Yves Rocher Sérum Végétal

Het is alweer een tijdje geleden dat er huidverzorging voorbij is gekomen op mijn blog. Hoog tijd dus voor een gloednieuwe review!

Ik ben behoorlijk kritisch met huidverzorging. Aangezien ik een droge en ook wel gevoelige huid heb, zijn niet alle crèmes geschikt. De laatste tijd ben ik helemaal into de producten van Zarqa en natuurlijk gebruik ik nog graag mijn geliefde Arganolie, maar het kan nooit kwaad om weer eens om me heen te kijken. Ik ontving een pakketje van Yves Rocher met daarin drie producten uit de Serum Vegétal lijn: het V-shaping masker, een Anti-Rimpel Pen en het Ultra-Gladmakende Serum.

10

Ultra-Gladmakend Serum (Nú voor €16,90)

Ik ben niet altijd fan van serums, soms plakken ze me te erg en vind ik het gevoel op mijn huid daardoor niet aangenaam. Toch is het zeker goed om af en toe wat extra aandacht aan je huid te besteden door naast een dag- of nachtverzorging, ook een serum bij te smeren. Zeker in de winter kan dat geen kwaad, al heeft mijn huid met deze niet al te koude temperaturen nog niet heel veel te verduren gehad.

11

Het flesje spreekt mij zeer aan. Het is van glas en heeft daardoor een luxe uitstraling (ja, daar houd ik van). Het serum is hygiënisch en gemakkelijk aan te brengen met het pompje. Het advies is om het serum zowel in de ochtend als in de avond op te smeren voordat je met een crème begint. De formule van het serum bestaat voor meer dan 88% uit natuurlijke bestanddelen en bevat geen kleurstoffen, minerale olie of parabenen, net als de overige producten uit deze review trouwens.

12

Zoals bekend is van een serum is ook deze vrij dun van substantie. Hij is daardoor heel gemakkelijk uit te smeren en trekt ook lekker snel in. Zónder een plakkerig laagje achter te laten, fijn! Ik vind de geur zeer aangenaam, het is een crèmige geur met een vleugje perzik lijkt het wel.

Tot nu toe heb ik goede ervaringen met het product op mijn huid. Geen vervelend gevoel en het trekt lekker snel in. Zoals jullie wellicht wel weten ben ik voorstander van het gebruik van anti-rimpelcremes, ook al zijn de rimpels op mijn huid nog niet gigantisch zichtbaar. Ik heb het serum trouwens ook zonder aanvullende huidverzorging geprobeerd, maar dat voelde minder prettig aan. Een serum is dan ook niet bedoeld om crème te vervangen, maar echt als extraatje.

1

Anti-rimpel pen (Nú voor €17,90)

Een ontzettend grappig product is dit! Nog niet eerder gezien zoiets. Er zit een speciale punt aan waar crème uitkomt en waarmee je heel precies je rimpeltjes in kan smeren.

2

3

4

5

Mijn rimpels bevinden zich vooral op mijn voorhoofd, dit is dan ook een van de plekken waar ik het product heb gebruikt. Andere plekken waar ik graag preventief tegen rimpels smeer zijn de lijnen van mijn neus naar mijn mond en mijn kraaienpootjes.

Het is wel weer een extra stap in mijn huidverzorging waar ik niet elke dag tijd voor vrij maak, maar als ik het product zie liggen dan kan ik het niet laten mijn rimpels er even mee in te smeren. Ik weet niet waarom, maar toch heb ik het idee dat het wel iets met die rimpeltjes doet. Het biedt een soort opvulling, vooral op mijn voorhoofd was dit te merken.

6

V-Shaping masker (Nú voor €15,90)

Eerlijkheidshalve is een masker niet iets wat ik wekelijks gebruik. Ik moest me er dan ook even toe zetten om dit product te te testen, maar toen ik dat eenmaal gedaan had beviel het me eigenlijk wel. Het is niet een gezichtsmasker zoals ik dat gewend ben; de substantie is jelly-achtig en doorzichtig. Best fijn eigenlijk. Het werkt meteen een beetje verkoelend. Het masker deed me ergens denken aan een extra dikke versie van het serum, zelfde geur ook.

