Wij gaan backpacken

Drie weken geleden hebben mijn vriend spontaan twee tickets geboekt naar Bangkok. We gaan het doen. Twee weken backpacken.

Het was iets wat we samen al heel lang wilden, op avontuur met een rugzak. Ik reisde al eerder door Thailand en Indonesië, maar vriendlief heeft nog nooit een dergelijke reis gemaakt. Ik weet nog dat ik na mijn backpacktrip riep “Ik wil nooooooit meer anders!” en stiekem denk ik dat nog steeds. De vrijheid, de flexibiliteit, de sociale contacten die je opdoet, in alle opzichten vind ik backpacken een verrijking van je leven. Zoiets wat je gewoon een keer in je leven gedaan moet hebben.

Quality time

Ik ben sterk van mening dat je ook als ouders nog steeds dingen met zijn tweeën moet blijven doen. Reizen staat bij ons hoog in het vaandel en hoewel we het merendeel van onze reizen samen met James zullen doen, vinden we het ook heerlijk om met z’n tweeën op avontuur te gaan. Of dat nu ergens ver weg is, een stedentrip naar Londen of af en toe eens een weekendje weg naar Drenthe. Wij komen tot rust, de oma’s van James kunnen een tijd genieten van hun kleinzoon en ook James vindt het heerlijk om zo nu en dan eens een weekje bij familie te vertoeven. Ik maak er geen geheim van dat hij eens in de twee maanden een paar dagen uit logeren gaat, puur zodat papa en mama even quality time hebben.

Te jong

Een andere reden waarom wij besloten hebben om James niet mee te nemen is omdat hij er toch niks van zal meekrijgen, hij is gewoonweg nog te jong. Wanneer hij wat ouder is, een jaar of 4, 5 dan kan ik me zo voorstellen dat het voor hem een stuk spannender en leuker is om op  reis te gaan met papa en mama. Nu vind ik het toch een pittig idee als hij zo lang in het vliegtuig moet zitten en vervolgens in een heet en vochtig land twee weken van hot naar her reist. Respect voor ouders die wel zulke reizen maken met hele jonge kinderen!

Oriënteren

In januari zijn we voor het eerst een beetje om ons heen gaan kijken waar we graag heen wilden. Het eerste plan was de Filipijnen. We hadden al een hele planning gemaakt, een globaal reisschema, de plekken die we graag wilden zien en ook hielden we al lange tijd de aanbiedingen voor tickets in de gaten. Toch bleek het reisadvies voor bepaalde plekken op de Filipijnen niet helemaal je-van-het te zijn. Even voor de beeldvorming, dit was een van de berichten die ik tegenkwam: “Er is een dreiging van ontvoering, al dan niet voor losgeld, in de Filipijnen, in het bijzonder in het zuiden, inclusief toeristische kust – en eilandbestemmingen. Toeristen en lokale inwoners zijn in het verleden ontvoerd op locaties in het zuiden van Palawan en op de eilanden van de Sulu archipel, waarbij sommigen om het leven zijn gebracht.”

Nu weet ik ook wel dat er genoeg gebieden in de Filipijnen zijn waar deze dreiging een stuk minder is, maar het heeft ons toch doen besluiten voor deze keer dit land over te slaan. De Filipijnen blijft nog wel steeds erg hoog op onze bucketlist staan.

Voor onze komende trip hebben we besloten om te vliegen op Bangkok, vanaf daar naar Koh Samet te gaan om een paar dagen te relaxen en vervolgens willen we door naar Vietnam.

We hebben er natuurlijk mega veel zin in en ik ga mijn best doen om ook stukjes te vloggen als het eenmaal zover is.

Zijn jullie al eens op backpackreis geweest? En gaan jij en je partner ook nog wel eens zonder kind op vakantie?

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  19/03/2016

  Supervet dat jullie de knoop hebben doorgehakt! Hoop dat je vriend het net zo leuk zal vinden als jij het de vorige keer vond. Ik ken wel ouders die nog met z’n tweetjes erop uitgaan, maar backpacken heb ik nog nooit gehoord, ook nog eens zo ver weg (wat meestal het geval is met backpacken trouwens… dat doe je niet in Zuid-Frankrijk). Hoe dan ook: heel erg spannend.
  Zoals je weet zijn wij in januari een week weggeweest zonder kinderen. Heerlijk was het, kan het iedereen aanraden. Ik zou wel vaker af en toe een weekendje ofzo weg willen, zoals jullie James ook eens in de zoveel tijd wegbrengen te logeren, maar ik vind nog altijd dat ik mijn ouders niet zomaar kan opzadelen met twee baby’s van 9 maanden. De vakantie in januari was dus een beetje een uitzondering. Misschien wordt dat anders als Amy en Maisie wat ouder zijn.
  Carlijn onlangs geplaatst…Lush Tea Tree Water vs. Breath of Fresh AirMy Profile

 • Reageren
  Josan
  19/03/2016

  Ik vind het super stoer dat je zoiets doet. Ik zou het denk ik wel willen doen. Maar mijn man is nogal gehecht aan luxe op vakantie en trekt dat gereis van hot naar her niet zo goed. Nog een paar jaar wachten en dan kan ik zoiets doen met mijn oudste dochters.
  Josan onlangs geplaatst…5x low budget paaseieren versierenMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  19/03/2016

