet blij van word. Zeker niet nu ik nog maar enkele weken op de teller heb. Ik voel me fit, ik ben fit en ik beweeg voldoende en ik weet zeker dat ik het op dat gebied prima ga redden tijdens de bevalling. Daarnaast heb ik de theorie niet nodig omdat ik natuurlijk al eens een bevalling heb doorstaan.

Verder..

– Is de babykamer AF!
– Ben ik er een beetje bang voor dat ik niet genoeg vooruit kan werken om echt een paar weken verlof te nemen.
– Ben ik ’s avonds toch wel wat eerder moe dan normaal.
– Lukt het me vrijwel niet meer om mijn eigen teennagels te lakken.
– Gaf de weegschaal gisteren 69,8 aan, wat neerkomt op een gewichtstoename van +9,8 kg.

Tot de volgende update!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Femke
  25/08/2017

  Fijne update. Mooi dat het zo goed gaat. Je hebt groot gelijk dat je bent gestopt met ZwangerFit en alleen dingen doet waar je blij van wordt!
  Femke onlangs geplaatst…Q&A: ’17 #3My Profile

 • Reageren
  Joyce
  25/08/2017

  Leuk om weer te lezen, vooral omdat we gelijk op gaan! Gisteren is mijn verlof begonnen, heerlijk! Ook qua kilo’s gaan we gelijk op trouwens 🙂
  Ik geef je groot gelijk dat je met sporten gestopt bent, ik ben er deze zwangerschap niet eens aan begonnen omdat ik er ook echt geen zin in had!
  Fijne dag!

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  25/08/2017

  Heerlijk om te lezen. Goed dat je gestopt bent als het je zo tegen stond. Niks moet en je lijkt idd mega fit. Hier ook af ent Oe boxwedstrijden maar voel vooral rechts vaak voeten.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…HELP: Over een maand ben ik uitgerekend…My Profile

 • Reageren
  Rachel
  25/08/2017

  Wat een schitterende buik heb je! Mijn oudste had altijd zijn voetjes in mijn ribben. Niet erg comfortabel inderdaad. De jongste hield niet op met bewegen. Er gezellig, maar ook vermoeiend. Het grappige is dat ik dit gedrag nog een beetje terug zie.
  Gewaagd dat je bent gaan vliegen zonder verklaring. Ik was iets van 5 maanden zwanger, heel subtiel buikje en ik kreeg de wind van voren dat ik het had moeten melden (ik zat bij een nooduitgang).
  Rachel onlangs geplaatst…Gestopt met antidepressivaMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  26/08/2017

  Je ziet er prachtig uit met je mooie buik! En je hebt ook nog eens een heel goede zwangerschap, super fijn.
  Verder denk ik dat James straks veel te blij is met zijn zusje, geen zorgen maken over verdelen van aandacht. Is juist goed voor ze. Ik heb ook maar één zoon en ik maak me juist zorgen dat hij te veel aandacht van ons krijgt soms 😉

  Over je zorgen m.b.t. je artikelen en je verlof: als je nu al begint met “om de dag” een artikel plaatsen en dat blijft doen tot na de bevalling als je echt weer begint….Is dat een oplossing?

 • Reageren
  Susan
  28/08/2017

  Maak je nou alsjeblieft geen zorgen over artikelen en je verlof….
  De lezers blijven wel. Die zijn maar al te nieuwsgierig naar je baby updates. En besef je wel dat je die verlof tijd nooit terug krijgt! Zelfs als je een derde krijgt… je verlof met dit meisje is alleen nu.
  Als je 89 en rimpelig bent denk je echt niet och had ik nou maar meer artikelen geschreven voor mn verloftijd.
  Zo dat was mijn advies aan jou haha! Doe ermee wat je wilt 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.