Wat je moet weten over educatief speelgoed (+ WINACTIE)

Toen ik zwanger was van James en ik me een leven met een kind probeerde voor te stellen had ik toch wel vaak de speelgoedhorrorscenario’s in mijn hoofd van veel te groot, veel te kleurrijk en veel te laawaaiig spul waar je binnen de kortste keren horendol van zou worden.

Opzich week dat scenario uiteindelijk niet heel ver van werkelijkheid af, ware het niet dat ik het als moeder echt fantastisch bleek te vinden hoe mijn kind zich met dat soort speelgoed kon vermaken. En zo kwam het dat ik degene was die het meest van dat soort speelgoed voor mijn bloedje aanschafte en dat ik me niet meer druk kon maken over kleuren en/of geluiden waarvan ik eerder dacht dat ik me er zo aan zou ergeren.

Ik moet toegeven, het is oh zo verleidelijk om je kind te verwennen met een stoere raceauto met knipperende lampen of een schattige pop die huilt en zelf haar handjes kan bewegen, maar het is ook van belang om je kinderen te laten spelen met speelgoed dat iets meer biedt dan een leuke beweging of een knipperend lichtje. Daar ben ik me altijd van bewust geweest als ik voor James nieuw speelgoed kocht. Een toegevoegde educatieve waarde is wat mij betreft een absolute pré.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig en willen al vanaf jonge leeftijd heel graag zelf experimenteren. Ik vond het altijd heel leuk om te zien hoe James als kleine baby de wereld aan het ontdekken was en van alles op eigen houtje probeerde uit te vogelen (nu nog steeds trouwens).

Je kunt bij kinderen al vroeg ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun interesse ligt. Hier kun je met speelgoed mooi op inspelen (sorry, woordgrapje waar ik niet onderuit kwam). Zo had James al heel vroeg de voorkeur voor speelgoed en attributen waar een draai- of grijpmechanisme in zat en speelgoed waar dierengeluiden uit kwamen die hij dan vervolgens kon napapegaaien.

Educatief speelgoed is er voor alle leeftijden. Ook voor baby’s en jonge kinderen is er veel leerzaam speelgoed beschikbaar. Hierbij staan vaak muziekjes, kleuren en bijvoorbeeld dierengeluiden centraal. Een leuke tip voor kinderen van 10-36 maanden is de Muzikale Olifant van Clementoni.

Dit muzikale beestje heeft veel liedjes, geluiden en instrumenten en introduceert kinderen op een leuke en verrassende manier in de wereld van de muziek. De schattige olifant heeft twee grote trommeloren, een kleurrijk klavier, twee cimbalen, een sambabal en een strikje dat oplicht. Hij leert kinderen hun eerste letters, cijfers, kleuren, dieren en dierengeluiden. Zo zijn de toetsen bijvoorbeeld een bepaalde kleur die weer matchen met het dier dat erop staat. Je kunt ook de taal kiezen op dit beestje trouwens: Nederlands of Frans.

Wat ik heel handig vind is dat Clementoni op de site bij ieder product een overzichtje geeft met de educatieve waarden ervan. Zo is het volgende overzicht op de Muzikale Olifant van toepassing:

Zoals je ziet komt de Muzikale Olifant tegemoet aan 11 waarden. Mede hierom vind ik het een topproduct voor de kleinere kinderen. Er zitten heel veel functies op het beestje, kinderen zullen er niet snel mee uitgespeeld zijn!

Clementoni is een waanzinnig leuk merk dat educatief speelgoed ontwikkelt om kinderen spelenderwijs en op een aantrekkelijke manier te laten leren. Ze bieden een breed assortiment speelgoed aan voor iedere leeftijdscategorie (0 tot 14 jaar) en levensfase van een kind.

WINACTIE ♥♥♥

Ik mag twee van jullie blij maken met de Muzikale Olifant van Clementoni. Laat hieronder het artikel achter waarom je dit product graag zou willen winnen en over twee weken maak ik de winnaar bekend!

Houd jij bij de aanschaf van speelgoed rekening met de educatieve waarde?

>> Volg me ook op Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk

54 reacties

 • Reageren
  Romina
  17/10/2017

  Mijn dochter is bijna oud genoeg om de wereld nog meer te ontdekken. Ze is erg leergierig en houd van uitdagingen. Waarschijnlijk is ze net zo nieuwsgierig naar dieren als haar broer omdat ze bij elk dier begint te lachen!

 • Reageren
  Eileen
  17/10/2017

  Oeeh leuk! Ik zou hem graag willen winnen voor ons zoontje Levi James zodat hij spelenderwijs weer nieuwe dingen kan leren.