  Ik vind het echt super stoer dat je dit gaat doen en als dit je grote wens is dan is het super fijn dat je die waar kunt maken. Ik heb al moeite met een weekend weg zonder m’n kinderen maar die momenten quality time met je partner zijn ook heel belangrijk
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Miriam heeft Diabetes: Als een continue blok aan je beenMy Profile

 • Reageren
  Channa
  19/03/2016

  Wauw dat je dat kan. Ik zou niet zonder kinderen willen of kunnen. Nackpakken lijkt me overigens wel heel vet.
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij de moestuintjes van Albert Heijn zo leuk vinden!My Profile

 • Reageren
  Dorien
  19/03/2016

  Wat tof dat jullie dit gaan doen! En zo belangrijk. Ik heb er zelf ook geen moeite mee als Zoë uit logeren gaat en zou dit ook zo kunnen doen!
  Dorien onlangs geplaatst…12X KLEDINGTIPS OM OPTISCH SLANKER TE LIJKENMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  19/03/2016

  ik heb zelf ook door Thailand gereisd. Heel erg gaaf. Toen was ik nog vrijgezel en dus geen kind overigens. Nu wacht ik met de verre reizen tot ons zoontje wat ouder is. Ik zou echt niet zonder hem op vakantie kunnen trouwens. Maar een paar dagen uit logeren zoals jij vaak doet, moet ik ook al niet aan denken. Dus als de kleine man wat ouder is, gaat hij gewoon mee op reis!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat is er met mijn biologische klok aan de hand?My Profile

 • Reageren
  Dita
  19/03/2016

  Wat goed dat jullie dit doen en super gaaf!! Ik vind het ook erg belangrijk dat je als ouder nog dingen zonder je kind doet en samen. Daarom zijn mijn vriend en ik bewust samen uit eten gegaan 3 weken terug. Mila was toen nog maar 3 weken maar ik vond het zo fijn om ook weer even samen te zijn. Ik voelde me er bijna schuldig over. Bij mijn ouders is de relatie mede omdat ze weinig tot niets samen deden, mis gegaan. Ze konden ook niet altijd ivm mijn gehandicapte zusje maar ik weet wel dat ik dit niet zo zou willen. Daarom beginnen we er al vroeg mee. Mooie reizen willen we ook zeker maken maar dan wel met Mila er bij.
  Dita onlangs geplaatst…Lieve Lana en Amigo ♥My Profile

 • Reageren
  Celine
  19/03/2016

  Super leuk dat jullie dit gaan doen! En wat een gave bestemmingen! Quality time is zo belangrijk! Ik ben net 6weken mama maar over 7 maanden gaan mijn partner en ik een lang weekend weg! Spannend maar erg leuk!
  Liefs, Celine

 • Reageren
  Jessica
  19/03/2016

  Mega leuk zijn jullie zijn gaan backpackbestemming dat is denk ik toch wel echt een bucketlist nummer. Wat een te gekke bestemming.

 • Reageren
  Tamara
  19/03/2016

  Ik vind het toch zo stoer dat jullie dat gewoon gaan doen! Lijkt me echt geweldig!

  Ik zou dat wel willen, maar het is hier geen optie omdat we gewoon geen oppas hebben ( avond weg met zijn tweeen is al lastig)
  Tamara onlangs geplaatst…Alle gratis babydozen op een rij!My Profile

 • Reageren
  Elsie
  19/03/2016

  Wat super leuk dat jullie dit gaan doen! Hoe dan ook dat dit een fantastische trip wordt! Wij zijn trouwens afgelopen oktober o.a. naar de Filipijnen geweest en ook op Palawan. Je moet daar inderdaad niet lager dan Puerto Princesa gaan. Wel echt het één van de mooiste eilanden waar ik ooit geweest ben!
  Elsie onlangs geplaatst…AuschwitzMy Profile

 • Reageren
  Myrthe | ConLamore.nl
  19/03/2016

  Wat stoer dat jullie dit gaan doen! Zou heel leuk zijn als je gaat vloggen en als er een uitgebreid artikel over online komt. Erg gaaf!

 • Reageren
  Myrthe | ConLamore.nl
  19/03/2016

  Wat stoer dat jullie dit gaan doen! Zou heel leuk zijn als je gaat vloggen en als er een uitgebreid artikel over online komt. Erg gaaf! Ben je alleen niet bang dat je James heel erg gaat missen? Het is natuurlijk best lang, twee weken.
  Myrthe | ConLamore.nl onlangs geplaatst…MC Diary #20: EK kwalificatiewedstrijd en ID aanvragenMy Profile

 • Reageren
  Mimi
  19/03/2016

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik ben een paar jaar terug in Thailand geweest, geweldig! Over een paar weekjes zoek ik mijn vriend op die voor stage in Nicaragua zit en ga ik daar drie weken rondreizen. Enorm veel zin in!

