‘Zeg San, hoe krijg jij die koele gloed op je haar?’ Ik verklap welk product ik gebruik

De laatste weken kreeg ik op Instagram veel opmerkingen over de kleur van mijn haar. Het was jullie ook al opgevallen dat de tint nu een stuk koeler is. Ik zal je precies verklappen hoe ik dat zo krijg.

Ten eerste wilde ik benadrukken dat de credits voor mijn kapsel naar mijn kapper Lisa gaan; zij weet het altijd precies naar mijn smaak te krijgen. Ik ga al bijna 3 jaar naar haar toe en ik ben altijd weer helemaal happy als ik bij haar door de wasstraat geweest ben.

Met de zomer in het vooruitzicht wilde ik het erg graag weer lichtblond hebben. Dit staat fris en bovendien vind ik het altijd een fijne combo met een gebruinde huid. Daarom heb ik met twee korte tussenpozen een setje highlights laten zetten. Highlights vind ik voor mezelf het prettigst werken om mijn haar te blonderen, ik durf het niet aan om mijn haar in zijn geheel blond te verven. Dat zou denk ik ook teveel afsteken bij mijn wenkbrauwen, die van zichzelf best donker van kleur zijn.

De basis voor mijn huidige haarkleur is dus highlights. Veel highlights. Maar de échte kleurmaker, dat is de shampoo die ik gebruik. Mijn kapper zweert erbij en ik inmiddels ook. Het is de No Yellow van Fanola (ik koop hem bij mijn kapper maar hij is ook hier te koop bij Bol) en deze is giga paars van kleur. Er zitten intense paarse pigmenten in waardoor al het geel in je haar wordt geneutraliseerd. Hij is ook niet te vergelijken met de zilvershampoo van Guhl bijvoorbeeld, dit is echt meer een toner. Na het wassen zijn mijn handen ook altijd behoorlijk paars (net als mijn oren als ik het daar niet goed uit was 😉 )

Ik was mijn haar nu consequent twee keer in de week met deze shampoo en een keer in de week met een andere shampoo. Zo houd ik de assige kleur mooi op pijl. Laat het vooral niet te lang intrekken, want dan wordt je haar echt paars.

Heb jij wel eens zilvershampoo gebruikt?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Iris
  08/06/2019

  Ik gebruik Fanola No Yellow 1x per week en vind het de beste zilvershampoo die ik tot nu toe gebruikt heb. Wel moet ik daarna nog ‘gewone’ shampoo gebruiken en extra verzorgende producten, omdat mijn haar daar heel droog van wordt. Mijn handen en vaak ook hoofdhuid blijven even paars. Dan ga ik weer even als Tinky-Winky door het leven, maar wel met de haarkleur die ik wil.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   08/06/2019

   Die droogheid daar merk ik dus nooit wat van! Maar ik gebruik wel altijd een haarmasker bij elke wasbeurt. Haha als Tinky Winky ja, herkenbaar.

 • Reageren
  Ingrid
  08/06/2019

  Ik gebruik de zilvershampoo van Fudge. Werkt ook echt als een malle. Moet handschoentjes gebruiken als ik het in mijn haren doe, anders heb ik echt paarse vingers.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   08/06/2019

   Handschoentjes zijn niet eens een gek idee haha.

 • Reageren
  Loes
  08/06/2019

  Oeh dit is een fijne tip zeg!! Ik heb ook serieus alle zilvershampoos al gebruikt, van goedkoop tot duur (heb in een kapsalon gewerkt en weet dus waar ik op moet letten). Die van Fudge is nu mijn favoriet, maar ik ga deze ook zeker eens proberen! Kende het merk al wel, maar nog nooit geprobeerd.
  Komt verandering in!! 🙂

  • Reageren
   La Vie Sanne
   08/06/2019

   Leuk om te lezen! Weet zeker dat deze je zal bevallen!

 • Reageren
  Carlijn
  08/06/2019

  Ik vind dit koele blonde echt enorm mooi bij jou. Staat je zo goed, het heeft iets edgy’s. Nou, dat wilde ik even zeggen.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   08/06/2019

   Wat lief Carlijn! Ben ook heel blij met deze kleur.

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  08/06/2019

  Hoewel ik je gouden lokken ook mooi vond, vind ik deze assige kleur ook echt heel leuk staan! Bij mezelf zal ik het niet zo snel meer doen, want inmiddels ben ik van mezelf aardig donker en is het dus erg moeilijk om zo’n kleur mooi te houden met uitgroei enzo.. Maar ik moet binnenkort wel naar de kapper, dus wie weet.. en dan neem ik je tips ten harte!
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Fietsen door de regen, of toch maar met de auto?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.