 • Reageren
  Sabine
  17/10/2017

  Ik zou het olifantje graag willen winnen voor mijn dochter. Ik probeer bij het uitkiezen van speelgoed een middenweg te vinden. Sommige dingen voor de fun en andere meer gericht op het stimuleren van de ontwikkeling. Leuk dat dit speelgoed het allebei combineert. Als mijn dochter het wint, dan zal ze hier vast urenlang spelplezier van hebben.

 • Reageren
  Melline bultman
  17/10/2017

  Ik ben momenteel zelf ook zwanger. 27+2
  De muzikale olifant lijkt me een fantastisch speelgoed voor mijn kleintje als hij straks wat groter is. Zo kan hij spelenderwijs op ontdekkingstocht!

 • Reageren
  Leo
  17/10/2017

  Lijkt me superleuk voor mijn zoontje van drie maanden oud! Dan kan hij lekker gaan ontdekken en spelen!

 • Reageren
  Rachel
  17/10/2017

  Ik let niet altijd op het educatieve aspect van speelgoed. Mijn zoon heeft een voorkeur voor wielen en laat de rest links liggen. De jongste begint net een voorkeur te ontwikkelen en hoewel het heel leuk is je broer te immiteren is deze meneer meer van muziek. Voor hem zou deze olifant fantastisch zijn. Ik doe dus graag mee met de winactie.
  Rachel onlangs geplaatst…Weekly Diary #7 – Werken, winkelen en bijzonder nieuwsMy Profile

 • Reageren
  Dounia
  17/10/2017

  Ik zou het olifantje graag willen winnen voor mijn dochtertje Sarah omdat ik enorm veel moeite heb met het zoeken van ‘juiste’, educatief speelgoed.

 • Reageren
  Nathalie adriaanse
  17/10/2017

  Ik zou graag willen winnen omdat mijn dochtertje van bijna 9 maanden dit soort speeltjes nu zo leuk vind. Het daagt haar uit, en we moeten dan ook steeds op zoek naar iets nieuws om haar te blijven uitdagen. Dus dit zou heel leuk zijn! 🙂

 • Reageren
  Karen
  17/10/2017

  Lijkt me super leuk om te winnen voor m’n fantastische zoon Stan. Misschien wordt het dan toch nog wat met z’n muzikale ontwikkeling met die amuzikale ouders van ‘em ?

 • Reageren
  Iris
  17/10/2017

  Dat zou super leuk zijn voor mijn eigen gastouderopvang! De kinderen vinden muziek maken fantastisch! Dus ik doe graag mee met deze win actie 🙂

 • Reageren
  Kirsten
  17/10/2017

  Helemaal mee eens dat een speelgoedje ook echt iets goeds moet doen voor het kind! Ons dochtertje van bijna 1,5 jaar geeft nu ook echt de voorkeur aan speelgoed waarbij ze haar eigen fantasie kan gebruiken. Ik denk dat deze olifant een mooie aanvulling op haar speelgoed’stash’ zal zijn! Ze zingt (probeerd) en danst ook erg graag!

 • Reageren
  Marcella
  17/10/2017

  Te leuk! Dit past helemaal bij ons. Met 6 weken begonnen met mijn zoontje (nu 16 mnd) met baby sensory om zo meer te leren over ontwikkelingsstumulerend spelen. Deze leuke muzikale olifant lijkt hier geweldig op aan te sluiten!

 • Reageren
  Inge Peerlings
  17/10/2017

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sanne!

  Sanne is heel erg bang voor dieren (geen idee waarom), dus wie weet helpt dit haar op een positieve manier van haar angst af!:-)

 • Reageren
  Sanne
  17/10/2017

  Lijkt mij leuk om deze olifant te testen voor mijn zoontje van 14 maanden! Hij is snel uitgekeken op alles en speelt overal max 5 minuten mee.. ben benieuwd hoe hij dese te gekke olifant vindt!

 • Reageren
  Ellen E.
  17/10/2017

  Oh leuk! Onze zoon is net 1 geworden en begint steeds meer interesse te tonen in speelgoed waarmee hij iets uitlokt en/of een reactie krijgt. Ik denk dat hij deze olifant daarom ook erg leuk zou vinden.

 • Reageren
  JoycevdB
  17/10/2017

  Ik vind het heel belangrijk om speelgoed een educatieve waarde te laten hebben. Dat is wat mij betreft ook waar speelgoed grotendeels voor bedoeld is. Met name als kinderen nog jong zijn.
  Erg benieuwd naar dit merk!
  Ik doe daarom dan ook graag mee met deze winactie voor mijn zoon Maurits.

