Een wieg die autoritten simuleert

Hoe vallen baby’s snel in slaap? Juist ja, door met ze rond te rijden tot je van voren niet meer weet dat je van achteren nog bestaat. Ford heeft daar nu iets op bedacht..

Want ja, gemakt dient de mens toch? En wij ouders zijn het er toch wel unaniem over eens dat je echt niet voor je lol ’s nachts om 02.00 in de auto stapt om met je baby door de wijk te gaan toeren. Om nog maar te zwijgen over die vrij nutteloze hoeveelheid benzine die je met deze ritjes de lucht in blaft.

Oh man wat heb ik trauma’s aan al die keren dat ik met mijn ogen scheef in de kop met James in de auto stapte, in de hoop dat hij na een kwartier in slaap zou vallen. Dat in slaap vallen lukte wel, maar owee als ik hem daarna weer úit de auto haalde, want dan waren de rapen gaar. Je bent gewoon weer terug bij af. Achteruit kaarten noemen we dat. Maarja, we deden het toch want op gegeven moment doe je alles om heel even aan dat gehuil te ontsnappen.

Voor alle ouders die zich heel erg herkennen in mijn verhaal komt Ford met een wieg die autoritten simuleert om je baby sneller in slaap te laten vallen. De Max Motor Dreams. Dit gaat door middel van een smartphone-app die niet alleen de autobewegingen nadoet, maar ook het geluid van de motor nabootst en zelfs straatverlichting simuleert. Het idee van de Max Motor Dreams is dat je met de app tijdens het rijden de autobewegingen vastlegt en de geluiden opneemt, waarna dit gereproduceerd wordt in het wiegje. Om het effect van straatverlichting na te bootsen zijn er aan de binnenkant van de wieg geheel rondom led-lampjes geplaatst. Je kunt zelfs met de app een favoriete route instellen die met het wiegje wordt nagebootst. F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H.

Vooralsnog is het wiegje een prototype en wordt nu gekeken of er ook daadwerkelijk animo voor is om het wiegje te produceren. Nou ik zeg: doen! En doe dat in godsnaam voordat baby 2 hier geboren wordt, dan heb ik er ook nog wat aan 😉

Bron: Tweakers.
Afbeelding: want.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Nicole
  16/04/2017

  Ik zag ‘m op meerdere sites voorbij komen. Wat een uitvinding! Maar is vast pas op de markt als mijn baby al naar school gaat ofzo haha.
  Nicole onlangs geplaatst…13 redenen waarom je ’13 Reasons Why’ moet zien!My Profile

 • Reageren
  Martina
  16/04/2017

  Haha bizar dit, maar als het werkt… top ! Ik heb nooit nachtelijke ritjes toegepast. Ik kan m’n ogen snachts al moeilijk open houden tijdens troost-sessies dus zou voor mij niet verstandig zijn om achter het stuur te stappen. Ik hoop dat jullie baby twee een hele goede slaper gaat worden!!!
  Martina onlangs geplaatst…16 April 2017 – Maar jij bent toch dun genoeg?My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  16/04/2017

  Ik heb gelukkig geen ervaring met huilbaby’s, maar mijn beide kinderen (inmiddels 12 en 15) waren wel extreem lichte slapers. Ze hadden last vab eczeem. Dat jeukt, dus ja…diep slapen deden (konden) ze niet. Overdag uren dutjes doen? Echt niet! Het waren hazenslaapjes van 15 minuten. ’s Nachts werden ze om de 2 uur wakker. Uren zat ik wipstoeltjes te wiebelen, of de wandelwagen heen en weer te duwen, dan wel handjes vast te houden. En natuurlijk veel smeren met zalven en cremes. Konden ze TOEN niet met dat apparaat komen?! 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Beste Zara, als dít al ‘curves’ zijn, dan ben ik met maat 38 een walvis?My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  17/04/2017

  Ik zag toevallig vorige week bij ren Amerikaanse vlogger ook zo’n bedje voorbij komen. Die zij hadden gekocht. Dus ze bestaan al, snoo heette het geloof ik.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik dacht dat we een meisje zouden krijgen….dus ik moest even omschakelen….My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.