Zo moeder, zo dochter

Mijn moeder en ik. Zij 58, ik 25. Zij bruine ogen, ik groene ogen. Zij een brunette en ik een blondine.

Qua uiterlijk niet zoveel overeenkomsten, op andere vlakken des te meer. Zelfde gevoel voor humor, zelfde klungeligheid, zelfde passie voor schrijven én we hechten hetzelfde belang aan goede huidverzorging. Als het gaat om huidverzorging dan zijn mijn moeder en ik trouwe smeerders. Iedere dag gaat er steevast een likkie crème op ons gezicht en we vinden het beide erg prettig om onze rimpeltjes enigszins in toom te houden.

Samenwerking

Iets wat mijn moeder mij al van jongs af aan heeft meegegeven is dat ik goed voor mijn huid moet zorgen. Ze vond het echt niet kunnen als ik mijn mascara vroeger niet verwijderde en ook drukte ze me op het hart om niet teveel in de zon te zitten. Zucht.. Bij dat laatste had ik echt beter naar haar moeten luisteren.

Bij mijn moeder heeft goede huidverzorging tot nu toe zeker zijn vruchten afgeworpen, haar huid ziet er voor haar leeftijd nog bijzonder goed uit: weinig rimpels, geen wallen en een vrij strak gelaat. Ik duim maar dat ik die genen enigszins heb meegekregen.

Op elke leeftijd heb je in principe behoefte aan een ander soort huidverzorging. Ik merk dat naarmate ik ouder word ik steeds secuurder word in het kiezen van producten. Ik pak dus niet meer de eerste beste crème uit het schap die toevallig op dat moment in de aanbieding is, ik kijk echt naar de staat van mijn huid en waar zij op dat moment behoefte aan heeft.

Biodermal is een merk dat qua huidverzorging al jaren door mij gewaardeerd wordt. Ze hebben ontzettend fijne crèmes die helpen bij pigmentvlekken (helaas moet zowel mijn moeder als ik daar af en toe voor smeren), maar ook zijn er producten beschikbaar die specifiek bedoeld zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie. Denk aan een 25+, 40+, 50+ en 60+ lijn. Deze verschillende lijnen van Biodermal maken het kiezen van producten makkelijk en overzichtelijk.

De producten uit de 25+ lijn helpen bij het voorkomen van de eerste tekenen van huidveroudering. Met mijn exact 25 jaar op de teller ben ik er dus precies op tijd bij om wat aan de eerste zichtbare lijntjes te doen (niet dat ik er niet al mee begonnen was hoor..) Ik kan niet ontkennen dat mijn huidje op foto’s van vijf jaar geleden er een stukje schöner en vooral gladder uitzag. Het is algemeen bekend dat je huid vanaf midden twintig minder elastisch wordt en het is dan ook raadzaam om je huidverzorgingsregime hier tijdig op aan te passen.

Mijn moeders huid heeft weer behoefte aan heel andere producten, voor haar is de Anti Age 50+ juist weer geschikt. Deze verstevigt en voedt de huid, vervaagt rimpels en geeft de huid weer meer volume.

De overeenkomsten in het huidverzorgingsritueel van mijn moeder en mij zit ‘m in trouw elke dag reinigen en smeren én het gebruik van een spf. In de zomer wanneer het zonnetje fel schijnt dan hebben we beide steevast een factor 30 in onze handtas; in de winter wanneer het vaker bewolkt is maar er nog wel sprake is van uv-straling dan is het fijn als je dagcrème over een uv-filter beschikt. De crèmes van Biodermal bevatten spf 15 voor net dat beetje extra bescherming.

Daarnaast zijn we allebei fan van oliën voor de gezichtshuid. Deze werken lekker snel en fijn en ze zijn een echte lifesaver als je huid gedehydrateerd is.

De Anti Age Olie van Biodermal is voor alle huidtypen en leeftijden en is verrijkt met natuurlijke oliën zoals meadowfoamolie (bevat een hoog gehalte vitamine A), canola-olie (rijk aan vitamine E) en kokosolie. Hij bevat een handig pipetje om de juiste hoeveelheid te doseren. Tip: gebruik de olie in combinatie met een foundation zodat deze beter verspreidt voor een natuurlijk en glowy resultaat.

Adviesprijzen:
De dag- en nachtcrèmes uit de Anti Age lijn (25+, 40+, 50+, 60+) kosten €24,99 voor 50ml evenals de serums van 30ml. De gezichtsolie kost €29,99 voor 30ml, het oogserum €24,99 voor 15ml en de CC cream €24,99 voor 50ml.

Kortom, Biodermal heeft voor iedere leeftijd het juiste verzorgingsproduct voor je paraat. Of je nu 25 bent, 40, 50 of 60. Het enige wat je hoeft te doen is naar de juiste leeftijdscategorie te grijpen. Kijk voor meer informatie op Biodermal.nl.

WINACTIE GESLOTEN

Leuke tip: doe mee met de #zomoederzodochter actie waarbij je de beste huidverzorgingstip van je moeder deelt op de Facebookpagina van Biodermal en win een Naturel Mooi Kerstpakket.

 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  20/12/2016

  Wauw je moeder ziet er inderdaad heel anders uit dan jij. Toch zie ik ook wel overeenkomsten hoor, ondanks de kleur van de ogen hebben jullie dezelfde blik. Leuk dat je moeder skincare je met de paplepel heeft ingegoten. Ik herken dat niet, denk dat ik dat zelf heb uitgevonden want mijn moeder smeert alleen ’s ochtends met een likje Garnier en reinigt ’s avonds haar gezicht niet eens. Verder wel heel erg zo moeder zo dochter hier, qua karakter lijk ik in veel op haar.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: en de verschillen worden groter…My Profile

 • Reageren
  Liset
  20/12/2016

  Ik heb echt jaren gesmeerd met de PCLE crème van Biodermal. Echt een heel fijne crème als je last hebt van een droge en gevoelige huid die wel wat kalmering kan gebruiken. De olie die je laat zien, klinkt ook erg fijn!
  Liset onlangs geplaatst…Winactie | 2 x Acqua Colonia Pink Pepper geschenkset & 1 x Tabac Gentle Men’s Care setMy Profile

 • Reageren
  Jorinde
  20/12/2016

  Wat fijn dat Biodermal de lijnen heeft ingericht op specifieke leeftijdscategorieën. Ik merk dat nu ik richting de 25 ga mijn huid (en ik) behoefte heeft aan de juiste verzorging en dat ik vooral nog aan het zoeken ben naar welke producten hier goed bij passen.
  Jorinde onlangs geplaatst…Kerst Week | Stedentrip MünsterMy Profile

 • Reageren
  Elise Joanne
  04/01/2017

  Wauw, mooi mama heb jij Sanne! <3
  Elise Joanne onlangs geplaatst…De Favorieten van het jaar 2016My Profile

 • Reageren
  carrieremamma
  29/05/2017

  mooie mamma heb je hoor. Ik ben ook zo gek op mijn mamma, zijn zo belangrijk. Zeker als je net zelf mamma bent!
  carrieremamma onlangs geplaatst…Thuis bevallen of in het ziekenhuis: Tips voor iedere zwangere vrouw!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.