Zomaar een ochtend in augustus

IMG_7851

Het is 6.00 en ik hoor een zacht gebrabbel uit James zijn kamer komen. Nu hij zichzelf kan optrekken en in bed kan staan, heeft hij een nieuwe vorm van entertainment gevonden op de vroege ochtend en ik weet dus dat ik hem nog even een kwartiertje kan laten spelen.

Als rond 6.20 het gebabbel over gaat in gejengel besluit ik hem nog even tussen mijn vriend en mij in te leggen.  Nou ja, leggen, hij graait meteen naar de Philips-lamp op ons nachtkastje. Binnen no-time worden de stekkers eruit getrokken, gooit hij en passant nog even de boeken van het nachtkastje af en kijkt hij daarna met een triomfantelijk ‘Kijk papa en mama leuk he, ik ben stout’-gezicht onze kant op. Ik kan mijn lach niet inhouden maar spreek hem wel streng doet dat dit niet helemaal de bedoeling is. Dat wordt nog wat als ‘ie straks ouders is, verzucht ik. Netjes orden ik de boeken weer op het kastje en pruts ik de stekkers terug in de lamp.

Als James zijn flesje bij ons in bed heeft opgedronken is het tijd om naar de kamer te gaan. Ik pak een drietal stoelen onder de eettafel vandaan die ik kriskras bij elkaar zet, zodat James zijn eigen parcours heeft om in rond te lopen. Ik zet hem bij een van de stoelen neer en blijf vanaf de bank het tafereel aanschouwen. Ik glimlach bij het beeld dat hij zich laat vallen, weer optrekt, naar een andere stoel loopt, even blijft staan om op de muziek te dansen, naar de bloemen wijst, bukt om een stofje tussen zijn tenen uit te pulken en even naar mij zwaait.

Het is inmiddels half 8, vriendlief gaat de deur uit en ik moet echt gaan douchen, er staat immers genoeg op het programma vandaag zo met de aanstaande verhuizing in zicht. Als ik mijn to-do-list bekijk dan zie ik dat ik het consultatiebureau nog moet bellen om James zijn inentingen te verschuiven, de huisbaas om de eindcheck van onze huidige woning te regelen, Ziggo om te kijken of we ons abonnement kunnen meenemen naar Arnhem en ondertussen gaan mijn blogwerkzaamheden waarvan ik de administratie nog op orde moet ik krijgen ook gewoon door. En het huishouden en de boodschappen niet te vergeten.

Ik neem James mee de badkamer in en zet hem in zijn kinderstoel voor de douche neer. Ik durf hem niet alleen te laten in de box in de kamer, je weet nooit wat dat kereltje uitvreet. In de badkamer geef ik hem een tandenborsteltje met tandpasta en laat hem quasi zijn eigen tandenpoetsen. Ik zelf ben binnen drie minuten klaar met douchen – dat zijn van die dingen die je plots giga snel leert te doen als je een kleintje hebt – en dat zijn precies de drie minuten die James zichzelf kan vermaken, daarna heeft ‘ie er geen zin meer in en smijt hij de tandenborstel en tube tandpasta op de grond.

Als het half 9 is zit James naast me aan tafel een droge cracotte te eten en zit ik opgemaakt en wel aan een bakje muesli en een kop thee. Hoewel ik mezelf heb voorgenomen niet meer te eten en te drinken in de buurt van mijn laptop kan ik het niet laten toch even mijn scherm open te klappen en mijn artikel alvast op Facebook te zetten. James kijkt belangstellend toe hoe mijn vingers over het toetsenbord schieten en ik zie zijn handje op en neer gaan om mij na te doen. Hij doet verwoede pogingen om bij mij laptop te komen maar ik schuif met laptop steeds iets verder weg. Het is me al niet iets te vaak gebeurd dat hij ‘m alsnog te pakken krijgt en ik nog maar net kan voorkomen dat hij het ding met een klap op de grond smijt.

Na mijn eigen ontbijt ruim ik de vaatwasser in en maak ik een flesje diksap voor James dat hij rustig in de box opdrinkt. Zo, nu kan ik mooi even mijn rondje telefoontjes plegen. Uiteraard hang ik een half uur aan de lijn voordat ik aan de beurt ben en James houdt het tenauwernood die tijd vol in de box. Net op het moment dat ik tegen James zeg dat ‘ie vieze bah poepie in zn broekie heeft gedaan hoor ik aan de andere kant van de lijn ‘Goedemorgen, waarmee kan ik u helpen..?’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Martina
  01/09/2015

  Leuk om te lezen! Heeel herkenbaar dat je jezelf ineens in record tijd klaar kunt maken tussen de bedrijven door
  Martina onlangs geplaatst…31 Augustus 2015 – Schiermonnikoog, nette jurkjes en een plakbaby in de draagdoekMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  01/09/2015

  Leuk om te lezen! Wat kan je veel doen in zo’n ochtend eigenlijk haha

 • Reageren
  Bianca
  01/09/2015

  Wat grappig om allemaal zo te lezen haha! Nog veel succes met de verhuizing! XO
  Bianca onlangs geplaatst…Another Blogging TagMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  01/09/2015

  Oh ja….de ochtend is zo voorbij. En de dag…en de week…en het jaar. Haha. Ik kan ook altijd maar moeilijk mijn lach inhouden als het eigenlijk moet.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Lifesabout.nl is jarig! En jij mag een cadeautje uitzoeken…My Profile

 • Reageren
  Tamara
  01/09/2015

  Hahaha moest wel lachen om je laatste stukje! Ik brulde laatst: ‘Hou daar mee op!!!!!’ In de hoorn net toen iemand opnam! Zucht.
  Tamara onlangs geplaatst…Themommydiaries Halfjaardag! + winactie!My Profile

 • Reageren
  Malou
  01/09/2015

  Wat schrijf je toch altijd leuk 🙂 En bizar hè, die interesse van baby’s voor computers (en telefoons, tablets, et cetera).
  Malou onlangs geplaatst…WE HEBBEN EEN TULA!My Profile

 • Reageren
  Mandy
  01/09/2015

  Heerlijk artikel weer!

 • Reageren
  Lillyshuid
  01/09/2015

  Heel erg leuk geschreven!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Beautyblender Micro MiniMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  01/09/2015

  Jah, herkenbaar! En heel grappig geschreven weer 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wij sparen voor…My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  01/09/2015

  Heel leuk geschreven Sanne. Geniet vooral van kleine James want voor je het weet ben je opeens jaren verder, cliché maar zeker waar.
  Nesrin onlangs geplaatst…Istanbul Marathon | Mr & Mrs M on the runMy Profile

 • Reageren
  Sylvie
  01/09/2015

  Handhaving! En zo herkenbaar! Die aandachtsspanne van niks, heerlijk om te zien maar soms stiekem ook een beetje vermoeiend 😀
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #24My Profile

 • Reageren
  Sylvie
  01/09/2015

  Handhaving = Hahaha…
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #24My Profile

 • Reageren
  Beautydiarynl
  01/09/2015

  Wat heb jij een leuke schrijfstijl! Ik zie James z’n koppie ook zo voor me!
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…#SummerMustChallengeMy Profile

 • Reageren
  angelique
  01/09/2015

  Dit vind ik echt super leuk om te lezen! Echt heel leuk geschreven
  angelique onlangs geplaatst…Review | Apenbillen en WiebeltandenMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  04/09/2015

  Leuk, zo’n schets van een gewone ochtend.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.