What’s in my backpack

Benieuwd naar wat ik allemaal met me meezeul naar Vietnam? Ik geef je een kijkje in mijn backpack!

Ik vind het altijd nogal wat, het inpakken van mijn koffer. Laat staan het inpakken van mijn backpack waarbij ik nog net even wat meer praktische zaken moet meenemen dan bij een gewone vakantie. Al tijden heb ik lijsten klaarstaan met alles wat ik mee moet nemen, wat er nog gekocht moet worden en wat ik écht niet mag vergeten. Ik geef je een sneak peek van de inhoud van mijn backpack.

1

◊ Kleding. Ik heb gekozen voor veel luchtige kleding omdat de temperaturen in Vietnam op het moment behoorlijk beginnen op te lopen. Dit in combinatie met de luchtvochtigheid daar maakt dat niet-ademende materialen een echte no go zijn. Natuurlijk wil ik er wel een beetje leuk uitzien dus zitten er behalve comfortabele shorts en sportshirtjes ook korte spijkerbroekjes en jurkjes in mijn tas. Verder een regenjack, makkelijk zittende bh’s en een enkele trui voor als het toch fris wordt. Qua schoenen doe ik niet te moeilijk: een paar all stars, slippers en een goed stel wandelschoenen.

5

◊ Uiteraard is mijn camera onmisbaar aangezien ik op reis ga vloggen, dus mijn Canon G7x gaat zeker mee. Daarnaast neem ik ook mijn e-reader mee voor het nodige entertainment tijdens de vluchten en de bus- en treintrips. Ik heb getwijfeld over mijn (gloednieuwe) Iphone 6s, maar neem toch het risico. Couldn’t live without. Alleen al om het feit dat daar al mijn foto’s van James op staan en dat ik deze te allen tijde wil kunnen bekijken 🙂 Ik heb voor mijn telefoon ook een waterdicht zakje gekocht ter extra bescherming.

◊ Qua cosmetica wordt het karig. Ik laat wimperextensions zetten zodat mascara overbodig is en ook mijn foundation, blushes en oogschaduws laat ik voor twee weken achter (SLIK). Wel gaat er wat lippenstift en lippenbalsem in mijn tas. Ik heb speciale kant-en-klare removerpads mee om mijn gezicht mee te kunnen reinigen.

6

◊ Een zonnebril is natuurlijk onmisbaar! Deze van Ray Ban is mijn lievelings. Ik neem twee bikini’s mee, welke beiden strapless kunnen zodat ik (hopelijk) geen opvallende tan lines op loop.

◊ Natuurlijk de nodige zonnebrandcrèmes, ik heb van alles en nog wat bij me. Beter mee verlegen dan om verlegen in dit geval. Van factor 30 tot factor 50 en van olie tot zonnemelk. Hoewel het een hoop gewicht is, is mijn ervaring dat zonnebrandcrèmes in het buitenland vaak erg duur zijn. Vandaar dat ik liever gewoon mijn vertrouwde merken meeneem.

◊ Natuurlijk gaan er personal essentials mee zoals deodorant, verfrissingsdoekjes, een tandenborstel en tandpasta, haarelastiekjes, een dagcrème en een alcoholvrij parfum.

4

◊ Een EHBO-kit is ook zeker geen overbodige luxe, in dit setje zitten pleisters, huidalcohol, splinterpincet, gaasjes, etc. In Thailand liet ik destijds een fles wodka op mijn voet kapot vallen, toen was ik heel blij dat we genoeg pleisters en verband mee hadden… Verder is DEET niet onbelangrijk. Haat aan muggen namelijk. En haat aan blaren dus ook een pakje blarenpleisters.

◊ Ik ben sinds vorig jaar helemaal verknocht aan een hammamdoek voor op het strand. Deze droogt snel, ziet er best fancy uit en is behoorlijk lichtgewicht. Ideaal dus voor in mijn backpack! Daarnaast neem ik nog een vezelhanddoek mee, ook deze droogt supersnel en weegt niet veel.

2

◊ Mijn haren zullen ongetwijfeld te lijden hebben onder de hitte, de zon en de zee, hoe kan het ook anders dan dat ik daar mijn Aussie haarproducten voor meeneem. Ik vind het zonde om op vakantie tijd te moeten besteden aan haarmaskers en uitgebreide verzorgingsrituelen dus de 3 Minute Miracle Colour Deep Treatment is onmisbaar. Deze maakt mijn droge puntjes super glad en zacht, wat ze ook hebben moeten doorstaan.

En nu maar hopen dat ik niks vergeten ben! Heb jij nog bepaalde travel essentials die je altijd meeneemt?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aussie.

 

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  01/06/2016

  Echt superstoer dat je gaat backpacken. Klinkt alsof je alles wel mee hebt. En anders koop je t daar toch?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik ben dus zo’n moeder…My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  01/06/2016

  Gaaf man en leuk he die voorpret! Leuke bikini’s Sanne! De 3 p’s gaan altijd mee op reis: poen, pillen en paspoort en verder de zonnebrandcrème en de lenzenvloeistof van mijn vriend. Dit is het belangrijkste. Ik zeg dit wel zo stoer, maar in de praktijk zijn wij altijd helemaal bepakt en bezakt ☺ Veel plezier alvast maar dat gaat vast goedkomen!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Verlies van een baby: JoëlMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  01/06/2016

  Dit heb ik me nou serieus echt altijd al afgevraagd! Wat je nou allemaal meeneemt in zo’n rugtas! Dus heel leuk om te zien!
  Tamara onlangs geplaatst…10 jaar samen!My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  01/06/2016

