Zitten we net in het ’thuisritme’, begint de school alweer…

Nog één weekje en dan zit de grote vakantie er voor mijn oudste bloedje alweer op. Dan is ’t weer gaan met die banaan tot aan oktober en liggen de vrije zomerdagen definitief achter ons. Ik moet zeggen dat ik in het begin van de vakantie wel even moest wennen. Vond het maar heavy shizzle om de hele dag voor entertainment en structuur te zorgen. We zijn tussendoor nog even vijf dagen op Ameland geweest, maar verder was ik fulltime thuis met de kindjes.

Toen de zomervakantie begon was ik straal vergeten hoe het ook alweer was om hele dag alleen met twee kinderen te zijn (in het weekend zijn mijn vriend en ik altijd met z’n tweeën thuis dus dan verdelen we de taken en aandacht). James gaat natuurlijk elke dag naar school, en Isé daarnaast ook nog twee dagen naar de gastouder. Nu was de gastouder op vakantie, James vrij van school en ook zijn oppas was een tijdje afwezig. Ik moest echt wel even omschakelen.

Alles moest nu ineens gebeuren met twee kinderen die om me heen rondbanjeren. Boodschappen doen, het huishouden, bloggen, telefoneren, mailtjes. Tel daarbij op dat die twee geregeld mot met elkaar maken en ik wist soms even niet hoe ik het tot het einde van de vakantie vol ging houden.

Vanaf week 3 begon ik de smaak te pakken te krijgen en kreeg ik een beetje ritme in de dag, ook omdat ik voor James een planbord had gemaakt. Ik merkte dat het gebrek aan voorspelbaarheid van de dag hem wat onrustig maakte (steeds maar vragen ‘mag ik een filmpje kijken’, ‘gaan we nog wat leeeeeuks doen vandaag’ en opmerkingen als ‘ik verveel me’). Ik heb dus geprobeerd voor zoveel mogelijk ritme te zorgen met het bord en door ze de hele vakantie gewoon om 7 uur naar bed te brengen.

En nu, nu ben ik inmiddels zo aan het ritme gewend dat ik het bijna jammer vind dat het straks weer gedaan is met de fakansje. Het heeft ook wel wat om de hele dag gezellig thuis te zijn en elke dag een uitje te kunnen plannen zonder al te strak schema.

Maar aan de andere kant, qua werk kom ik absoluut niet uit en verplaatst veel zich naar de avond. Ik vind het lastig dat ik mijn mails niet binnen 2 en soms niet eens binnen 3 dagen kan beantwoorden en ik merk ook dat ik wel heel veel zin heb om te schrijven, maar dat het op dit moment gewoon even niet zo lekker in mijn schema past.

Hoe hebben jullie de vakantie tot nu toe doorstaan?

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Amanda
  14/08/2019

  Haha ja hier precies zo! Blij dat school weer begint en agenda staat weer vol! En volgend jaar in ieder geval 2-3 weken proberen weg te gaan. (Nu waren we voor t seizoen omdat ze 4.5 is)

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/08/2019

   Ja precies, wij ook voor het seizoen. Volgend jaar wel in de zomervakantie weg, scheelt een hoop haha.

 • Reageren
  Amanda
  14/08/2019

  Nu de goede site erbij geen idee of dat wat uitmaakt ?
  Amanda onlangs geplaatst…Eindelijk een website!My Profile

 • Reageren
  Lisette
  14/08/2019

  Met 3 kinderen ineens fulltime thuis en geen betrokken man? Ik ben blij dat ik af en toe een blog heb kunnen tikken! En ze iets als een appel heb kunnen voeren. Hoger heb ik de lat niet gelegd haha
  Lisette onlangs geplaatst…Playmobil de Film: ook leuk als je niet van Playmobil houdt?My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/08/2019

   hahaha! In de vakantie moet die lat inderdaad zeker niet te hoog liggen.

  • Reageren
   Manouk
   14/08/2019

   De eerste 3 weken was mijn vriend thuis en de weken er na moest ik alles alleen doen. Maar ik vond de vakantie zo fijn, gewoon relaxed. We hebben alle vrijwel dagen ook uitgeslapen. Meestal zijn we pas zo rond half 10-10u beneden haha. We proberen elke dag wel wat te plannen en zijn er ook echt dagjes op uit gegaan. Helaas kan ik dat niet te vaak ivm mijn gezondheid, maar er was een goede balans!

 • Reageren
  Eke
  14/08/2019

  Vorig jaar had ik zwangerschapsverlof en vond ik het wel te doen met een 4 jarige en een newborn. Dit jaar een 1-jarige en een 5-jarige is toch wel even anders. De man had 5 weken vrij en ik 1 week. Ik vond dat een prima verdeling, hahahaha.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/08/2019

   Lijkt me helemaal lastig als je beide buitenshuis werkt! Dan is het ook logistiek een issue lijkt me. Fijn dat je man zo lang voor de kinderen kon zorgen!

 • Reageren
  Linda
  14/08/2019

  Joehoe 6 weken samen met 3 kids (1, 3.5 en 5 jaar) Het beviel me nog beter dan ik dacht! Ik zelf ben juf dus ik ben alle vakanties samen met de boys.. (de dingen die ik moet doen, doe ik in de laatste week, maar zoveel mogelijk in de avond op een ochtend en een startvergadering na) Mijn man had 3 weken vakantie! We zijn niet echt op vakantie geweest behalve 2 keer een weekend weg. 1 met kids, opa oma, oom en tante. En 1 alleen met de husband! En dagjes weg! Gewoon lekker niets moeten, maar alles mogen. Geen gehaast in de ochtend!

 • Reageren
  Mamagisch
  14/08/2019

  Wij zijn een paar dagen weg geweest, maar ik voel je helemaal wat betreft die drukte en gemis aan regelmaat. Hier ben ik iets ruimer geweest met bedtijd, als moet ik zeggen dat het bij ons altijd iets is tussen 18.30 en 19.30 een beetje hoe het uitkomt, maar in principe ligt de peuter ook gewoon in de vakantie op normale tijden in bed, anders is er echt geen land met haar te bezeilen.
  Mamagisch onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete vega receptenMy Profile

 • Reageren
  Elianne
  14/08/2019

  Wij hebben gelukkig nog 2.5 week vakantie te gaan. Ik vind het heerlijk.
  Heb zelf ook zes weken vakantie dus kan echt genieten van de tijd thuis.
  En daarbij breng ik mijn zoon ook één dag per week bij opa/oma, dus dan heb ik een dag voor mezelf.
  Heel stiekem begint het nu weer een beetje te kriebelen, om weer gewoon te werken en bezig te zijn. Maar dat is ook een goed gevoel toch?
  Elianne onlangs geplaatst…Wat gaat er mis met het opvoeden tegenwoordig?My Profile

 • Reageren
  Feicia
  18/08/2021

  Oo wauw 7 uur ? dat heb ik nooit gedaan en doe dat nog steeds niet trouwens anders worden ze volgens mij heel vroeg wakker de volgende ochtend haha
  dat zou ik niet willen tijdens de vakantie. hier slapen ze heerlijk uit als ik ze later op bed leg ik heb ze altijd al verschoven en langer opgehouden wakker gehouden zo voorkwam ik altijd dat ze heel vroeg wakker werden in de ochtend. aan de andere kant heb je dan wel wat aan je avond natuurlijk maar hier vermaken ze zich op de tablet en tijdens de vakantie op de dag gaan wij er sws op uit

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.