Winactie: boek ‘masterclass ondernemen’ door Annic van Wonderen

Alweer meer dan twee jaar geleden heb ik het boek Masterclass Ondernemen gelezen dat geschreven is door Annic van Wonderen. Als kers op de taart was ik drie weken geleden door haar uitgenodigd om een van haar masterclasses live bij te wonen.

Begin 2015 publiceerde ik een review over Masterclass Ondernemen en het enthousiasme waarmee ik destijds het boek beschreef, is nog steeds niet verminderd. Ik heb al vele boeken over bloggen en het ondernemerschap doorgespit, maar geen enkele was voor mij zo helder en zo doeltreffend als het exemplaar van Annic. Het boek bevat geen moeilijke of abstracte theorieën maar is eerder een simpele, misschien zelfs wel voordehandliggende handleiding van een ervaringsdeskundige. Vele tips waarvan je denkt ‘waarom heb ik dat zelf niet bedacht’ passeren de revue en dit maakt dat het boek enorm motiverend werkt. Annic zegt er zelf over in het openingshoofdstuk:

“Nu je bent begonnen met lezen ga ik je wel direct teleurstellen: in mijn boek staat namelijk niks baanbrekends. Het meeste van wat ik je ga vertellen is heel gemakkelijk te begrijpen en ook nog eens superlogisch. Ondernemen is geen rocket science. Het is niks anders dan logisch nadenken en heel, heel hard werken.

Nu zullen er onder mijn volgers ook ongetwijfeld veel zelfstandig ondernemers zijn – misschien zelfs wel professionele bloggers – en daarom leek het me leuk om twee keer het boek Masterclass Ondernemen te verloten onder jullie. Natuurlijk hoef je niet per se al ondernemer te zijn, misschien heb je wel de droom om ooit te gaan ondernemen of kun je wel wat inspirerende tips gebruiken op zakelijk vlak.

Wil jij kans maken op een van de twee exemplaren van Masterclass Ondernemen? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achter te laten onder dit artikel (of onder de Instagrampost) met waarom je wilt winnen. De winactie zal twee weken duren.

Ook Annic haar site staat trouwens boordevol tips en inspirerende artikelen.

 Succes!

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Annemiek
  07/06/2017

  Super leuk!! Ik wilde dit boek zelf al bestellen, aangezien ik bezig ben om een winkel op te zetten naast mijn baan. Als het goed is start ik na de zomer, en ik wilde ’t boek graag om mee op vakantie te lezen. Dus als ik zou winnen, hoef ik ‘m zelf niet meer te kopen! 🙂

 • Reageren
  Marloes
  07/06/2017

  Heel erg leuk, ik wil het boek super graag winnen omdat ik bezig ben om mijn eigen tekstschrijvers bedrijf op te zetten. Doordat het een dienst is wat ik verkoop in plaats van spullen heb ik nog een laatste zetje met wat zelfvertrouwen nodig waardoor ik het ook door durf te zetten!
  Marloes onlangs geplaatst…Getest: doTERRA, natuurlijke producten met essentiële oliënMy Profile

 • Reageren
  Elsa
  07/06/2017

  Heel erg leuk! Ik zit een beetje vast in mijn huidige baan binnen de academie en weet dat ik per volgend jaar op straat sta. Maar ik weet niet nog niet zo goed wat ik wil en kan met mijn opleiding en ervaring, maar dat ik (gedeeltelijk) als zelfstandig ondernemer verder wil staat wel vast. Daar zou het boek heel goed bij van pas komen! En ik denk dat mijn vriend het stiekem ook wel interessant zou vinden, ook hij wil op termijn gaan ondernemen.

 • Reageren
  Sylvia
  07/06/2017

  Wat een leuke winactie! Oh ik wil al zo lang naar Annic haar masterclass maar omdat ik telkens voor een paar maanden in het buitenland verblijf mis ik deze steeds . Dit boek zou ik gewoon mee kunnen nemen en op mn gemakje door kunnen lezen. Ik kan namelijk alle hulp gebruiken voor mijn blog. Fingers crossed!
  Sylvia onlangs geplaatst…Update: Persoonlijke & blogdoelen 2017My Profile

 • Reageren
  Marleen
  07/06/2017

  Heeeeel graag!!! Ben net begonnen met mijn eigen bedrijf als yogateacher & blogger, dus kan tips van een Annic heel goed gebruiken. Ze is een grote inspiratiebron van me!

 • Reageren
  Lieke
  07/06/2017

  Dit lijkt me een heel inspirerend boek. Ik zou het heel graag willen winnen.
  Lieke onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Anna
  09/06/2017

  Graag,lijkt mij erg interessant om te lezen

 • Reageren
  Leonie
  09/06/2017

  Ja ja ja!! Ik ben net mijn eigen blog begonnen en kan/moet/wil nog heel veel leren! Dit zal me enorm maar dan ook echt enorm helpen.

 • Reageren
  Lola Laura
  10/06/2017

  Leuk dat je een andere YouTuber promoot op je site! Het boek zou ik graag willen winnen. Had het boek laatst als tip gekregen van iemand, maar had nog geen tijd gevonden om het boek te kopen. Ik wil na mijn studie rechten graag een bedrijfje opzetten.
  Zou jij ooit een boek willen schrijven? Ik zou het boek dan zeker kopen. Vind je schrijfstijl onwijs leuk!

 • Reageren
  Mireille
  11/06/2017

  Heel erg leuke winactie! Op dit moment ben ik nog een student, maar later wil ik een eigen bedrijf opzetten en daarbij komt dit boek goed van pas. Ik zou hem nu alvast doorlezen en de tips wellicht nu al kunnen gebruiken!

 • Reageren
  Ineke
  11/06/2017

  Wat een gave winactie. Het lijkt mij superleuk om het boek te winnen. Sinds 1,5 jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Momenteel ben ik nog met zwangerschapsverlof, maar over 3 weken is dat afgelopen en dan ga ik vol goede moed en inspiratie weer aan de slag. Dit boek zou mij daar zeker bij gaan helpen.

 • Reageren
  Elke
  11/06/2017

  Ahhh lijkt me zo’n goed boek! Ik zou zo graag zelf willen ondernemen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen .. veel succes iedereen! ❤️

 • Reageren
  Yvonne
  12/06/2017

  Waar moet ik beginnen?
  Iets met een dochter van bijna 2,5.
  Een moeder met een terminale hersentumor, waar ik al langer dan 1,5 jaar mantelzorg voor verleen en de immense drang en behoefte om mijn eigen tijd in te delen. Als deze dramatische periode is afgelopen, kies ik voor mijzelf.
  Ik wil dolgraag dit boek winnen.
  Ik ben klaar voor een nieuwe start!

 • Reageren
  Aniek
  13/06/2017

  Oehh ik doe graag mee! Ik ben een trouwe volger van zowel jouw als Annics blog en dit boek staat al lang op mijn lijstje. Ik weet niet zeker of ik echt ooit zou willen ondernemen, maar in haar blog en vlogs heeft Annic regelmatig aangegeven dat het boek ook interessant is voor ambitieuze werknemers. Zelf ben ik bijna afgestudeerd en ik kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken voor ik de arbeidsmarkt ga betreden 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.