Wat zit er eigenlijk in het kraampakket? (unboxing)

Vorige week kwam mijn kraampakket binnen en ondanks dat ik natuurlijk nog wel een beetje wist wat hier in zit, had ik toch weer even een paar ‘oja’- en vooral ‘ojee-momentjes’.

Over ongeveer 10 weken is het dan zover; de bevalling van mijn tweede kindje. Net zoals bij James weet ik ook dat ik deze bevalling in het ziekenhuis wil laten plaatsvinden. Een thuisbevalling is niet aan mij besteed.

Ik neem de inhoud met je door. En ik verklap je vast: het is nét niet zo leuk als een kerstpakket..

 • Matrasbeschermer of kraammatras: deze beschermen je matras tijdens of na de bevalling.
 • Onderleggers: dit zijn hygiënische vochtopnemende matjes die iets dunner zijn dan een kraammatras. Deze heb ik bij James veel gebruikt omdat ik nog lang navloeide.
 • Kraamverband en inlegverband: dit verband is groter en dikker dan maandverband. Vooral de eerste dagen na de bevalling heb je kraamverband nodig. Ik heb ook veel gehad aan Kotex Night trouwens, mocht je op een gegeven moment door dit kraamverband heen zijn.
 • Netbroekjes/stretchbroekjes: handig om je kraamverband in te doen. Netbroekjes zijn heel elastisch en zitten comfortabel. Na gebruik gooi je ze weg. Deze heb ik ook versleten na de bevalling van James. Heel handig om de boel daaronder te laten ‘luchten’ als je niet in je blote gat wilt liggen.

 • (Verband)watten: voor het schoondeppen en desinfecteren.
 • Steriele gaasjes: deze gaasjes worden gebruikt voor de verzorging van de baby of het verzorgen van de vagina na inknippen en/of inscheuren. Hoewel ik zelf behoorlijk ben ingeknipt kan ik me niet meer herinneren dat ik deze gaasjes veel gebruikt heb.
 • Ontsmettingsmiddelen: alcohol, desinfecterende zeep en desinfecterende handgel. Ik liet bezoek altijd zorgvuldig hun handen met desinfecterende zeep ontsmetten voordat ze aan de baby zaten. Een flesje alchohol is ideaal voor het schoonmaken van de thermometer of voor het steriel maken van andere voorwerpen.

 • Navelklem: deze is nodig voor het afklemmen van de navelstreng. Bij een ziekenhuisbevalling heb je deze in principe niet nodig.
 • Luiertape: voor het vastmaken van de eerste katoenen luiers.
 • Medische handschoenen.

Heb jij veel gehad aan je kraampakket?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Taam
  09/08/2017

  Ik heb heel veel aan mijn kraampakket gehad. Alleen de handschoenen en navelklemmetjes niet gebruikt (was in het ziekenhuis al gebeurd). Voor de rest zocht ik wel wat voor. Watjes en alcohol voor de thermometer. Onderleggers voor tijdens het borstvoeden op me zij (ik lekte veel en zoon liet veel lopen uit zijn mond in het begin). Al het kraamverband maar opgemaakt want ik vond het anders zo zonde haha.

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  09/08/2017

  Luiertape gebruikte wij om de afgekolfde melk te labelen. Kun je goed op schrijven
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Ons huis is verkocht….ontkurk de champagne (0,0)My Profile

 • Reageren
  Heleen
  09/08/2017

  Ik heb wel t een en ander gebruikt, vooral t kraamverband, onderleggers en kraammatras. De onderleggers gebruik ik ook op t verschoonkussen, onze dame plast vaak als d’r luier afgaat. Handschoenen ook gebruikt voor t verwijderen van de hechtingen. Wist je trouwens dat er een stichting is die de ongebruikte artikelen van het kraampakket inzamelt en deze gebruikt in Afrika, Azië en nog meer plekken waar ze niet zulke maatregelen kunnen treffen? Stichting babyhope heet t ?

 • Reageren
  Yvonne
  09/08/2017

  Bijna niets gebruikt uit mijn kraampakket. Alleen de alcohol (voor het schoonmaken van de thermometer).
  Ik heb maar 2 dagen kraamverband (of hoe heet dat?) gebruikt. Had echt niet meer nodig gelukkig 🙂

 • Reageren
  Mandy
  09/08/2017

  Ik heb ook bijna niets gebruikt. De kraambroekjes vond ik echt waardeloos zitten, ik heb daarom tig broekjes meegenomen vanuit het ziekenhuis. Die kon ik op 60 graden wassen en waren veel zachter dan uit het kraampakket. Dus als je ze mee kan nemen vanuit ziekenhuis, doen!

 • Reageren
  Rachel
  09/08/2017

  Ik heb erg weinig gebruikt van het pakket. Ik ben van beide jonngens in het ziekenhuis blijven en moest er ook 1 a 2 dagen blijven. Hierdoor zijn de meeste spullen niet nodig geweest. Beide keren heb ik het bewaard, om het in te leveren ergens, maar wist steeds niet waar en omdat ik mijn handen vol had, heb ik er niet echt tijd voor gemaakt om het uit te zoeken. Zo zonde.
  Rachel onlangs geplaatst…DIY Dopamine plankMy Profile

 • Reageren
  Lisa
  12/08/2017

  Heb het idee dat ik door de reclame niet het hele artikel kan lezen.. Het laatste wat ik kan lezen is : – medische handschoenen. Denk niet dat je je artikel zo afsluit ? Hebben meer mensen dit toevallig?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.