Wat zit er in mijn luiertas? (vooral niet teveel)

Ik zal geen verhalen op gaan hangen over dat ik een super praktische luiertas met duizend-en-één vakjes bij me draag als ik op pad ga, want de waarheid is dat ik meestal een minimale hoeveelheid in een simpele canvas of katoenen tas stop. Wat ik precies meeneem, vertel ik je in dit artikel.

Toen ik James net had gekregen wilde ik zo’n luiertas waarin ik tot het hysterische aan toe alles in aparte vakjes kon doen. Handig zou je denken, ware het niet dat ik meestal na een uur alweer vergeten was in welk vakje ik ook alweer wat had gestopt. Dit leidde meestal tot frustratie, waarna ik vervolgens de tas op zijn kop zette, de inhoud eruit gooide om daarna weer alles opnieuw erin te moeten doen. Naar verloop van tijd merkte ik dat ik meestal alles in het grote vak stopte en dus zag ik al gauw geen meerwaarde in van een luiertas met 10+ vakjes. Omdat de meeste exemplaren van zichzelf al best een gewicht hebben, ben ik dus maar overgestapt op een lekker simpel katoenen tasje. Weegt niks en doet prima z’n werk.

Afijn, dan nu de inhoud.

– Sudocrème in tube. Dit is een product dat ik puur voor de zekerheid bij me heb. Isé heeft zelden last van rode billen (lang leve Pampers) maar ik vind het toch fijn om iets voorhanden te hebben mocht dit wel het geval zijn. Dat het nu ook in tube te koop is vind ik ideaal, want met mijn nepnagels was het me toch altijd een gegrut in dat grijze potje. Zeker onderweg is het niet bepaald handig om die witte crème achteraf onder je nagels vandaan te moeten peuteren.

– Pampers. Obviously, haha. Als ik een halve dag op pad ga neem ik er meestal 3 of 4 mee. Liever teveel dan te weinig (het komt geregeld voor dat ik in de speeltuin door een moeder word benaderd die de luiers voor haar kleintje is vergeten. Toch fijn als ik haar dan uit de brand kan helpen).

Rompertje + kleding. Het liefst neem ik makkelijke kleding mee zoals pakjes die uit één stuk bestaan of een jurkje met een maillotje.

– 2 hydrofiele doeken en een spuugdoekje. Hydrofielen zijn echt lifesavers wat mij betreft. Ik heb er altijd eentje bij me om Isé op te verschonen en eentje om boertjes mee op te vangen. Een spuugdoekje is een handig extraatje als aanvulling op de doeken. Slabbetjes neem ik vrijwel nooit mee; nu ze nog van die lekkere babyvetjes heeft blijft een spuugdoekje prima onder haar kinnetje hangen.

– Billendoekjes. Idealiter een pakje dat al voor 1/3 leeg is want ook hiervoor geldt: het is al snel een gezeul.

– Poedermelk + flesje. Nu ik geen borstvoeding meer geef dien ik ook altijd een flesje met melk mee te nemen. Gelukkig komen we nu in de fase dat ze steeds minder melk nodig heeft, maar ze zit nog steeds op zo’n 3/4 flesjes per dag dus dikke kans dat ze nog een voeding nodig heeft als we op pad zijn.

Wat zijn jouw musthaves voor in de luiertas?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Leoniek
  04/06/2018

  Haha eigenlijk heb je helemaal gelijk! En is een luiertas een dikke vette marketing stunt om weer wat te kopen in de baby industrie ?

 • Reageren
  Liset
  04/06/2018

  Ik zweerde dus bij zo’n luiertas met vakjes, ideaal! ;). Maar ik snap dat als je niet zoveel mee hoeft te nemen, dat een katoenen tas ook volstaat. Mijn kinderen zijn nu al groot, maar als ik op pad ga, neem ik altijd een pakje toetendoekjes, antibacteriële gel, een flesje water en wat eten (ontbijtkoek, boterhammen ofzo) mee.
  Liset onlangs geplaatst…Outfit | Born in the USA and a touch of pinkMy Profile

 • Reageren
  Janna
  04/06/2018

  Leuk om te lezen! Vooral omdat dit precies is wat wij ook meenemen haha.

 • Reageren
  Femke
  04/06/2018

  Ik heb geen tips maar als mommy to be lees ik natuurlijk alle tips graag. Ik ‘moet’ nog een luiertas kopen maar vind de meeste luiertassen zo suf. Ik denk dat ik ook gewoon voor een makkelijk katoenen tasje ga, of een leuke tas die ik gewoon kan gebruik en daar alles in mik ;-). Handig, die billencrème in een tubetje. Sommige moeders slepen zo veel mee, als ik wel eens bij mijn vriendinnen kijk dan sjouwen die zichzelf een ongeluk. Goed om te zien dat dit dus niet persé hoeft haha!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Pink Gellac Gel Polish Starter KitMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  07/06/2018

  Nu ik dit zo lees, denk ik echt bij mezelf wat doe ik mezelf toch aan met al dat gezeul.. Nu zit er bij mij in de tas minstens 3 setjes kleding, 2 hydrofiele doeken, sudocreme, 2 flesjes én een flesje met water of kamillethee, bekertoren met minimaal 3 voedingen én als nood nog een klein bakje met éxtra voeding (bang dat ik ergens met pech kom te staan..) 7 a 10 luiers, billendoekjes en een potje met fruit 2 lepeltjes, thermometer, zetpillen, spuugdoekje én waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten. Bedankt voor je lijstje Sanne, leuk artikel weer! Vanaf morgen ga ik het dus anders aanpakken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.