We hebben al meer dan 100 euro aan spenen uitgegeven (en dit is waarom)

Toen mijn jongste geboren werd heb ik eigenlijk niet eens getwijfeld over een speen, hij moest en zou er komen. Bij James heb ik dagenlang met mijn pink in zijn mond gezeten, pas toen hij een speentje kreeg kon ik mijn vinger weer gebruiken. Bij Iseetje wilde ik dat dus even anders. De kans was natuurlijk aanwezig dat ze geen behoefte had aan de speen, maar ik wilde hem in ieder geval in huis hebben voor het geval dat.

Na wat research op spenengebied kwam ik uit bij de Wubbanub. Dit is de Rolls Royce onder de spenen, tevens winnaar van vele prijzen. Het is een speentje met een knuffeltje eraan, dat initieel ontwikkeld is voor te vroeg geboren kindjes. Door het knuffeltje blijft de speen op het buikje liggen. Nog een ander voordeel van deze speenknuffel: je vindt hem een stuk sneller terug vanwege de grootte. Vooral dat laatste aspect vond ik wel prettig, want ik heb bij James heel wat nachtelijke uurtjes op mijn knieën voor het bed doorgebracht als hij zijn speentjes weer eens kwijt was.

De Wubbanub dus, een topding, maar het speentje is niet goedkoop. Kosten: 26 euro. Verzendkosten: 3 euro. Totaal: 29 euro voor een enkele speen. Prima, want als het een fijn exemplaar blijkt dan heb ik dat er met liefde voor over.

Afijn, Isé werd geboren, ze kreeg borstvoeding en voor de overige zuigbehoefte gaf ik haar de Wubbanub. Ze was al snel erg gehecht aan het speentje met de knuffel. Het zag er ook heel schattig uit. Ze knuffelde met de pootjes, kon hem op een gegeven moment zelf goed vastpakken en in doen en ze raakte hem dus ook nooit kwijt.

Na een tijdje merkte ik dat het speentje steeds losser aan de knuffel kwam te zitten, totdat hij er op een gegeven moment zelfs vanaf viel. En toen was er alleen nog maar het speentje, zonder knuffel. Ook zo’n armetierig gezicht vond ik, dus ik deed nog maar eens een bestelling à 29 euro voor een nieuw exemplaar.

Ook deze werd naar verloop van tijd weer gaar, waarna de speen van de knuffel losliet. Ik vond het wat overdreven om wéér zo’n dure Wubbanub aan te schaffen en hoopte dat Isé wilde overstappen naar een kleiner speentje zonder toestanden eraan. Dat ik die waarschijnlijk weer overal moest zoeken, nam ik maar op de koop toe. Maar helaas, de normale Bibi-speentjes accepteerde ze niet.

Zwak als ik ben, bestelde ik toch maar weer een nieuwe variant Wubbanub.

Isé werd ouder en begon op een gegeven moment op het speentje te bijten. Ik merkte dat er karteltjes op het zuiggedeelte zaten en ik hoorde haar er ook aan knagen. Nog even en de speen zou stukjes loslaten in haar mond. Dat vond ik geen prettig idee. Je raadt het al: er moest vorige week wederom een nieuwe Wubbanub besteld worden…

En dus hebben we nu inmiddels al meer dan 100 euro uitgegeven aan spenen, een bizar hoog bedrag in twee jaar.

Nu vind ik het wel mooi geweest hoor. Het wordt tijd om af te bouwen.

Heb jij nog tips?

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Lindsy
  05/11/2019

  Hoe lang gebruikt ze 1 speen dan.
  Het advies is toch 2 maanden?
  En dat is geen overbodige luxe vind ik.
  Het kan een keer 3 maanden maar daarna moet zo’n speen echt weg.
  En dan kook ik ze tussendoor ook nog extra uit.

  • Reageren
   Romina
   05/11/2019

   ik heb m’n zoontje na de wubbanub/soothie met knuffel op bibi natural gekregen. Bij blabloom.be verkopen ze losse knuffels voor aan speentjes. ik maakte die vast aan een soothie (aka de speen van wubbanub) en zo moest ik alleen de speentjes vervangen goedkoper dan een nieuwe wubbanub ?

  • Reageren
   Mascha
   06/11/2019

   Je hebt dezelfde speentjes ook voor kindjes met tandjes, alleen dan zonder knuffel eraan maar ze zijn wel harder dus hoef je niet meer bang te zijn dat ze stuk gaan, gekocht bij http://www.neobaby.nl

   https://www.neobaby.nl/super-soothie-roze.html

   Hier hadden we hetzelfde verhaal! Nu zelf knuffel eraan gehangen!

 • Reageren
  Inge
  05/11/2019

  Wij hebben hier van die rubberen tutten vd Kruidvat (van Philips Avent). Onze man wordt volgende maand 3 en had dit weekend thuis zn tut ergens laten slingeren. We vonden hem niet meer terug. Pas toen hij in bed lag, vonden we hem. Sindsdien heeft hij er overdag geen meer. Alleen s avonds

 • Reageren
  Sara
  05/11/2019

  Ik vond ze ook erg schattig, maar mijn kleintje wou en wilde geen speen! Ik schrok ook wel van de prijs toen trouwens! Maar je hebt het over voor je kleintje heh!
  Toen mijn neefje 2 jaar en paar maanden was heeft hij zijn speen een keer laten vallen in de zee en toen spoelde hij dus weg.. sindsdien zegt mijn schoonzus als hij vraagt om de speen.. jammer heh die is toen in de zee gevallen.. speentje is weg.
  En dat herhaalt hij dan, maar accepteert het en nu doet hij alles dis zonder speen!

 • Reageren
  Roos
  05/11/2019

  Haha hier gewoon Difrax. Maar indd om de 2 maand een nieuwe en ze heeft er zo’n 3 á 4 tegelijkertijd. Ze is 3,5 nu dus eh ja nee ik wil t niet eens uitrekenen.

 • Reageren
  Iris
  05/11/2019

  De speentje gaan met de spenende mee? Dat zie je altijd bij van die opvoedprogramma’s… schijnt heel goed te werken

  • Reageren
   Iris
   05/11/2019

   Spenenfee sorry ?

 • Reageren
  Sanne
  06/11/2019

  Dag afspreken met haar (verjaardag, Sint, you name IT) en de speen in een mooi (zelf versierd?) doosje doen. Om te bewaren voor “later als je groot bent”.
  Bij drama buien kan je het doosje laten zien. Maar speen mag er niet meer uit.

 • Reageren
  Jeanine
  06/11/2019

  Je kunt de soothie spenen ook zonder knuffel kopen hè! Scheelt heel veel geld. En deze zijn net zo fijn qua vorm precies het zelfde

  https://www.prematuursite.nl/c-3105475/alle-soothie-fopspeentjes/

 • Reageren
  Manon-Claire
  06/11/2019

  Hier precies hetzelfde! Op een gegeven moment speen van het knuffeltje geknipt. Hij sliep met knuffeltje zonder speen. Ging eigenlijk behoorlijk goed…

 • Reageren
  stephanie
  09/11/2019

  Wij hebben de speen vorig jaar mee laten geven aan sinterklaas voor de kindjes in Spanje, was het er gelukkig meteen mee eens!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.