Zo vermaak ik mijn baby overdag

Het entertainen van een 11 maanden oude baby/dreumes is opzich geen hogere wiskunde, maar ik kan wel stellen dat je er je handen vol aan hebt. Inmiddels heb ik redelijk onder de knie hoe ik mijn dochter overdag het beste kan vermaken. Ik deel mijn tips!

Op pad met de loopwagen

– Sindskort zet Isé heel wat stappen achter de loopwagen. Heel schattig om te zien. We hebben een loopkarretje van Little Tikes met veel toeters en bellen, dus ook buiten het lopen om biedt de wagen veel vermaak. Ze kan hier best even zoet mee zijn, maar ze is nog niet capabel genoeg om zelf te draaien en bochten te maken, wat dus betekent dat je er zelf wel achteraan moet hollen om de wagen weer met de neus de andere kant om te zetten. Wie zei ook alweer dat je nog moest sporten als je moeder bent? 😉

Parcourtje uitzetten

– Dat lopen doet Isé maar al te graag. Ook langs muurtjes, banken, stoelen, eigenlijk alles waar ze zich maar aan vast kan grijpen. Vaak zet ik dus een parcourtje uit met wat losse stoelen en attributen zodat ze zelf een rondje kan lopen.

Bla Bla Blocks

– Van echt bouwen is er bij Isé nog niet echt sprake, maar ze vermaakt zich wel zeer goed met de Bla bla Blocks van Vtech. Dit zijn blokken die je in elkaar kunt zetten en daarnaast zit er nog een interactief huisje bij die praat wanneer je er een blokje in zet. Letters, voorwerpen, dieren en kleuren worden benoemd, echt leuk (je ziet ze op de foto hieronder).

Op een soepstengel knabbelen

– Eten is een van de favoriete bezigheden van Isé. Ze kan nu prima zelf een soepstengel eten dus dit is dan ook de ideale vorm van vermaak als ik even mijn handen vrij wil hebben. Ook is ze gek op rozijntjes (en met die kleine vingertjes is dat nog best een heel gepiel omdat in d’r mond te krijgen dus ben je zo weer een kwartier verder).

Voor de wasmachine zetten

– Bij klusjes als de was opvouwen, zet ik Isé vaak voor de draaiende wasmachine neer. Ze vindt het maar wat interessant om door het glazen ruitje naar de ronddraaiende kleding te kijken. Daarbij komt dat ze Isé niet kruipt, dus echt weg van haar plek kan ze niet.

Tassen en dozen uitpakken

– Mijn handtas laten uitpakken. Eigen alles wat ze uit kan pakken vindt ze leuk. Dat kan mijn handtas zijn, maar ook mijn toilettas of een speelkoffertje dat ik vul met blokjes, auto’s en Playmobilpoppetjes.

Heb jij nog tips om je baby of dreumes te vermaken?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Femke
  01/10/2018

  Ojaaa die handtas uitpakken.. de favoriete hobby van mijn nichtje ;-). Zij vind overigens een aantal bepaalde speeltjes en boekjes heel leuk. Grappig, vroeger vermaakte ik mezelf ook goed met een soepstengel en voor de wasmachine.
  Femke onlangs geplaatst…Update: 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30eMy Profile

 • Reageren
  Nanda
  01/10/2018

  Een bak vullen met plastic spullen, zoals voedingsbakjes, flesjes etc. Uren speelplezier!

 • Reageren
  Angela
  03/10/2018

  hahaha de wasmachine was hier vrij snel al geen succes meer, omdat mijn zoontje alles na wou doen. Dus ook aan de knop draaien, terwijl die net aanstond…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.