We verbleven een week in Center Parcs Le Trois Forêts

Het was lang onduidelijk of we dit jaar nog op zomervakantie zouden gaan, maar uiteindelijk werd het tóch een weekje Frankrijk. Onlangs gingen we met het hele gezin naar de grootste Center Parcs van Europa: Les Trois Forêts.

Het park ligt in Frankrijk, maar is slechts 5,5 uur rijden van onze woonplaats. Ideaal dus met twee kleine kinderen van 2 en 5. Met twee uitgebreide stops en een route zonder al teveel file waren we er zo en dat beviel me behoorlijk goed als ik het vergelijk met de lange ritjes die we ook wel eens naar Italië hebben gemaakt 😉 Vooral het laatste gedeelte van de route vond ik erg leuk, want je reed dwars door een aantal dorpjes en over heuvels met prachtige uitzichten, instant vakantiegevoel!

Op het park stond al een golfkar op ons te wachten en dit was maar goed ook, want de afstanden zijn wat langer en heuveliger dan ik van de parken in NL gewend ben. Opzich is het allemaal prima te lopen, maar met een peuter van 2 die bij iedere zandkorrel stil gaat staan duurt het toch net iets te lang om van A naar B te komen. In een buggy wil ze ook niet meer, dus was de golfkar erg fijn (en leuk!). Deze huur je er apart bij. Natuurlijk kun je ook fietsen of andere vervoer huren, net wat je prettig vindt.

Het park is ruim opgezet en ziet er prachtig uit. Je zit middenin de bossen en de huisjes grenzen dan ook allemaal aan reusachtig hoge bomen. Dit biedt een hoop schaduw en zeker met kinderen is dit in de zomer geen overbodige luxe. Ons huisje was wel net een beetje ongunstig gelegen, waardoor wij op ons terras nauwelijks zon hadden, maar als ik naar de andere huisjes keek dan hadden zij dat issue niet. Wij verkasten dus met onze stoeltjes ’s middags voor het huisje, zodat we toch even met de snuit in de zon konden zitten als de kinderen rustig aan het spelen waren.

Ook in Les Trois Forêts zijn veel activiteiten te doen voor alle leeftijden. Denk aan minigolf, survivallen in het bos, paintballen, lasergamen, paardrijden, quad rijden, waterfietsen. James en Isé hebben onder andere pony gereden, in de draaimolen gezeten, zich vermaakt in de indoor speeltuin en natuurlijk ook in de talloze buitenspeeltuinen. Op het park zit verder nog een kinderboerderij met mega veel schattige diertjes en daar vlak naast zit een crêperie waar we een lekker pannenkoekje hebben gegeten.

De Aqua Mundo is natuurlijk altijd een groot succes. De variant in Les Trois Forêts heeft naast veel glijbanen ook een speelpark in het water. Als het aan mijn kinderen lag, dan spendeerden we de hele vakantie in het zwembad 😉 Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet verwacht had dat ze zoveel mensen zouden toelaten in het zwembad, waardoor het bij tijd en wijle heel druk was. Wij wilden – natuurlijk ook in verband met Corona – de drukte het liefst vermijden en kozen er dus voor om gelijk ’s ochtends te gaan, als de drukte nog niet z’n piek bereikt had. In Nederland wordt het goed gereguleerd en kun je tijdslots boeken en werd een maximum aantal bezoekers gehanteerd, maar in Les Trois Forêts kon je gewoon binnen lopen. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Qua restaurants heb je de keuze uit een grillrestaurant, een Italiaans restaurant en de Quick. Deze zitten allemaal bij elkaar in het centrale gedeelte. Hier zit ook een supermarkt met een verse broodjesafdeling een ijskraam. Het centrale gedeelte vond ik leuk opgezet met watertjes, vissen, doorkijkjes en klimmogelijkheden voor kinderen.

Op het park zijn behalve de normale cottages ook themacottages, hier ben ik stiekem wel heel nieuwsgierig naar. Dit zijn huisjes met een bijzonder tintje zoals Avontuur, Dieren in het bos, Prinses en Ridder. Van binnen zijn ze helemaal gericht op kinderen. De thema’s zijn ook weer gekoppeld aan leeftijdscategorieën zodat je een huisje kunt uitzoeken dat helemaal aansluit bij de leeftijd en interesses van je kind. Zo’n huisje zou ik zeker nog eens willen proberen want van wat ik op de plaatjes gezien heb, zien ze er fantastisch uit!

Omdat Iseetje de één na laatste dag koorts kreeg, zijn we een dagje eerder vertrokken. Toch hebben we een lekker weekje gehad en denk ik dat 6 dagen voor ons uiteindelijk ook helemaal prima was. We hebben het hele park gezien en veel activiteiten kunnen doen. Ik denk wel dat ik de volgende keer, als het kan, voor een themahuisje zou kiezen. Dan hebben de kinderen nog meer vertier in het huisje zelf.

www.centerparcs.nl

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.