Wist jij dat je vergoeding kunt krijgen voor een vertraagde vlucht?

Het is voor velen vast geen onbekende situatie: je staat op het vliegveld je vluchtinformatie te checken en tot je grote teleurstelling verspringen de vluchttijden constant. Vertraging. He shit. In gedachten had je al helemaal uitgestippeld hoe laat je op de plek van bestemming zou zijn en nu wordt dat hele schema in de war geschopt.

Ook ik ben geregeld de pineut geweest met vertraagde vluchten. Zeker met kinderen is dat een vervelende situatie. Zo’n reisdag is al lang, laat staan als je ook je kinderen uren langer op het vliegveld moet entertainen. Bij onze vakantie vorig jaar hebben we het nog gehad. We stonden al bij de gate, toen het vliegtuig waarmee we zouden moeten vliegen maar niet kwam opdagen. Alle stoeltjes op de gate waren bezet, met als gevolg dat mijn vriend Isé uren op de arm heeft getild en James op de grond moest zitten. Ellende kan ik je vertellen.

We hebben destijds nooit rekening gehouden met het feit dat we een vergoeding zouden kunnen krijgen voor onze vertraagde vlucht. Daarom leek het me interessant om hier wat informatie over financiële compensatie bij vertraging vliegtuig uiteen te zetten. Want tegenwoordig kun je het uitzoekwerk gewoon uit handen geven. Dit scheelt een hoop, zeker als je zelf geen idee hebt van jouw rechten als reiziger.

Als je vlucht vertraagd is dan kun je wel 250 tot 600 terug terug krijgen. Dit is niet niks natuurlijk Je kunt hierbij de hulp van AirHelp inschakelen. Zij controleren je vluchtgegevens en alle omstandigheden om te zien of je in aanmerking komt voor een compensatie voor jouw vluchtvertraging. Er wordt gekeken naar factoren zoals het weer, technische omstandigheden en de duur van de vertraging van je vlucht bij aankomst op de plaats van bestemming. Bij AirHelp weten ze precies welke gegevens relevant zijn om te bepalen of je recht hebt op een claim voor je vertraging en om welk bedrag het dan gaat.

Hen contacteren gaat heel simpel. Je geef online of via de app je vluchtgegevens aan hen door. Zij controleren snel of je je geld terug kunt krijgen van de luchtvaartmaatschappij voor de vertraging in je vlucht. Als dit zo is, dan machtig je AirHelp vervolgens om de claim af te handelen en voorzie je hen van de vereiste documenten.

Ik vind het echt een topservice en hoewel ik hoop dat ik er niet vaak gebruik van hoef te maken, is het wel een geruststellend idee dat er een betrouwbaar bedrijf is dat mij kan helpen financiële compensatie te krijgen bij een vertraagde vlucht. Zeker in de wetenschap dat het voor ons als passagiers namelijk niet zo eenvoudig is om te checken of we recht hebben op compensatie. Wij hebben geen toegang tot de vluchtgegevens in databases, we kunnen niet verwijzen naar vergelijkbare zaken en de meesten van ons beschikken waarschijnlijk niet over de juridische kennis om te weten of de verordening inzake de rechten van luchtvaartpassagiers van toepassing is.

Ben jij wel eens de dupe geweest van een vertraagde of misschien zelfs geannuleerde vlucht?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.