Wat voor type moeder ik ben (quiz en win!)

Niet dat ik mezelf heel erg in een hokje wil plaatsen, maar er zijn natuurlijk bepaalde eigenschappen die zeker op mijn van toepassing zijn in het moederschap. Ik vertel je wat voor type moeder ik ben.

Doe de quiz!

Eerst iets tofs: in samenwerking met Nestlé en medemama’s Kelly van de blog KellyCaresse en Kim van Alboe hebben we een quiz samengesteld waarmee jij kan checken wat voor moeder je bent. De uitslag is óf Kelly, óf Kim, óf Sanne. De quiz is echt mega leuk geworden (al zeg ik het zelf) en wanneer je deelneemt dan maak je kans op heel veel toffe prijzen zoals een Snoozebaby slaapzakje (10x), een Nestlé babyvoedingpakket (10x), of een Snoozebaby Comfort Toy (10x). Ga snel naar de website en start de quiz!

Nu terug naar het type moeder dat ik ben.

Speels

Het eerste wat in me opkomt is: speels. Ik vind niets leuker dan gekke dansjes, liedjes, spelletjes en andere verzinsels samen met de kinderen tot uitvoering brengen. Het is hier dan ook bij tijd en wijle een herrie van jewelste als we weer eens uit volle borst rijmpjes aan het zingen zijn en ondertussen met sushistokjes op de pannen slaan. Papa is meer van het stoeien, laat mij maar lekker gek doen met de bloedjes.

Gemakkelijk

Behalve speels ben ik ook ‘gemakkelijk’. Ik sta niet ’s ochtends voor dag en dauw op om alvast een uitgebreide maaltijd voor de avond voor te bereiden, ik heb geen familyplanner van tien kantjes om alle afspraken voor het hele gezin bij te houden, en ook zal je mij geen ingewikkelde traktaties voor mijn kind zien maken onder het mom van hoe spectaculairder hoe beter. Ik houd van producten waarmee ik snel en makkelijk uit de voeten kan. Zoals de Nestlé Dreumesmelk uit pak die Isé nu krijgt, maar ook de Pyjamapap uit blik bijvoorbeeld. Deze laatste zit in een handig afsluitbaar blik en bevat een afstrijkrandje waardoor je minder morst tijdens het bereiden. Daarnaast zijn kant-en-klare Pyjamapapjes mij op het lijf geschreven. Hoppa, eentje in mijn tas, flesje erbij en ik hoef nergens meer over na te denken.

Flexibel

Dat gemakkelijk slaat trouwens niet alleen op eten of plannen, maar ook kinderen ergens mee naartoe nemen bijvoorbeeld. Naar restaurants, terrasjes, in de trein of mee naar vrienden, ik vind het fijn dat mijn kinderen zo flexibel zijn, al was James altijd nét een tikkie makkelijker dan Isé nu is.

Alert

Hoewel ik aan de ene kant dus van het gemak ben, ben ik wel altijd heel erg op mijn hoede als het gaat om de gezondheid en het welzijn van mijn kinderen. Ik zie best snel gevaar. Hoge klimrekken vind ik maar niks en alleen op straat spelen? No way José! Als mijn kinderen ziek zijn dan ben ik misschien iets vaker dan strikt noodzakelijk met de thermometer in de weer…

Geen kookmiep

Eten doen we meestal met zijn vieren aan tafel. Gezellig vind ik dat. Samen de dag bespreken en de kinderen zien peuzelen. Ik moet wel toegeven dat koken niet mijn sterkste kant is. Vaak ben ik nog met tig andere dingen bezig als de pannen op het vuur staan en het is dan ook geen uitzondering dat er wel eens wat aanbrandt en er een Thuisbezorgdje aan te pas moet komen – iets wat ik geen straf vind trouwens, want bestellen vind ik leuker dan koken 😛

Consequent

Ik vind het heerlijk om ’s avonds voordat de kinderen naar bed gaan nog even te spelen, bij voorkeur lekker rollebollen op het grote bed of verstoppertje doen op de bovenverdieping. Ook lees ik graag voor. Wel vind ik het fijn als ze rond 19.00 in bed liggen. Hier zijn we best consequent in. Meestal wordt het niet later dan 19.15 en op dagen dat we het eten wat sneller achter de kiezen hebben dan wil het ook nog wel eens voorkomen dat ze er om 18.30 al in liggen. Zo hebben wij een lekker lange avond!

Motto

Een motto dat ik altijd in mijn achterhoofd heb is ‘Wees de moeder zoals je herinnerd wilt worden’. Dit helpt me om heel bewust te zijn bij alles wat ik doe en hoe ik me gedraag als moeder. Wanneer ik te lang op mijn telefoon zit in het bijzijn van mijn kinderen bijvoorbeeld, dan kan ik mezelf echt een halt toe roepen door te bedenken hoe stom het zou zijn als mijn kinderen me herinneren met een mobiel in mijn hand. Ook wanneer ik de neiging heb om tegen James in te gaan dan probeer ik met dat motto in mijn achterhoofd een reactie te verzinnen.

Doe de quiz!

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Emma
  01/03/2019

  Ik denk dat ik type Sanne ben hihi maar ik ben niet zo consequent als jij?

  Xx

 • Reageren
  sabrina
  01/03/2019

  Dat is echt leuk zeg!! mn kind is al 18 maar ik heb m toch ingevuld 🙂 Ik lijk het meest op jou! Dat alerte heb ik ook heel erg, maar ik vind koken eigenlijk wel oke.

 • Reageren
  Pytsje
  01/03/2019

  Haha ingevuld en lijk het meeste op Kim. Nu weet ik niet eens wie dat is, dus zal eens kijken. Leuk artikel!

 • Reageren
  Carlijn
  04/03/2019

  Ik schijn Kim te zijn. Ken haar helemaal niet, denk vooral dat ik me meer kan vinden in jouw aanpak 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.