Zelf thuis IPL ontharen

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent ook de tijd dat we onze benen weer in volle glorie laten zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me in de winter nooit zo serieus bezig houd met ontharen, maar in de zomer wil ik wel met gladde en haarvrij benen voor de dag komen. Niet alleen mijn benen trouwens, ook mijn oksels en bikinilijn mogen zonder haar blijven 🙂

Ik heb me een aantal jaren terug laten laseren, maar door de zwangerschap gingen de haartjes op een gegeven moment toch op zijn retour. Dat ging heel geleidelijk, maar ik kan niet ontkennen dat alle haartjes inmiddels zijn teruggekomen. Het is er nog niet van gekomen om weer aan een nieuwe reeks behandelingen te beginnen. Ik ben ook naar alternatieven gaan kijken.

Een andere optie dan het laten laseren bij een kliniek is het zelf behandelen met IPL. Ook dit is een manier om lange tijd van je haartjes af te zijn.

De Philips Lumea is bijvoorbeeld een apparaat waarmee je zelf thuis kunt ontharen. Het werkt door middel van lichtflitsen, die via een warmtepuls het haarzakje als het ware in ruststand brengt. Wanneer je de thuisbehandeling om de 4-8 weken herhaalt, blijft de haargroei weg.

Wat mij zo aanspreekt aan deze manier van ontharen is ten eerste dat je het gewoon thuis kunt doen, en ten tweede dat het resultaat echt langdurend is. Ik heb al heel wat epileerapparaten versleten, maar dan behoud je toch bij lange na niet zo’n glad resultaat als bij IPL.

Als je een lichte huid en donkere haren hebt, dan kun je naar het schijnt de beste resultaten verwachten van IPL. Heb je een donkere huid of een lichte huid met lichtblonde, witte, grijze of rossige haren? Dan is een IPL apparaat niet geschikt.

Ik zal me de komende tijd nog wat meer gaan verdiepen in het thuis behandelen met IPL. Het lijkt me namelijk kostentechnisch ook een stuk voordeliger dan elke maand de waxsalon binnenlopen.

Wat voor manier van ontharen gebruik jij?

Uitgelichte afbeelding: Bogdan Sonjachnyjvia Shutterstock.


Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Gerlinde
  06/05/2019

  Balen dat je haar na het laseren is teruggekomen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.