ZARQA Huidverzorging (perfect voor de gevoelige huid)

cover

Eigenlijk ben ik altijd op zoek naar huidverzorging die mijn huid nog beter, mooier, gezonder, jonger, stralender en gehydrateerder achterlaat. Mijn gezichtshuid is erg belangrijk voor me, niet alleen omdat je gezicht het eerste is wat men ziet, maar ook omdat mijn huid vrijwel altijd prominent in beeld is op mijn blog. Ik test vandaag een aantal producten van Zarqa die geschikt zijn voor ieder huidtype.

De filosofie van Zarqa komt op het volgende neer:

Zarqa is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om het risico op allergie te verminderen. De Zarqa producten zijn probleemoplossend en geven je huid wat het nodig heeft, zonder deze onnodig te belasten met parfum, conservering en andere synthetische toevoegingen.

Vooral dat laatste spreekt me erg aan.

zarqa event

Een tijdje terug was ik op het Zarqa event, waar ik onder andere een uitgebreide huidmeting heb gekregen zodat de juiste producten op mijn huid afgestemd konden worden. Uit deze meting kwam dat mijn huid aan de droge kant is (dit komt vrijwel altijd uit huidmetingen die ik laat doen dus het was voor mij niks nieuws onder de zon). Vooral mijn wangen zijn behoorlijk gedehydrateerd. Gelukkig wist Zarqa daar raad mee; zij gaven mij producten mee voor de vochtarme huid.

1

DSC_1062

Het goed verzorgen van de huid begint natuurlijk altijd met het goed reinigen ervan. Dat doe ik met de Zarqa Sensitive Face Milk. Een hele zachte en milde melk waarmee zowel oog- als huidmade-up verwijderd kan worden. De verpakking is erg handig, er zit een hygiënische drukdispenser op waarmee je het product op een watje kunt aanbrengen. Dit zegt Zarqa over het product:

Een huidverzachtende reinigingsmilk met een Anti-irritant complex en Dode Zee mineralen. Het Anti-irritant complex en Allantoïne hebben een regulerende en verzachtende werking en reinigen de huid intensief. Sensitive Face Milk verwijdert grondig eventuele (oog) make-up resten en is pH-huidneutraal.

collage 1

Hij voelt inderdaad ontzettend zacht en romig aan. Niet te dik, want dat wil je niet voor op je ogen. Tijd voor de test!

8

9

10

He bah, dit ziet er een beetje vies uit..

11

Voilà! De milk werkt heel snel en effectief voor het verwijderen van oog- en huidmake-up. Het is wel weer even wennen voor mij, want normaalgesproken haal ik mijn oogmake-up weg met een micellair water (een hype die ze bij Zarqa overigens niet snapten haha) en dit is weer even een wat vettiger gevoel op je ogen. Maar daardoor voelt het wel meteen verzorgd.

2

3

Na het reinigen met de melk ga ik verder met de lotion. Dit vind ik een heerlijke stap, want hiermee haal je echt alle restjes van je make-up eraf, plus de resten van de reinigingsmelk.

13

Dit product breng ik net als de melk aan op een watje, hiervoor gebruik ik het liefst een wat groter watje zodat ik heel snel alle gezichtshuid meeneem. De tonic maakt goed en grondig schoon zonder een trekkerig gevoel achter te laten.

4

Wat betreft crèmes kan ik er kiezen uit twee. De Hydra Face crème en de Nutrive Face Cream. Voor ’s nachts prefereer ik de Nutrive Face Cream en voor overdag kies ik voor de variant die iets minder dik is en wat sneller intrekt én een SPF bevat. Deze zie je als eerst. Over de Hydra Face Cream:

Deze crème bevat een 24-uur hydratatie complex en is ideaal voor de verzorging van de gevoelige, vochtarme huid. Heeft een beschermende werking tegen de negatieve invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV A en B straling. De mineralen uit de Dode Zee, het natuurlijk hydrateringscomplex, Sheabutter, Allantoine, Macadamia olie en Vitamine E werken vochtregulerend, verzachtend en voedend voor de huid.

