Zo krijg je thuis de perfecte cappuccino!

Sinds een paar maanden ben ik overgestapt van een kop thee bij mijn ontbijt naar cappuccino. Maar hoe maak je die nou net zo lekker als bij dat ene barretje in de stad?

Een tijdje gebruikte ik enkel een handopschuimer. Toch merkte ik dat ik daarmee niet zulk lobbig schuim kreeg. De ene keer lukte het beter dan de andere keer, maar toch zakte het schuim vaak in en tsja, daar gaat je cappuccinobeleving. Voor mijn verjaardag kreeg ik toen de Senseo Melkopschuimer, tot op de dag van vandaag nog steeds zo’n waanzinnig fijn cadeau!

Gezien ik op Stories vaak vragen krijg over mijn melkopschuimer en de manier waarop ik mijn cappuccino maak dacht ik, wellicht dat het leuk is als ik je daar in dit artikel wat meer over vertel.

Nog even voor de goede orde: een cappuccino bestaat uit drie gelijke delen espresso, melk en melkschuim.

Ik start het maken van mijn cappuccino met een kleine kopje koffie dat ik maak met een cupje (wel een beetje de lazy way, met bonen krijg je ongetwijfeld nog een lekkerdere kop). De melk zal de smaak van de koffie wat afzwakken dus je kunt prima gaan voor sterkte 9 of 10.

Ondertussen doe ik wat volle melk in de opschuimer. Deze melk moet echt goed koud zijn anders gaat het niet schuimen. Ook halfvolle melk of magere melk zal niet van dat echte lobbige schuim creëeren. Kies dus voor melk met een hoog verpercentage. Met één druk op de knop is melk binnen no time warm en opgeklopt.

Als de melk klaar is dan giet ik de inhoud van de melkopschuimer op mijn koffie. De melkopschuimer maakt zelf al de perfecte verdeling warme melk/schuim, je hoeft het dus alleen maar op de koffie te schenken.

Om het af te maken kun je er nog een beetje cacao op strooien.

Drink jij wel eens cappuccino?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Joyce
  08/09/2018

  Heerlijk met kaneel ook. En de alpro barista melk is ook grandioos. Geeft geweldig schuim en je koffie een zoet smaakje door de soja!

 • Reageren
  Daphne
  10/09/2018

  Ook erg lekker met pure cacaopoeder (beetje een papje van maken met water) en dan het melkschuim erop i.p.v. koffie>heerlijke chocolademelk.
  Zelf heb ik de lattissima machine van nespresso waarmee ik cappuccino en een latte kan zetten. Ik wil niet meer zonder 😄☺️

 • Reageren
  Karlijn
  11/09/2018

  De melkopschuimer van Nespresso (zilverkleurig) is erg goed. Daar kun je gewoon magere melk of halfvolle melk in doen en dan heb je 6 verschillende standen. Dan krijg je echt een mooie schuimlaag wat heel erg stevig is!:-)

 • Reageren
  Stefanie
  11/09/2018

  Hoi Sanne! Ik wil even kort zeggen dat ik je net ben gaan volgen. Heb ik een kleine week, misschien 2 weken bijna al je oudere artikelen gelezen. Ik vind je leuk en ga je volgen. Net vanmorgen je laatste 2 vlogs ook gekeken en je doet het erg leuk!!

  Betreft cappuchine…JamJamJam!! Vind dat heerlijk. Goede tip van je die melkopschuimer. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd zakje van Nescafe, maar dan krijg je geheid niet die lekkere schuimmelk van jou.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.