 • Reageren
  Leonie
  17/10/2017

  Ik ben pro educatief speelgoed! Onze druktemaker is súper nieuwsgierig en daardoor ook best snel uitgekeken op speelgoed. Ik zie alleen maar voordelen bij deze geweldige olifant! Eindeloos speelplezier!

 • Reageren
  Wendy sprangers
  17/10/2017

  Super leuk voor ons eerste wondertje wat we elk moment kunnen verwachten! Als juffrouw weet ik maar al te goed wat educatief speelgoed teweeg kan brengen. Stimuleren van de motoriek, fantasie en vooral lekker experimenteren! Leuk,leuk we gaan duimen!!

 • Reageren
  Vicky
  17/10/2017

  Onze zoon Luuk moet dit geweldig vinden! En je leest het goed: hij MOET ;)! Niets zo belangrijk als op jonge leeftijd al met muziek in aanraking komen. Spelenderwijs leren, dan word je als moeder toch met liefde horendol van speelgoed-geluid! Want ik herken je verhaal helemaal… ik was echt anti herrie en ben na het zien van de reactie van de kleine man ook helemaal om!

 • Reageren
  Anouk
  17/10/2017

  Als jonge moeder van een dochter van 10 weken zit ik natuurlijk nog helemaal niet in het speelgoed en de educatieve aspecten hiervan. Deze mooie olifant zal een mooi begin zijn als ze straks iets ouder is. Als ze net zoveel van muziek houdt als mama komt het helemaal goed! Ik ga in ieder geval duimen voor deze mooie winactie!

 • Reageren
  Anneke
  17/10/2017

  Super leuk! Ik ben 5 december uitgerekend van onze eerste dochter. Een tweede sinterklaas cadeautje zou een leuke verrassing zijn. En totdat ze er zelf aan toe is kan haar kleine nichtje die vaak op bezoek komt zich er goed mee vermaken 🙂

 • Reageren
  Natascha
  17/10/2017

  Ik heb nog nooit van het merk Clementoni gehoord! Wat handig dat je op de website de educatieve waarden van het speelgoed kunt zien! Als kersverse mama van een dochtertje van 3 weken is de hele speelgoedwereld nieuw voor me. Het lijkt me heel gaaf om gelijk goed speelgoed te hebben voor ons meisje. Daarom doe ik graag mee met de winactie! Ik ga zeker even rondneuzen tussen het speelgoed van Clementoni.

 • Reageren
  Anne
  17/10/2017

  Dit merk is echt helemaal nieuw voor me! Maar wat ziet dit er ontzettend leuk uit, zeg. Ik wil heel graag mee doen met de winactie voor mijn zoontje Noud die in augustus 1 jaar is geworden! Muziek vindt hij helemaal geweldig en op knopjes drukken is ook een favoriete bezigheid.

  Wij gaan duimen! Succes met de laatste loodjes, lieve Sanne! X

 • Reageren
  Rachel
  17/10/2017

  Mijn zoontje is dol op muziek, bij het horen van muziekjes begint hij meteen te swingen ? leuk cadeau van Sinterklaas!

 • Reageren
  Linda
  17/10/2017

  Ik ben nu 26 weken zwanger van ons eerste kindje en het lijkt me heerlijk om haar juist blood te stellen aan dit soort speelgoed! Volgens mij kunnen ze hier spelenderwijs zoveel mee leren!! Ik doe graag mee met de winactie.

 • Reageren
  Annelies
  17/10/2017

  Gaaf voor ons zoontje van 10 maand! Hij vindt muziekjes en dieren erg leuk en zit echt in de ontdekkingsfase. Overal aanzitten, op knopjes drukken, trommelen op tafel enz. De olifant zal zijn nieuwsgierigheid verder triggeren en gegarandeerd voor veel speelplezier zorgen !

 • Reageren
  Stephanie
  17/10/2017

  In alle eerlijkheid: nog geen kindje hier, maar we zijn wel bezig zwanger te worden. Hoe mooi zou het zijn als we al zo’n top educatief speelgoed olifantje hebben voor de toekomstige kleine! ?

 • Reageren
  Isa
  17/10/2017

  Onze zoon is nu volop aan het leren en ontdekken. De grote broer (to be) zal dus heel veel plezier hebben met deze leukerd!

 • Reageren
  Maud
  17/10/2017

  Geweldig! Deze olifant ken ik nog niet en lijkt me geweldig. Opa & oma zingen nu al liedjes met onze dochter van 3 maanden en wat geniet ze daar van. Thuis kunnen we dan ook met muziek bezig gaan.