5

6

De crème doet wat hij belooft: hij werkt zeer verzachtend en voedend. Hij laat kort na het insmeren een vettig laagje achter op de huid, dus ik breng liever niet meteen mijn foundation aan. Dit laagje zorgt er overigens wel voor dat je huid echt heel soepel is en blijft. Bij crèmes die te snel intrekken heb ik het gevoel dat ze toch niet helemaal genoeg hydratatie voor mijn huid bieden.

7
De tweede crème waar ik jullie kennis mee laat maken is eentje die nog meer voeding en hydratatie biedt dan de vorige. Deze gebruik ik graag voor ’s nachts, wanneer het niet uitmaakt als mijn huid wat langer vet blijft. Dit zegt Zarqa over de Nutrive Face Cream:

Een volle, romige crème met 5% Urea, Sheabutter, Vitamine E en Macadamia olie. Deze werkzame stoffen zorgen voor een effectieve verzorging en voeding van de extreem droge en vetarme huid.

collage N

Deze crème is een stuk romiger en voller dan de vorige. Echt een crème die geschikt is voor de zeer droge huid of voor ’s nachts. Smeert verder heerlijk uit, niets op aan te merken.

oogcreme tube

Tot slot test ik nog een oogcrème. Nu moet ik zeggen dat ik van alle huidverzorgingsproducten het minst geef om een oogcrème. Ik heb er nooit zo het nut van in gezien. Er zijn wel fases geweest dat ik apart een oogcrème gebruikte, maar al met al heb ik nooit echt verschil gemerkt met het gebruik van een dagcrème bij het gebied onder mijn ogen.

14

De oogcrème daar kan ik dus ook heel kort over zijn. Hij is prima van substantie, dun en trekt heel snel in. Hij laat mijn ogen prima achter. Maar echte vermoeidheidstekenen smeer ik er niet mee weg. Maar ach, wat anders dan concealer helpt daar nou wel tegen..

cover

Ik ben dik tevreden over de producten die ik getest heb. Mijn huid is heerlijk gehydrateerd zonder dat het gaat glimmen of een te vette laag achterlaat. Ik merk duidelijk dat er geen parfum in de producten van Zarqa zit, soms kan mijn huid daar namelijk best wel heftig op reageren. Dan worden de plekjes op mijn gezicht die normaalgesproken al rood zijn, nóg roder en het kan ook enorm prikken. Zarqa is een huidverzorgingsmerk zonder poespas en dat bevalt mij prima.

De producten zijn allemaal ook nog eens heel scherp geprijsd. Even een overzichtje:

Sensitive Face Milk: €10,69
Sensitive Cleansing Lotion: €10,69
Hydra Face Cream: €15,79.
Nutritive Face Cream: €15,79
Sensitive Eye Cream: €13,79

Zarqa is o.a. te koop bij De Tuinen, verschillende drogisterijen en in hun online shop.

Wat voor huid heb jij? En wat voor producten gebruik je daar graag voor?

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  22/11/2015

  Hier was ik al nieuwsgierig naar! Leuk om nu dus jouw uitgebreide review te lezen en fijn dat de producten je goed bevallen. Ik zou zelf nog graag een facewash gebruiken tussen de milk en tonic in, weet niet of Zarqa deze ook heeft. Grappig dat je nu toch aan de oogcrème bent gebracht 😉 Was het maar waar inderdaad dat je donkere kringen daarmee weg smeert…
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: KipKep Woller WarmtekussenMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  22/11/2015

  In het verleden heb ik hier wel eens producten van gebruikt omdat ik een (eczeem)gevoelige huid heb. Niet alle werkte even goed, maar ik vind het wel heel fijn dat ze niet teveel onnodig ingrediënten in hun producten stoppen. Ik zou zelf ook wel eens zo’n huidmeting willen doen zeg, lijkt me heerlijk om op maat producten voor je huid te kunnen aanschaffen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…L’Occitane Pamplemousse Rhubarbe bodylotion & Miel Mandarine handcrèmeMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  22/11/2015

