Werken vanuit mijn passie

passie

Het woord passie is voor mij eigenlijk altijd een beetje een vaag begrip geweest. Ik kon wel begrijpen dat het iets te maken had met iets heel erg leuk vinden en een grote liefde voor iets hebben, maar een echte passie had ik nog nooit gevoeld.

Schrijven is iets wat ik altijd leuk heb gevonden en waarover menig docent in het verleden tegen mij heeft gezegd dat ik daar misschien iets mee moest doen. Immers, het maken van opstellen in foutloos Nederlands of een interessant verhaal op papier zetten kostte mij weinig moeite. Maar, schrijven is best een breed begrip en hoewel ik altijd wel wist dat ik hier wel in door wilde gaan, kon ik er niet echt de vinger op leggen wat voor vorm dat dan moest hebben.

Aan het einde van 6 VWO was het tijd voor het kiezen van een opleiding. Mijn oog viel op de studie Taal & Communicatie in Amsterdam. Een studie  waarbij communiceren, argumenteren en overtuigen centraal staan. Dit was met recht een juiste keuze, want met veel plezier heb ik in drie jaar mijn bachelor gehaald. Toen ik daar nog een PR-stage aan vastplakte bij een beautyconcern kwam ik er stukje bij beetje achter dat communiceren over beauty in zowel in woord als geschrift misschien wel eens mijn passie kon zijn. Het was iets wat ik dag en nacht kon doen, waar ik graag over vertelde, waarvan ik opleefde zodra ik er erover begon.

Ik kreeg de mogelijkheid om bij mijn stageadres voor hun online magazine te schrijven. Gaf me een product en ik tikte binnen no time een A’tje vol met alles wat je maar wilde weten over de betreffende lipstick, dagcreme, oogschaduw of blush.

Na mijn stageperiode en het einde van mijn werkzaamheden als schrijver voor hun magazine viel ik in een soort gat. Ik had het idee dat ik mijn ei, of eigenlijk mijn passie, niet meer kwijt kon. Mijn familie en vrienden zaten echt niet te wachten op mijn kinderlijke blijdschap als er een nieuwe collectie van Mac uitkwam en ze werden ook nooit echt laaiend enthousiast als ik wederom met een lipstick in de zoveelste kleur rood aan kwam zetten.

Omdat ik zeker wist dat mijn passie niet zou doodbloeden en omdat ik ook wel het vermoeden had dat ik anderen kon enthousiasmeren met mijn liefde voor beauty ben ik na lang dubben La VieSagista gestart. Vanaf dag 1 (begin november 2013) ben ik non-stop met mijn blog bezig geweest. Het werd mijn kindje, en met het groter worden van mijn passie groeide ook mijn website.

Toen ik naast beauty ook over persoonlijke en mommy-gerelateerde onderwerpen ging schrijven, vielen voor mijn gevoel steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Mijn blog wilde ik een soort online magazine laten worden waar mensen graag komen omdat ze geïnteresseerd zijn in allerhande zaken uiteenlopend van make-up tot ervaringsverhalen over het moederschap en omdat ze geïnspireerd raken van mijn artikelen en mijn visies op bepaalde dingen. Naast luchtige onderwerpen maakte ik ook de keuze om zwaardere onderwerpen aan bod te laten komen en merkte dat ook dit aansloeg bij mijn bezoekers.

Inmiddels is mijn blog, mijn passie, een behoorlijk uit de kluiten gewassen hobby geworden. Als kers op de taart heb ik me daarom vorige week ingeschreven bij de KvK en is La VieSagista nu officieel mijn bedrijf.

Maar het belangrijkste vind ik dat ik elke dag met een grote glimlach artikelen zit te tikken en video’s opneem en ik kan me eigenlijk geen leven meer zonder mijn blog voorstellen. Hoe stom en hoe cliché het ook klinkt, voor mijn gevoel is mijn blog het ontbrekende puzzelstukje geweest in mijn leven. Het contact met bezoekers, het ontmoeten van medebloggers, het op papier zetten van gedachten, het doorlezen van comments, dat vind ik gewoon genieten.

