Zes redenen waarom mijn vriend een topvader is

Geen zoetsappige kwijlverhalen over mijn geweldige man die rechtstreeks uit een reclame weggelopen is, maar gewoon even een shout out van zes punten waarom hij toch wel best wel een hele leuke papa is.

Hier komen ze.

1. Hij heeft engelengeduld. Waar ik na drie keer “Mamaaaaa”geroep van mijn peuter antwoord met JAHAAAAAA, kan hij het gemakkelijk opbrengen om ook na de vijfde keer nog rustig te antwoorden met “Ik kom eraan James”. Super aantrekkelijk vind ik dat. Hoe hij uiterst relaxed kan reageren op een dreinende peuter die weigert zijn worteltjes op te eten, per se zijn crocs aan wil naar het restaurant of zijn vieze mond aan de bank heeft afgeveegd, daar verdient ‘ie echt een prijs voor.

2. Hij laat me geregeld uitslapen in het weekend. Ook al zijn er genoeg nachten dat hij zelf geen oog dicht doet, hij biedt me vaak aan om in het weekend wat langer te blijven liggen. En dat lieve mensen, is zo ongekend fijn. Ook al betekent uitslapen in mijn geval tot 8.00, ik heb het gevoel dat ik de wereld weer aankan als ik twee uurtjes even ongestoord heb kunnen pitten.

3. Hij complimenteert mij vaak met hoe ik ‘het allemaal doe’. En dat wil je als vrouw zo af en toe gewoon even horen toch? Ook al gaat het om kleine, dagelijkse dingen zoals de boodschappen, eten koken of de spuugvlekken van de baby uit zijn overhemd krabben, hij zal altijd laten weten dat hij mijn moeite waardeert en dat hij het maar wat lastig zou vinden om alle ballen hoog te houden overdag.

4. Hij besteedt veel tijd aan zijn gezin. Ik mag in mijn handjes knijpen met een vent die zo vaak thuis is bij zijn gezin. Hij heeft een baan waarbij hij gelukkig hele schappelijke uren maakt en het weekend zijn we ook vaak met z’n vieren. Doordeweeks gaat hij zelden een avond weg (oke, ook omdat hij gewoon best wel moe dan aan het einde van de dag, maar toch). Ik ben daar blij mee want zo kunnen we veel (zorg)taken verdelen.

5. Hij is super betrokken. Nooit te beroerd om het ’s avonds na een drukke werkdag uitgebreid met mij te hebben over de substantie van Isé haar poepluiers, mijn mislukte schuimlaagje op mijn kop koffie en het nieuwste artikel op mijn blog.

6. Hij geeft altijd het goede voorbeeld. Hij scheldt niet in het bijzijn van de kinderen, praat nooit harder dan nodig is tegen ze, is altijd vriendelijk tegen alles en iedereen, helpt mij in het huishouden en nog veeeeeeel meer!

Heb jij ook zo’n fijne vent? (of gewoon een lui stuk vreten waar je klaar mee bent 😉

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Eke
  12/04/2018

  Volgens mij hebben wij een kloon, haha. Fijn is dat hè, zo’n betrokken en lieve kerel. Vooral dat geduld! Maar goed, verdienen we dat niet ook gewoon niet? 😉
  Eke onlangs geplaatst…Preggersupdate | Het laatste trimester is alweer bezig!My Profile

 • Reageren
  Eline
  12/04/2018

  Ah wat bof jij met die vent van jou!! ? Lief dat je dit dan ook schrijft om hem dat te laten weten! (Leest hij het ook?)
  Mijn vriend kan er op sommige momenten wel een voorbeeld aan nemen.. maar inruilen wil ik hem ook niet. ☺️

 • Reageren
  Lieke van Veen
  12/04/2018

  Je hebt echt geluk met zo’n man! Mijn vriend is ook echt super lief hoor, ben benieuwd hoe het gaat als wij ooit kinderen hebben.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Sophie
  12/04/2018

  Mijn vriend is ook een toppertje. Ik zou hem voor geen goud willen/kunnen missen en ben super dankbaar dat we samen zijn. Ik weet zeker dat hij ooit (als het natuurlijk kan) een geweldige en lieve vader gaat worden.

 • Reageren
  Raphaelle
  12/04/2018

  Als die leuke aantrekkelijke man van jou dan is wat vaker in beeld kwam….;)

 • Reageren
  Ilse
  13/04/2018

  Wauw wat heb jij een geluk met zo’n lieve man! Heb je er nog zo een in de aanbieding toevalling? Single mom overhere!

 • Reageren
  Marjon
  13/04/2018

  Wat superlief om dit te schrijven! Hij klinkt als een top vader en vriend! Ik ben net bevallen van mijn eerste kindje en vind het echt zo mooi om te zien hoe mijn vriend nu opeens papa is en hoe happy hij daarmee is. Megatrots en blij met hem☺️

 • Reageren
  Demi
  25/10/2018

  Hi Sanne, misschien het einde van het artikel veranderen van vent naar vent én vrouw? Er zullen vast vrouwen zijn die zelf een vrouw hebben en dit artikel lezen. Niet iedereen heeft natuurlijk een vent. 🙂 Hopelijk sta je er open voor om op die manier iedereen aan te spreken en niet bepaalde mensen (onbewust uiteraard) buiten te sluiten. Liefs, Demi

 • Reageren
  Merel
  31/10/2018

  Ik ben zo benieuwd hoe je vriend er uit ziet, omdat die niet op de vlog wil komen. Maar wel fijn dat ‘ie zo betrokken is en vooral dat geduld lijkt me heel fijn voor iemand die ongeduldig is.
  Merel onlangs geplaatst…5x waar ik van houd nu het herfst isMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.