  Leuk dat je naar dat event bent geweest! Ik kon helaas niet in verband met m’n werk, maar heb ik zomaar m’n eerste huidmeting gemist, haha. Jij hebt er gewoon al meerdere gehad. Snap ik wel hoor, als beautygoeroe :). Ik heb hier een aantal producten in de kast staan die ik nog graag wil testen en daar wil ik het liefst direct mee beginnen als ik jouw woorden zo lees. Ik denk trouwens dat ik ook weer aan een wat vettigere oogmakeupremover moet, ik geloof dat m’n huid van die ik nu gebruik juist een beetje schraal wordt :(.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Op verrassingsvakantie met srprs.me: mijn ervaringMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  22/11/2015

  Het is goed dat er geen parfum en dergelijke in zit… Fijne review.
  Ik heb ooit de face wash van dit merk gehad en die vond ik zooo stinken dat ik nooit meer iets van dit merk heb gekocht. Middchien toch maar weer een kans geven?!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamabakt: Worteltaart!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  22/11/2015

  Mijn huid is zo raar….heel droog en gevoelig, met rode vlekjes en soms gerstekorreltjes. Maar ik krijg soms ook op de gekste plekken puistjes.
  De dag en nachtcrème wil ik wel eens proberen, want die klinken goed. Qua reiniging ben ik nu verslingerd aan Ultrabland van Lush.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zalm met een korst van rode peper & kokos en limoenaardappeltjes .My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  22/11/2015

  Super fijne en uitgebreide review. Heerlijk om te lezen.

  Opvallend dat zij zo denken over micellair water. Dit is een merk wat ik zeker zou willen proberen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Wat er momenteel speelt in het leven van yours truly…My Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  22/11/2015

  Ik ben echt dol op de producten van Zarqa!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Stel een vraag!My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  22/11/2015

  Ik ken het merk niet maar deze review heeft me ongelofelijk nieuwsgierig gemaakt!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Yves Rocher Kerstcollectie Spicy VanillaMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  22/11/2015

  Fijne uitgebreide review! Ik heb nog altijd niet de holy grail voor mijn huid gevonden…

 • Reageren
  Luana
  22/11/2015

  Ik ben vooral heel benieuwd naar de ingrediënten van de producten!
  Luana onlangs geplaatst…Gladskin AcneMy Profile

 • Reageren
  Emmylou
  23/11/2015

  Met mijn eczeem huid heb ik diverse producten gebruikt en dit leek mij ook wel iets om te proberen. Maar nu lees ik dat er macademia olie in zit, met een noten allergie lijkt het mij helaas niet geschikt.

 • Reageren
  Laura
  23/11/2015

  Wat een leuke review! Ik heb zelf ook een hele vochtarme huid, dus ik morgen ook maar even langs de tuinen om deze uit te proberen!
  Laura onlangs geplaatst…Oriflame Giordani Gold EssenzaMy Profile

 • Reageren
  Melanie
  27/11/2015

  Wat fijn om van gezichtsverzorging reviews te lezen!
  Ikzelf heb een droge gevoelige huid welke alleen tegen natuurlijke producten kan.
  Toch wel fijn om te weten dat er ook budgetvriendelijke producten bestaan die het proberen waard zijn!

 • Reageren
  Rina IJzermans
  31/05/2016

  Helaas reageerde ik met een ernstige allergie in het gezicht op de hydra face cream. Ben niet allergisch voor noten (macadamiaolie) maar moest wel medicatie gebruiken voordat het weg ging na dagen. Jammer, had er hoge verwachtingen van.

 • Reageren
  Delia
  09/06/2018

  Also, anyone don’t need to handle any boisterous gamers, miss inserting your gamble,
  and actually have far better odds of profitable.
  Delia onlangs geplaatst…DeliaMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.