Zo leerde mijn kind lopen

Hoewel deze fase met James alweer een tijdje achter me ligt, staan zijn eerste stapjes me nog helder voor de geest.

Bij welke ouder niet, want het is toch wel een behoorlijke mijlpaal in de overgangsfase van baby naar dreumes. Dat bleek maar weer toen ik het er laatst met mijn moeder over had, ook zij kon zich nog glashelder herinneren hoe mijn eigen eerste pasjes gingen.

“Je was ongeveer een jaar toen je begon te lopen. Eerst liep je voorzichtig in de box, toen bewoog je je voort van meubelstuk tot meubelstuk en daarna aan de hand. Dan viel je nog wel af en toe in de poephouding naar achteren en plofte je op je luier. Langzaamaan kon je wiebelend van papa naar mij los lopen. Dan strekten wij onze handen uit en wankelde je op je pootjes van de een naar de ander. Volgens het boekje eigenlijk.”

Inwendig moest ik heel erg grinniken toen mijn moeder me dit stuurde. Ik zag het helemaal voor me.

Het leuke is dat ik in het verhaal van mijn moeder heel veel herkende van het leren lopen van James. Ook hij kon zijn eerste losse stapjes zetten toen hij net 1 jaar was. Ik geloof dat dit zelfs was in de week dat hij 1 werd. Ik voelde het al tijden aankomen maar uiteindelijk duurde het toen nog wel een paar weken voordat het echt overtuigende losse stapjes waren zonder valpartijen tussendoor.

Als moeder ben je natuurlijk super trots op die eerste pasjes. Ik zag mijn kind veranderen van baby naar een echte dreumes. Een paar weken na die eerste stapjes vond ik het eigenlijk al meer een peuter. Het babyvet gaat er behoorlijk snel af en het lopen gaat steeds soepeler. Voor je het weet moet je erachteraan rennen!

Er zijn twee dingen die ik onmisbaar vond bij het leren lopen van James: sokjes met nopjes en een stabiele loopwagen. Zeker in de eerste fase van het lopen kunnen baby’s wel wat hulp en stimulans gebruiken. Zowel James als ik maakten gebruikten van een wagentje in de aanloop naar onze eerste stapjes. Zo’n wagentje kan net even dat extra duwtje in de rug geven en bovendien is het goed voor de motorische vaardigheden en coördinatie.

Een goede loopwagen is stabiel, bevat wielen die vloeiend rollen (dus ook op ruwere tegels en vloerbedekking), een goede hoogte en is niet te smal.

Graag vertel ik wat meer over de 3-in-1 Activity Walker van Little Tikes, een stevige duwkar die is uitgerust met heel veel leuke extra’s zoals geluidjes, lampjes en meer dan 70 activiteiten die allemaal stimulerend werken om je kindje te laten lopen.

De Activity Walker is dus een loopwagen, een staande activiteitentafel en een activiteitencentrum om aan te zitten en spelen in één.

De productkenmerken van het 3-in-1 Activiteitenlopertje zijn als volgt:
–  Loopwagen: projecteert lichtjes op de grond om je baby te stimuleren de eerste stapjes te zetten.
– Activiteitentafel: het paneel glijdt omhoog en wordt een tafel.
– Activiteitencentrum om aan te zitten en spelen: kan plat ingeklapt worden om op de vloer mee te spelen of eenvoudig op te bergen.
– 70+ activiteiten, liedjes en geluiden.
– Activiteitenpaneel met onder andere een glijdende aap, kiekeboeleeuw, draaiende toekanbal met grappige dierengeluiden, gekleurde kralen, een dierenboek, draaiende jungletrommel, koala en papegaaiklikkers.
– De Activity Walker beschikt tevens over een rem, waardoor hij in stilstand goed als activiteitentafel te gebruiken is.
– Geschikt voor de leeftijdscategorie 9-36 maanden.
– Werkt op 3 AA-batterijen.

Doordat het een product is met zoveel functies, is de Activity Walker erg leuk gebruiken tot een leeftijd van 36 maanden (3 jaar). James dook er meteen op af toen ik bezig was met uitpakken. Sindsdien zit ‘ie er elke dag wel een paar keer mee te spelen. De lichtjes vindt ‘ie erg interessant, vooral als het donker wordt, en volgens hem doet de duwkar prima dienst als ‘grasmaaier’. Heerlijk de fantasie van die kleintjes.

Mocht je nu al met je handen in het haar zitten voor een cadeau voor de feestdagen, neem deze dan zeker even mee op de baby- en peuter wishlist!

OPROEPJE: TESTERS GEZOCHT

Lijkt het jou leuk om jouw kindje ‘Little Tester’ te laten worden van de 3-in-1 Activity Walker? Geef je dan op via de Facebookpagina van Little Tikes. Twee deelnemers krijgen de 3-in-1 Activity Walker en mogen deze testen met hun kleintje en er filmpjes van maken. Dit materiaal zal gemonteerd worden tot kleine (review)video’s. Deze video’s zullen later gedeeld worden op de Facebookpagina van Little Tikes.

Wat zijn jouw ervaringen met de eerste stapjes?

*Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Channa
  01/11/2017

  Na die eerste stapjes lijkt alles wel in een stroomversnelling te gaan, ze zijn dan ook echt baby af. Dat was zelfs bij de tweede echt weer wennen.
  Channa onlangs geplaatst…Schuldgevoel – Extra ochtend peuterschoolMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  01/11/2017

  Mijn zoontje leerde stappen op 13 maanden. Alle stapje netjes doorlopen en ook eerst heel veel rondgerend met zo’n loopwagentje.
  Onmisbaar. Haal ik sowieso voor nummer twee ook weer boven!
  Sanne onlangs geplaatst…Heel fijn nieuws!My Profile

 • Reageren
  Mama van Milan
  02/11/2017

  Nou wat een toeval.. Vorige zondag 29 oktober werd ons ventje 1 jaar!! En wat kreeg hij van papa en mama? Jawel de little tikes 3in1 walker.. Wat een topding moeten hem echt afpakken soms zo leuk vind ie em!!!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.