  Wat leuk om te zien! Ik heb nog nooit een backpackreis gedaan en het lijkt me ook best lastig om veel in een klein tasje mee te nemen. Handig zo’n klein eerste hulp tasje
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Vive La VLOG #2 Rijden naar FrankrijkMy Profile

 • Reageren
  Michelle
  01/06/2016

  Nou heb je dat waarschijnlijk expres niet op de foto gezet, maar vergeet je je ondergoed en sokken niet? Ze hebben bij de Perry (maar tegenwoordig overal, zelfs de primark) “ademende” sokken, die warmte goed doorlaten. Als je die in combinatie draagt met goede wandelschoenen (die strak genoeg zijn aangetrokken) zou je niet moeten gaan schuiven en zouden er bijna geen blaren moeten ontstaan. Heel veel plezier!

  • Reageren
   La VieSagista
   01/06/2016

   Haha nee sommige dingen waren TMI voor de foto 😉 Ik heb inderdaad bamboesokken bij me, super comfy en handig. Bedoel jij die ook?

 • Reageren
  Nesrin
  01/06/2016

  Zo gaaf dat jullie samen gaan backpacken! Leuk om te zien wat je allemaal meeneemt. Ik kijk uit naar de verhalen en foto’s van dit avontuur.
  Nesrin onlangs geplaatst…Chocolademousse koolhydraatarm suikervrij en glutenvrijMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  01/06/2016

  Oh alles in een backpack wat een uitdaging. Een klamboe misschien nog?
  Nicole onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #1: Zo vierden wij de 33e verjaardag van mijn man Kevin!My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  01/06/2016

  Leuk om te zien wat je allemaal mee gaat nemen. Ik heb nooit zo’n reis gemaakt maar ik denk dat je een hoop essentiële dingen mee hebt. Alvast een fijne vakantie!
  Annemijn onlangs geplaatst…Onze reis tijdens de zomervakantie gaat naar…My Profile

 • Reageren
  Leonie
  01/06/2016

  Leuk om te zien hoor! Toen wij naar Indonesie gingen heb ik ook veel gehad aan verfrissingsdoekjes.. En is een plastuit oid niet handig voor een backpackreis?
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 30My Profile

 • Reageren
  saskia
  01/06/2016

  Misschien zo’n verfrissingsspray nog lekker om mee te nemen? Knap trouwens dat je make-up achterwege laat, dat zou ik denk ik ook wel een dingetje vinden haha 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Verzorgingsproducten KidsMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  01/06/2016

  Oh leuk om te zien wat je meeneemt!!

 • Reageren
  Eline
  01/06/2016

  Wat een uitdaging om alles mee te krijgen in een backpack! Zo’n hammamdoek is inderdaad superhandig en niet zo zwaar als een badlaken! Ik vind je blauwe bikini ook echt supermooi trouwens!
  Eline onlangs geplaatst…Van blond naar donkerMy Profile

 • Reageren
  Stephanie Klis
  01/06/2016

  Gaaf! Je hebt bij reiswinkels ( Bever , en geloof ik Hema, zag ze zelf laatst bij AH ) een klein plastic doosje, met daarin wasmiddel blaadjes, ze werken makkelijk, en je kunt even snel zelf iets wassen als het echt vies is!

  • Reageren
   La VieSagista
   02/06/2016

   Dat is handig! Volgens mij kun je in Vietnam ook super goedkoop je kleding bij een wasserette laten wassen, maar extra wasmiddelblaadjes is altijd handig.

 • Reageren
  Samantha
  01/06/2016

  Heeel leuk om te lezen! Liefs, Sam

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  01/06/2016

  Geen tip om mee te nemen wel een tip voor daar. Drink elke dag een blikje cola, dit gaat diarree en buikloop tegen. Bij ons altijd geholpen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Als een kind zo blij….IK BEN JARIG!!!!My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  01/06/2016

  In Zuid-Afrika waren wij erg blij met 50% deet. Jaico is het merk als ik het mij goed herinner. Wellicht ook handig voor Vietnam? Ik heb geen flauw idee hoe het daar zit met muggen, maar het kwam meteen in mij op. Heel stoer dat jullie gaan overigens!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: Merel, mama van drie dochtersMy Profile

 • Reageren
  Hanne
  02/06/2016

  Wat handig om te zien wat jij mee neemt! Ik ga in juli 3 weken door Sri Lanka reizen (voor het eerst backpacken) en ik heb nog geen idee wat ik mee moet nemen… Wil ook niet te veel meenemen, want dan moet ik zoveel gewicht mee sleuren. Vind het ook lastig in te schatten welke dingen echt een must zijn om mee te nemen en welke dingen ik net zo makkelijk daar kan kopen. Heb gelukkig nog even om na te denken haha.
  Veel plezier in Vietnam in ieder geval!

 • Reageren
  Bregje
  02/06/2016

  Goed bezig! Volgens mij ga je goed voorbereid op reis 🙂 x
  Bregje onlangs geplaatst…Dingen die ik het liefst in mijn eentje doeMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  03/06/2016

  Lijkt me helemaal niet makkelijk om voor zo’n avontuurlijke reis je koffer te maken! Toch lijk je goed voorbereid! 🙂 Alvast heel veel plezier!!!
  Anneleen onlangs geplaatst…Daguitstapje naar BredaMy Profile

 • Reageren
  Mandy
  24/06/2017

  Heb je achteraf nog dingen gehad waarvan je dacht had ik dat maar mee genomen?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.