7

8

Het masker beschikt over een speciaal flexibel spateltje waarmee het het product gemakkelijk over je gezicht kunt aanbrengen. Erg handig! Je kunt de dop na gebruik weer dichtklikken, zodat de substantie er niet uitlekt. Ik had toch wel de neiging om het product ook een beetje met mijn vingers uit te smeren, om bij de wat lastigere plekjes te kunnen (rondom mijn neus bijvoorbeeld), hier is het spateltje net te grof voor.

9

Je ziet het masker door de doorzichtige en jelly-substantie niet goed zitten op de huid. Heeft ook wel weer z’n voordelen, dan ben je tenminste niet zo’n eng gevaarte met een dik, groen plakkaat op je gezicht 😉 Het masker voelt een beetje plakkerig aan. Het is de bedoeling dat je na vijf minuten alleen maar met een watje over je gezicht gaat om je overtollige maskerresten weg te halen, je hoeft het dus niets af te spoelen. Dit vond ik wel een beetje gek, ik vind het altijd wel een lekker fris gevoel geven als je je masker wegspoelt, maar dat heb je bij deze variant dus niet. Je moet echt goed met je watje over je gezicht gaan anders krijg je naar verloop van tijd wat ‘rulletjes’ op je gezicht.

Over het algemeen ben ik over de eerste twee producten het meest tevreden. Ze maken mijn gezichtshuid zichtbaar mooi en verzorgd (ik zou bijna durven zeggen iets ‘strakker’) en ik gebruik ze beide met veel plezier. Qua werking vind ik het masker prima, alleen het licht plakkerige gevoel van het niet afspoelen is niet zo mijn ding.

Wel heb ik door het testen van deze producten het merk Yves Rocher weer herontdekt, vroeger bestelde ik er wel eens producten van maar dat heb ik de laatste jaren eigenlijk niet meer gedaan. Ze hebben talloze andere verzorgingslijnen (en make-up!) waar ik erg nieuwsgierig naar ben geworden.

De producten die ik heb behandeld zijn toevalling allemaal afgeprijsd zag ik gisteren, je vindt alles op deze pagina.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  09/02/2016

  Die rimpelpen lijkt me fijn zeg, maar ook het serum klinkt goed. Ik ben echt een groot fan van Yves Rocher, ik ben echt dol op hun producten. Toen ik klein was heb ik er ooit (met mijn moeder natuurlijk, haha) een mini parfumset gekocht, waar ik nog steeds goede herinneringen aan heb :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Winactie | Natuurlijk bruin met Marc Inbane Natural tanning sprayMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  09/02/2016

  Klinkt heel goed. Ik kijk eigenlijk nooit om naar de producten van Yves Rocher maar nu heb ik er veel voor over om rimpels tegen te houden, precies op de gebieden die jij aanpakt op de foto.
  Nesrin onlangs geplaatst…Fit February afvallen & mijn gewicht door de jaren heenMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  09/02/2016

  Yves Rocher bestelde mijn moeder vroeger wel eens.. Nu hebben ze wel echt leuke mooie producten! Er zit een winkel in de stad, dus toch maar eens naar binnen lopen.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zoektocht naar de ideale kinderwagenMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  09/02/2016

  Klinkt goed! Ik bestel weleens vaker bij Yves Rocher, ze hebben echt leuke producten!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Mijn Wenkbrauw RoutineMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  09/02/2016

  Prachtige review weer’! Zelf kom ik qua huidverzorging niet veel verder dan een dag- en nachtcreme dus ik laat me weer even inspireren hier!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe leg je aan een kind uit dat iemand overleden is?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  09/02/2016

  Nou dat klinkt goed, je huid strakker gemaakt. Kunnen niet veel producten zeggen…
  Dat je het masker moet afvegen met een watje, daar ben ik niet zo van. Wil het juist afspoelen altijd, pas dan heb ik het idee dat ik weer fris en maskervrij ben. Je hebt ook van die masker waarbij je het overtollige masker in de huid moet masseren. Brrr..
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: en toen was er regelmaat…My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  09/02/2016

  Dat serum lijkt me heerlijk. Ik smeer ook graag preventief tegen rimpels, ik denk dat het dan het beste werkt.
  Lifesabout onlangs geplaatst…De tien leukste zomerjassen voor je kleine meisje.My Profile

 • Reageren
  Mandy
  09/02/2016

  Oe die anti-rimpel pen ga ik eens proberen. Bij mij beginnen de eerste lijntjes ook al te komen helaas!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.