Zwangerschap week 13 & 14: Angelsound gebruiken, uitslag NIPT

Twee weken waarin weer een hoop is gebeurd! Ik praat jullie bij over zwangerschapsweek 13 & 14.

Guess who’s back? Mijn energie!

Als dit artikel online komt zit ik officieel in mijn tweede trimester, joehoeeee! En dat is te merken want mijn energie is helemaal terug van weggeweest. Ik zie steeds meer gelijkenissen met de zwangerschap van James want ook bij hem kwamen stipt in week 14 mijn energie én mijn trek ik koffie weer terug. Hoe fijn is dat. Nu ben ik sowieso niet extreem moe geweest in mijn eerste trimester, maar ik merkte wel dat ik vaak heel futloos was. Weinig zin om te werken en zelfs geen zin om er met James op uit te trekken. Voor een keer moet dat wel kunnen, maar als dit weken aanhoudt dan wordt het op een gegeven moment wel vervelend. Nu zijn mensen er verbaasd over als ik om 23.00 nog steeds mijn doppen wagenwijd open heb staan. Ik zelf ook wel een beetje moet zeggen hoor, maar ik ben er ook vooral heel blij mee.

Hartje luisteren met de Angelsound

Voor mijn verjaardag heb ik van vrienden de Angelsound gekregen. Dit is een apparaatje waarmee je zelf naar het hartje van je baby kunt luisteren. Enorm fijn als je de baby nog niet voelt schoppen en je toch wilt weten of er nog leven in je buik zit. Aan de ene kant is het een heel fijn apparaatje omdat je weer even gerustgesteld wordt als je het hartje hoort, aan de andere kant kan het ook voor veel spanning zorgen als je het hartje even níet hoort. Het advies is om pas vanaf week 14 te gaan luisteren, maar ik kon het niet laten en wilde het toch gewoon heel even proberen twee weken geleden. Nou, ik had de doppler nog geen twee seconden op mijn buik en ik had meteen al een flinke hartslag te pakken. Ik kreeg meteen een dikke vette glimlach op mijn gezicht. Mijn smurfje! Toen mijn vriend ’s avonds thuiskwam hebben we ook nog even samen geluisterd en nu ligt het apparaatje in ons nachtkastje. Ik wil het niet te vaak doen omdat het voor de baby niet zo heel prettig schijnt te zijn, dus ik vind wel dat we daar rekening mee moeten houden. 1x per week is genoeg.

Uitslag NIPT

Jullie hebben er al uitgebreid over kunnen lezen in dit artikel, maar mijn uitslag van de NIPT kwam afgelopen week binnen. Veel eerder dan gedacht! Gelukkig was de uitslag goed en werden er geen rare dingen gevonden. Voor mij was de uitslag toch wel weer een heel bijzonder moment omdat je gewoon weer een stukje meer zekerheid hebt. Ik merk tijdens deze zwangerschap – veel meer dan bij die van James – dat ik echt in ‘hobbels’ of positiever gezegd, mijlpalen denk. De NIPT voelde als een enorme hobbel die ik over moest (eerst de keuze of je hem laat doen of niet, dan nadenken over wat je doet bij een eventuele slechte uitslag, vervolgens de echte uitslag) en nu deze dan genomen is ben ik weer een heel stuk geruster. Ik heb meteen de 20-wekenecho gepland en die staat nu voor 24 mei.

Dingen om te regelen

Het begint ook meer en meer te kriebelen om aan de slag te gaan met allerlei dingetjes voor de baby. Ik ben begonnen met een lijstje van dingen die ik heel graag zou willen hebben, zoals een Puckababy, een lekkere stoel voor in de babykamer, een co-sleeper, een draagzak of -doek, een nieuwe Maxi-Cosy, een nieuwe kinderwagen, nou ja en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een aantal dingen heb ik nog wel van James, maar niet zo heel veel meer en bovendien maar moet voor het meeste vervanging komen. Ook moeten we natuurlijk aan de slag met project babykamer, op dit moment is die kamer namelijk nog de kledingkamer van mijn vriend. Verder heb ik me aangemeld voor  kraamzorg.

Moeders voor moeders.. Nog héél even

Mijn deelname aan Moeders voor Moeders is bijna ten einde. Vanaf week zes heb ik in de blauwe containers gepiest en over twee weken stop ik ermee, dus ik heb echt de volle tien weken dat je mee kunt doen urine ingeleverd. En daar ben ik best wel een beetje trots op, want ik zeg eerlijk dat het zeker niet altijd even leuk is om in een onhandige houding je urine op te vangen in een kannetje. Zeker niet als je daar op sommige momenten ook nog eens publiek bij hebt 😉 Ik schreef er al een een artikel over, daarin heb je meer kunnen lezen over wat er allemaal komt kijken bij MvM (in mijn geval dus ook letterlijk, haha). Morgen (als jullie dit lezen vandaag) zet ik weer een kratje volle containers voor mijn huis en dan wordt deze door een chauffeur omgewisseld voor een kratje met lege exemplaren.

Op de planning..