 • Reageren
  Gerleen
  17/10/2017

  Heel herkenbaar wat je schrijft, zelf probeer ik er ook zo goed mogelijk op in te spelen, maar dan blijf je wel kopen haha! Mijn zoontje is net 1 jaar en voor hem zou dit speelgoed ontzettend leuk zijn! Het merk Clementoni ken ik eerlijk gezegd niet, maar als ik op hun site kijk is het zeker een aanrader!

 • Reageren
  Inge van Dam
  17/10/2017

  Sinds 4 maanden ben ik ongelooflijk trotse mama geworden van een jongen/meisje tweeling. Dit speelgoed zou binnenkort ideaal zijn om ze allebei te laten ontdekken en te amuseren.

 • Reageren
  Benay
  18/10/2017

  Alhoewel ik het niet zo waardeer, waardeert mijn dochtertje kleurrijk, lawaaierig speelgoed des te meer. Ze is gek op speelgoed met knopjes en waar ze op kan slaan ?

 • Reageren
  Jomy
  18/10/2017

  Deze olifant lijkt me ideaal voor ons dochtertje als ze straks iets ouder is. Ze is met haar 7 weken al erg nieuwsgierig en weet wat ze wil. Straks met deze olifant spelen lijkt me erg goed voor haar ontwikkeling.

 • Reageren
  Romy
  18/10/2017

  Ik zou m graag voor onze dochter winnen, ze is dol op muziek en dieren. Aangezien wij haar tweetalig opvoeden (Frans en Nederlands) is dit olifantje voor ons ideaal!

 • Reageren
  Sylvia
  18/10/2017

  Jaaaa zou hem heel graag willen winnen voor mijn zoontje! Hij zal dit geweldig vinden. Hij is helemaal op ontdekkingstour

 • Reageren
  Linda Post
  18/10/2017

  Hahaha geweldig, ik dacht er net zo over. Tot ook ik moeder werd. Fenna is nu net 1 en mevrouw is dol op geluidjes en lichtjes. Ze is afgelopen week 1 geworden en zo hebben we nu een aantal zoef zoef dieren en vrolijke vriendjes in huis. En zal ik je een geheimpje verklappen? Volgens mij vind ik de vrolijke vriendjes nog wel het allerleukste hahaha.
  Heel soms vind ik die geluiden wel vervelend hoor. Bijvoorbeeld wanneer ik een gesprek probeer te voeren of wanneer er meerdere dingen door elkaar heen afgaan.
  Maar wat jij ook zegt, als ik dan zie hoe Fenna geniet van al die ´herrie´ dan maakt het me niet meer uit wat ik er nu eigenlijk van vind.
  Fenna is dol op muziek, zodra er geluid uit de speakers komt staat zij al te dansen. Dus ik denk dat deze olifant een succes wordt! De verschillende instrumenten komen ook voorbij in één van haar geluidenboeken, dus wie weet hoe snel ze ze gaat herkennen. Bijkomend voordeeltje is dat ze niet meer op mama haar keukenspul hoeft te trommelen 😉

 • Reageren
  Maud
  18/10/2017

  Dat zou fantastisch zijn voor mijn zoontje van 19,5 maand.
  Ik merk dat hij toe is aan wat nieuws, iets waar die wat meer mee kan, ik ben ook geen speelgoedkoper, ik denk er goed over na, precies wat jij benoemt, op het moment weet ik niet zo goed wat leuk is voor hem, dus dit zou super zijn.

 • Reageren
  Marita
  18/10/2017

  Lijkt mij erg leuk voor mijn zoontje,dol op geluidjes en muziek

 • Reageren
  Mirjam
  18/10/2017

  Leuk geschreven en herkenbaar! Ik dacht eerst ook ooh en dan overal ligt er straks speelgoed en verschrikkelijke liedjes uit zo’n speelgoedje…ik betrap mijzelf regelmatig op het zingen van zo’n deu tje…en het stoort me niet 😉 haha
  Dit olifantje zal mijn dochtertje van bijna 9maanden echt geweldig vinden denk ik! Ze is dol op knopjes lichtjes en ze ligt altijd in een duik als ik dieren geluiden maak! Ik denk dat ze daarom hier veel (leer )plezier aan zal hebben en dan leert ze oa nog meer diertjes want mama kan niet zo goed de wilde dieren na doen 😉

 • Reageren
  Mendy
  18/10/2017

  Voor mijn kleine mannetje van 7 maanden die gek is op alles waar ook maar een beetje muziek uit komt. En handig voor moi, want zo is hij misschien heel misschien niet meer geïnteresseerd in mijn telefoon. ?