Ik hoop dat jullie met net zoveel plezier mijn website bezoeken als dat ik er content voor maak.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  26/02/2015

  Wat een mooi artikel Sanne! Zoveel woorden herken ik daarin, je blog straalt ook echt jouw passie uit! Fijn dat je dit hierin hebt kunnen vinden
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Bomvol leuke dingen!My Profile

 • Reageren
  michelle
  26/02/2015

  Fijn dat het zo goed gaat met je blog en dat je er zoveel plezier uit haalt nog steeds! Ga zo door hihi 🙂

 • Reageren
  Nadia
  26/02/2015

  Fijn dat je helemasal je passie hebt gevonden! En ja, ik haal heel veel plezier uit het lezen van je site.

 • Reageren
  Kirsten
  26/02/2015

  Het klinkt echt als een droom die realiteit is geworden! Je straalt echt enorm veel persoonlijkheid en professionaliteit uit! Ik lees je artikelen graag!
  Kirsten onlangs geplaatst…Lush – BIG ZeezoutshampooMy Profile

 • Reageren
  Laura
  26/02/2015

  Gefeliciteerd met je eigen bedrijf, hartstikke leuk! De passie is ook altijd van je artikelen af te lezen ;)!
  Laura onlangs geplaatst…16 willekeurige vragenMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  26/02/2015

  Leuk verhaal om te lezen! Het was me ook al opgevallen dat je heel goed schrijft, beter dan de gemiddelde blogger vind ik. En het leest lekker weg, ook niet geheel onbelangrijk. Leuk dat je er je bedrijf van hebt gemaakt, ik zag de foto al op Instagram! 🙂 Gefeliciteerd.
  Melissa onlangs geplaatst…Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo – reviewMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  26/02/2015

  Ik comment bijna nooit, maar wat een mooi artikel! Mooi om te lezen dat alles op zn plek valt. En gefeliciteerd met je eigen bedrijfje! Liefs, Sanne

 • Reageren
  Manon
  26/02/2015

  Mooi geschreven en ik vind dat je een hele mooie blog hebt! Het is eigenlijk een soort lifestyle blog en dat vind ik de leukste soort blogs om te lezen

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  26/02/2015

  Heel mooi dat je je passie gevonden hebt! En gefeliciteerd dat het nu ook officieel je bedrijf is, dat maakt het toch nog niet iets echter! Hoewel ik niet zo in beauty geïnteresseerd ben, lees ik je blog heel erg graag voor de andere onderwerpen en ook vooral om je persoonlijkheid. Dus ga zeker zo voort 😉 Zelf heb ik ook altijd graag geschreven en ben ik ook ontzettend blij dat ik met bloggen mijn favoriete hobby gevonden heb!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Huishoudelijke mededeling: mijn blog komt even op een lager pitjeMy Profile

 • Reageren
  Maike
  01/03/2015

  Gefeliciteerd met het registreren van je blog! Ik volg je blog nu sinds enkele maanden met veel plezier. Keep up the good work!

 • Reageren
  Anneleen
  03/03/2015

  Ik vind jou een hele persoonlijke maar ook professionele blogger, Sanne! Je merkt aan jou dat je dit met heel veel passie doet en dat vind ik heel mooi om te voelen!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 4My Profile

 • Reageren
  Laura
  09/03/2015

  Mooi om te lezen over je passie! Maareh, “immers” hoor je volgens mij anders te gebruiken, niet voor in een zin. Is geen kritiek, alleen om je te helpen!

  Succes met je blog ik lees het graag!

  • Reageren
   La VieSagista
   09/03/2015

   Hi Laura, wat goed dat je zo kritisch mijn stukken leest! In dit geval kan ik je echter geen gelijk geven. Hoewel je het woord vaak in het midden van een zin ziet staan, is ‘immers’ (en ook bijv. echter) in schrijftaal gewoon toegestaan aan het begin van een zin.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.