Aanstaande maandag heb ik mijn eerste reguliere check (zonder echo) bij de verloskundige. Meestal bestaat zo’n check uit het opmeten van de bloeddruk, het voelen van de baarmoeder en het luisteren naar het hartje. Ik heb hier best wel zin in! Ik vind het toch wel fijn om straks weer even bevestigd te hebben dat het allemaal goed groeit en bloeit. Ook hebben we op heel korte termijn de geslachtsbepaling, maar daarover hoor je later meer.

Tot de volgende update!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  21/04/2017

  Fijn dat je uitslag van je NIPT positief is. Succes met je kratje buiten zetten 🙂
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…5 Tips die Middelbare school kiezen makkelijker makenMy Profile

 • Reageren
  Channa
  21/04/2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Hier ook de Angelsound gebruikt, heel leuk. Je moet je alleen niet gek laten maken als je het hartje niet vindt, soms is dat wat lastiger.
  Channa onlangs geplaatst…Kaya Sieraden voor bijzondere momenten (tip voor Moederdag)My Profile

 • Reageren
  Eke
  21/04/2017

  Wat fijn dat je je weer beter voelt! Ik was altijd in de veronderstelling dat je via NIPT ook het geslacht te horen kreeg, maar dat is niet zo?
  Eke onlangs geplaatst…Aliexpress Shoplog april 2017My Profile

  • Reageren
   Tamar
   21/04/2017

   Vroeg ik mij ook af ja!

 • Reageren
  Nicole
  21/04/2017

  Fijn dat het goed gaat! Die angel sound heb ik tijdens de zwangerschap van ons zoontje ook gebruikt. De laatste zwangerschap was ik veel minder angstig en heb ik er geen behoefte meer aan gehad.
  Nicole onlangs geplaatst…Een koopwoning, was dat nou zo verstandig?My Profile

 • Reageren
  Frank
  21/04/2017

  Top dat het allemaal goed gaat! We hebben de angelsound twee keer gebruikt. We hoorde het hartje niet goed en begonnen ons meteen zorgen te maken of het wel goed ging.
  Frank onlangs geplaatst…That’s how the love story began.My Profile

 • Reageren
  Nicole
  21/04/2017

  Wat fijn dat je thuis nu ook het hartje kunt horen! Ik heb daar zelf nooit aan gedacht maar denk ook dat het voor mij niets zou zijn.. De dingen die jij op je lijstje hebt staan heb ik ook nog staan haha en dat met 33 weken nog, oeps! Alleen kinderwagen hebben we!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 33 – bekkenfysioMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  21/04/2017

  Oe spannend, de geslachtsbepaling ik denk weer een jongen bij jullie ? Heerlijk dat het weer zoveel beter gaat, vooral jeuj voor koffie ?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…HELP!!…We zoeken een jongensnaam…My Profile

 • Reageren
  martina
  21/04/2017

  Ik fantaseer wel eens over een tweede en ik zou het ook heel leuk vinden als ik opnieuw een wagen uit mocht zoeken en nieuwe spulletjes moest/mocht kopen. Nu zou dat als onzin voelen want ik heb nog een prachtige Joolz wagen. Maar een ander kleurtje zou dan wel leuk zijn 😉 Fijn dat het goed met je gaat!
  martina onlangs geplaatst…20 April 2017 – Wisselvallig weer en heel veel (window)shoppen.My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  21/04/2017

  Wat fijn dat je je nu weer zo goed voelt! En die uitslag NIPT is natuurlijk ook top. Ik ben benieuwd of jullie een zoon of dochter krijgen, ik denk een zoon 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mamakeuzes #8 Wel of geen pijnbestrijding tijdens de bevalling?My Profile

 • Reageren
  Heleen
  21/04/2017

  Wat een goed cadeau! Heerlijk, om dat soort momentjes samen te delen.
  Bijna klaar met MvM, Yes! Ik stond altijd te kokhalzen van dat conserveringsmiddel wat erin zit.. ?
  Heleen onlangs geplaatst…Bakerpraatjes – Krijg je een jongen of een meisje?My Profile

 • Reageren
  Melina
  21/04/2017

  Fijn dat alles goed gaat! Wij hebben op de zelfde dag de 20w echo. Onze verloskundige doet het echt pas vanáf week 20. (Ben nu 16w2d). Vind het mega spannend, maar dat vindt iedereen natuurlijk haha.

  Eerst volgende week de geslachtsbepalende echo 🙂 . Die gaan jullie ook doen toch?

 • Reageren
  Anneleen
  21/04/2017

  Superfijn dat de uitslag van de NIPT test helemaal in orde was! 🙂 Je hebt al een schattig buikje!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageren
  Sara
  22/04/2017

  Fijn dat de uitslag goed is! Ik denk dat ik ook de angelsound graag zou willen, voor af en toe.
  Zijn jullie dmv de nipt niet geïnformeerd over het geslacht?

 • Reageren
  Carlijn
  22/04/2017

  Superfijn dat je weer energie hebt. Ook voor James, heeft-ie z’n fitte mama weer terug 😉 Topcadeau van je vrienden, die Angelsound. Lijkt me heerlijk om weer zo’n wishlist te maken met babyitems. Misschien wel even wachten met kopen tot jullie het geslacht weten..?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.