Zij maakt mijn leven zoveel beter!

Als ik moet doen wat zij doet, dan blokkeer ik. Eigenlijk schaam ik me daar een beetje voor want het leidt hier in huis vaak tot discussies. Gelukkig brengt zij me rust, stelt ze me gerust en is mijn leven echt een stukje mooier sinds ze in mijn, of eigenlijk ons leven is.

Ik mis een bepaald gen en dat is het schoonmaakgen. Deze heeft zich niet, of in ieder geval in zeer kleine mate bij mijn ontwikkeld. Dat is best lastig als je een vierkoppig gezin hebt. We eten, verliezen haren, lopen modder naar binnen en laten dingen vallen. Dat ruimt zich niet vanzelf op, daar moet je wat aan doen. En dat is precies waar het bij mij mis gaat. Een dagelijks stofzuigertje door het huis halen vind ik nog te doen, maar als het gaat om de keuken poetsen, kasten in- en uitruimen, soppen, stoffen en ramen lappen dan haak ik af. Als er teveel rommel om me heen is dan blokkeer ik, want dan weet ik niet waar ik moet beginnen. Bovendien kost schoonmaken tijd. En die tijd besteed ik liever aan mijn gezin of aan mijn blog (en nog aan duizend-en-één andere dingen).

Nu heb ik ruim een half jaar een hulp in de huishouding en ik moet je zeggen dat dat een van de beste keuzes in mijn moedercarrière is geweest. De dinsdag is voor mij een feestdag geworden want dan weet ik dat H. weer orde komt scheppen in mijn leven. Niet alleen zorgt ze dat mijn huis wekelijks van top tot teen wordt gekuist, ook geeft ze me daardoor de motivatie om het netjes te houden. Sinds zij in ons leven is vind ik het niet meer erg om die stofzuiger door het huis te halen of toch even een extra dweiltje te doen, het hoef namelijk niet meer zo intensief. Daarnaast heb tijd over sinds zij er is. Ik hoef niet meer tegen de zaterdag op te zien omdat de halve dag dan in het teken van schoonmaken staat.

Vorige week donderdag heeft ze me weer een bijzonder prettige dag bezorgd want ze heeft een van mijn beautykasten (die met huid- en haarverzorging) uitgesopt, opgeruimd en opnieuw ingedeeld. Waar ik maanden tegenaan keek heeft zij in twee uurtjes gedaan. Alles lag door elkaar en ongeordend en nu is het weer een kast die gezien mag worden van de binnenkant.

Ik kon wel janken van geluk.

Mijn lieve hulp, ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten!

Foto: jakkapan via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Femke
  24/04/2018

  Ik denk dat er een dag komt dat ik hier ook voor ga kiezen haha. Ik heb ook geen schoonmaakgen meegekregen.. bij ons is het altijd opgeruimd en netjes, want als ik het niet doe dan doet mijn man het wel.. maar, poetsen vind ik zo zonde van mijn tijd. Ik doe het allemaal wel, maar niet met enthousiasme. Ik denk eerder, laat ik het maar doen dan ben ik er vanaf en kan ik wat leuks doen. Dit artikel klinkt mij dus als muziek in de oren en met een kindje op komst moet ik het toch eens gaan overwegen :-)..
  Femke onlangs geplaatst…Grote aankopen en uitgaven #2My Profile

 • Reageren
  Emma
  24/04/2018

  Wat grappig hoe jii je bericht begint. Ik dacht eerst dat het over je moeder ging ofzo. Wij willen er miss ook wel eentje. Ik vind het een beetje schandalig omdat ik maar twee dagen werk maar het lukt me gewoon niet!

 • Reageren
  Yvonne
  24/04/2018

  Ik wist bij de titel al over wie het ging 🙂
  Ik snap je helemaal: heb al jaren wekelijks een poetsvrouw en als die een week niet kan, gebeurt hier praktisch niets in huis! Dat dagelijks rondje stofzuigen waar je het over hebt herken ik zelfs niet haha (alleen de kruimels rond de tafel en bank met mijn onmisbare steelstofzuiger).

 • Reageren
  Liset
  24/04/2018

  Ah heerlijk zo’n schoonmaakhulp! Dat lijkt mij ook wel wat. Ik ben alleen heel slecht in dingen uit handen geven aan anderen en ben bang dat er dingen sneuvelen. Zul je net zien dat ik zo’n lompe Harry als schoonmaak krijg, haha.
  Liset onlangs geplaatst…Sterke en romantische nagels met de essie Treat Love & Color collectieMy Profile

 • Reageren
  Melanie
  24/04/2018

  Haha heerlijk! Ik ben mijn vriend nog aan het overtuigen om ook een hulp te nemen. Dat schoonmaakgen mis ik namelijk ook..
  Melanie onlangs geplaatst…TrainingsprincipesMy Profile

  • Reageren
   Yvonne
   24/04/2018

   Vriend overtuigen? Daar zou ik zo klaar mee zijn…Dan zou ik het HELE huishouden aan hem overlaten (inclusief de was/strijken, ramen lappen, eten koken, kasten van binnen schoonmaken etc.). Eens kijken hoe snel die poetsvrouw er is!

 • Reageren
  Larissa
  24/04/2018

  Oh wat heerlijk om hulp in huis te hebben! Wij verhuizen binnen een maand van een klein appartement naar een normale eengezinswoning. Ik ben benieuwd hoe ik dat ooit echt schoon ga houden. Ben een echte rommelkont.
  Larissa onlangs geplaatst…Maakt social media mij echt gelukkig?My Profile

 • Reageren
  Wilma
  24/04/2018

  Nou, gelukkig ben ik dan niet de enige zonder schoonmaak gen, LOL! Maar ja, een beetje bijhouden is wel noodzakelijk. Mijn ramen aan de westkant waren na het heftige onweer van zondag een grote chaos van bladeren, katjes en zand; dus ik MOEST gisteren ramen lappen. Grrr 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.