 • Reageren
  Rosanne
  19/03/2016

  Wat gaaf dat jullie dit gaan doen! En fijn dat jullie hier de mogelijkheid toe hebben. Het is zeker goed om regelmatig qualtity time te hebben met je partner, ook of juist als je een kind hebt.
  Ik ben benieuwd naar jullie reisverhalen!
  Rosanne onlangs geplaatst…Mijn leven als student #3My Profile

 • Reageren
  Mandy
  19/03/2016

  Wat fantastisch en stoer dat jullie dit doen zeg! Lijkt mij aan de ene kant wel moeilijk om jullie lieve James te missen. Ik heb nog geen kinderen maar het lijkt mij ook erg belangrijk om ook tijd met z’n 2en door te brengen. Ik ben een aantal jaren geleden alleen naar Nicaragua afgereisd om een vriendin op te zoeken en daar hebben we verschillende plekken gezien, fantastisch! Succes en veel plezier met de voorbereiding!

 • Reageren
  Nicole
  19/03/2016

  Super gaaf! Backpacken staat hier ook op het lijstje al zou ik dat niet snel zonder kind doen. Maar zou wel op vakantie willen zonder kind hoor, lijkt me moeilijk maar uiteindelijk wel heel fijn.
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuw merk: Newton RevolutionMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  19/03/2016

  Oh ik vind dit zo stoer! Iedereen blij, goed geregeld hoor! Ik ben zelf niet zo’n backpackert en denk dat een dag of 5 zonder Laurens wel mijn maximum is. Ook helemaal prima 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Herstellen voor dummies…My Profile

 • Reageren
  Inge
  20/03/2016

  Hmmmm.. gemengde gevoelens erbij. Een kind van 1.5 jaar 2 weken alleen laten? Je neemt niet zomaar kinderen he. Een vakantie met z’n 3e was waarschijnlijk beter geweest. Vind het niet zo verstandig maar je moet het ook allemaal zelf weten.

  • Reageren
   La VieSagista
   20/03/2016

   Hi Inge. Jammer dat je er zo over denkt. Ik denk niet dat James die twee weken plezier bij zijn oma’s het einde van de wereld vindt. Maar natuurlijk mag iedereen vinden wat ‘ie vindt, dat respecteer ik.

 • Reageren
  Mad
  20/03/2016

  Gaaf hoor! Tuurlijk is het moeilijk, maar ook lekker even samen genieten. Als je stewardess bent of piloot ben je ook regelmatig een aantal dagen weg… En opa en oma geven genoeg liefde, dat is ook speciaal.

 • Reageren
  Babeth Elisa
  20/03/2016

  Supertof dat jullie die keus hebben gemaakt! Knap ook dat jullie James zo lang “achter kunnen laten”! Hij zal het vast naar zijn zin hebben bij zijn oma’s 🙂
  Babeth Elisa onlangs geplaatst…Simpele lente/paas nail artMy Profile

 • Reageren
  Cindy
  20/03/2016

  Hoi Sanne!
  Super leuk om dit samen met je vriend te gaan doen. En jullie James zal zich vast goed vermaken met de oma’s. Ik weet alleen niet of ik het zou aandurven!

 • Reageren
  Saskia
  21/03/2016

  Mijn vriend en ik hebben ook altijd gebackpackt, lange en verre reizen. Sinds afgelopen december trotse papa en mama geworden van een zoon! Het reizen ga ik daardoor zeker niet opgeven! Einde van het jaar met hem naar Dubai. Heel spannend! Ben benieuwd naar jullie verhalen, zelf ook in Vietnam geweest en vond het fantastisch. Kijk uit naar je verhalen/foto’s/filmpjes! En vindt het overigens helemaal niet raar dat je James bij opa’s en oma’s laat. Daar zal hij vast veel plezier hebben.

 • Reageren
  Iris
  22/03/2016

  Drie weken geleden hebben mijn vriend en ik*

  Heel veel plezier! Geniet van de reis, ik ben het compleet met je eens dat quality time belangrijk is voor een gelukkig gezin!

 • Reageren
  Linda | One Day Trip
  22/03/2016

  Heel vet! En wat je echt gedaan moet hebben als je in Bangkok bent: de Co van Kessel fietstocht! En ga voor die van vijf uur. Klinkt lang, is het niet 🙂

 • Reageren
  Nu voor jezelf beginnen
  24/03/2016

  Als zelfstandig ondernemer heb je helaas niet echt de mogelijkheid om zomaar even te gaan backpacken. Je moet eigenlijk altijd bij de zaak blijven, gewoon omdat er 24/7 wel iets spannends kan gebeuren. Ik ben dus wel jaloers op je, toch hoop ik dat je veel plezier hebt!

 • Reageren
  Anneleen
  24/03/2016

  Wauw wat een superleuke vooruitzichten! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…De lente in huis halen met een vrolijk moodboard!My Profile

 • Reageren
  Nadia
  27/03/2016

  Supercool! Het lijkt me inderdaad erg belangrijk om ook nog tijd samen door te brengen, en James zal het vast ontzettend naar zijn zin hebben bij de oma’s! 😀

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.