 • Reageren
  Jolijn
  18/10/2017

  Leuk! Ons zoontje is gek op muziek! Hoe leuk zal het zijn als hij zijn eigen muziek kan maken ? En dan hoef ik niet meer altijd te zingen tot ik schor wordt. De hoge tonen lukten sowieso al niet haha.

 • Reageren
  Bianca
  19/10/2017

  Supergaaf!
  We proberen een middenweg te vinden in educatief speelgoed en leuk speelgoed. Wel kijken we naar de kleuren, die spreken onze meiden toch meer aan dan de saaie lay-out van sommig speelgoed.
  En een uitknop bij speelgoed dat geluid heeft is erg prettig 😉

 • Reageren
  Anita H.
  19/10/2017

  Binnenkort verjaardag van mijn neefje. Dit is een heel fijn verjaardagscadeau!

 • Reageren
  Wendy
  20/10/2017

  Ik zou hem graag winnen voor mijn zoontje van bijna een jaar. Hij slaat en trommelt nu al op alles wat los en vast zit. Geluid maken vindt hij heerlijk! Als hij er dan ook nog iets van leert, is dat alleen maar mooi meegenomen 🙂

 • Reageren
  Marian B
  20/10/2017

  Mijn dochtertje is bijna een jaar! Ze is dol op liedjes en swingt dan al echt mee. Deze olifant zal vast in de smaak vallen. Zelf vind ik educatief speelgoed ook belangrijk. Ik probeer hier wel op te letten, het moet er ook uitdagend en vrolijk uitzien.

 • Reageren
  Willianne
  20/10/2017

  Ziet er super leuk uit! Ook zoveel functies! Mijn zoontje Teun is 19 maanden en vind het geweldig om met de pollepel op verschillende ondergronden te slaan. Zijn 9 jarige broers blokfluit vind hij net zo leuk. Levert nogal eens wat “ruzie” op:)
  Teun heeft zelf nog geen instrumentje dus doe heel graag mee voor het muzikale olifantje! Of het educatief is probeer ik altijd wel rekening mee te houden maar het meeste merk speelgoed is dat ook wel voor de kleintjes gelukkig.

 • Reageren
  Sriani
  21/10/2017

  Wat een leuke winactie Sanne. Ik ken het merk niet maar komt straks goed uit voor a.s kleine. W38 dus nog even.

 • Reageren
  Marinka
  21/10/2017

  Hier nog zo’n moeder die voor de geboorte alleen maar lieve, rustige kleurtjes in huis had gehaald. No way dat hier felgekleurde, lawaaierige speeltjes met lichtjes in huis zou komen. Maar als ik ook zie HOE blij en trots Lot is met haar speeltjes, kan het me echt helemaal niks meer schelen. Ik let vaak wel op het educatieve gehalte, maar met een knuffeltje is ze ook blij. Moet ook kunnen. Deze olifant zou ze helemaal te gek vinden. En deze mama dus ook.

 • Reageren
  Kim
  21/10/2017

  Ons mannetje van 9 maanden is heerlijk onderzoekend en kan niet genoeg krijgen van alles om hem heen. Nieuwe dingen leren vind hij heerlijk, wat zou hij dit speelgoed leuk vinden!

 • Reageren
  Suzanne
  21/10/2017

  Mijn vader noemde mij altijd al zijn kleine olifantje en nu heeft mama olifant een kleintje. Opa heeft al verschillende olifanten voor mijn dochter Sophie van 3,5mnd gekocht, maar geen educatieve olifant! Wat zou ik het leuk vinden om opa eens te verrassen met een nieuwe olifant in huis die haar ook nog eens slimmer maakt!! ❤️

 • Reageren
  Mandy
  22/10/2017

  Omdat mijn 9 maanden oude wijsneus overal snel op uit gekeken is omdat ie het zo snapt en zo blijft ie hopelijk is van de geluidsinstallatie af ?

 • Reageren
  Loes Wevers
  22/10/2017

  Wat een leuke olifant! Geweldig voor onze lieve Thijs van 11 maanden. Hij kan hier dus gelijk mee aan de slag! Hij is heel nieuwsgierig, en dit speelgoedje voorziet vast in zijn behoefte om te leren… Hij kan hier nog heerlijk lang van genieten en is een fijne aanvulling op het speelgoed dat hij al kent.
  Fingers crossed!

 • Reageren
  Mirjam
  15/11/2017

  Zijn er al winnaars bekend? 🙂

 • Reageren
  Rutger
  09/02/2018

  voor als ze wat ouder zijn is dit heel erg leuk:
  https://www.cadeau-cadeau.nl/makedo-toolkit.html

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.