Wat jammer dat ik dat niet gedaan heb!

Als ik even terug naar bepaalde fases in het moederschap kon springen, dan was er een aantal zaken dat ik anders had willen aanpakken. Ik vind het jammer dat ik onderstaande dingen niet gedaan heb!

Een zwangerschapsshoot. Zowel bij Isé als bij James heb ik dat niet gedaan. Natuurlijk zijn er wel genoeg terloopse, evenals geposeerde kiekjes geschoten van toen ik zwanger was, maar we hebben nooit een professionele fotograaf benaderd voor een leuke shoot. Nu is mijn vriend ook niet zo van de foto’s dus het had er sowieso waarschijnlijk niet in gezeten, maar ik zie de laatste tijd zoveel prachtige pregnancyshoots voorbij komen dat ik het toch een beetje jammer vind dat we dat niet gedaan hebben.

Hetzelfde geldt trouwens voor een geboortefotograaf. Ik heb heel lang getwijfeld of ik dat wilde en ik heb er uiteindelijk te lang mee gewacht om het nog voor elkaar te krijgen. Nu wel een beetje spijt van. Mijn bevalling ging zo snel en er zijn genoeg gedeeltes die ik me niet meer voor de geest kan halen, dat ik heel graag had gehad dat die momenten waren vastgelegd op video of foto. Gelukkig heb ik van vlak na de bevalling wel beelden, die zijn me dan ook heel dierbaar.

Het bijhouden van milestone cards. Ik heb meerdere pogingen gedaan, dat wel. Ik begon dan heel fanatiek en maakte leuke foto’s van de kindjes met de kaartjes maar meestal was ik er echter na het vijfde kaartje wel klaar mee en dan belandden ze toch weer ergens anders in de kast. Nu dienen de milestone cards als speelgoed voor de kinderen en zijn de meeste gekreukt of kapotgescheurd 🙁

Het bewaren van meer babykleertjes. Ik heb nog wel ergens een berenpakje rondslingeren dat beide kinderen hebben aan gehad, maar verder is het meeste weggegeven of weggedaan. Ik had wel wat meer willen bewaren, al is het maar om enigszins voor te kunnen stellen hoe klein ze ooit zijn geweest. Ik schreef al eerder een artikel over mijn vriend die het op zijn heupen had gekregen en een hele bups kleertjes had weggedaan, zonder dat ik er echt even goed doorheen heb kunnen gaan. het

Het inhuren van een draagconsultent. Ik heb altijd gestruggeld met het dragen van beide kindjes. Hoewel ik best een aantal prettige ‘kant-en-klare’ draagzakken had, heb ik het dragen nooit helemaal onder de knie gekregen en daarom ook te weinig gedaan. Van Youtube tutorials werd ik vooral ongeduldig en ook van vriendinnen nam ik maar weinig informatie aan. Als ik het over had moeten doen dan had ik zeker weten de hulp ingeroepen van een consulent.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Joyce
  15/04/2019

  Ik heb er mega spijt van dat ik geen video beelden heb van na de bevalling (tijdens hoeft van mij niet zo) Ik heb natuurlijk wel foto’s maar dat is zo anders!

  • Reageren
   Lotte
   15/04/2019

   Erg herkenbaar! En in het ziekenhuis werd nog aangeboden door het personeel om foto’s te maken (niet professioneel natuurlijk :p maar toch..) maar dat heeft mijn vriend afgewezen (???!koekebakker) Die kaartjes hebben heb ik verrassend genoeg wel volgehouden, en das echt niks voor mij..

 • Reageren
  DP
  15/04/2019

  Mooi en herkenbaar.

 • Reageren
  Liset
  15/04/2019

  Ik deel het gevoel van het niet hebben ingehuurd van een zwangerschapsfotograaf! Ik vond het destijds best wel prijzig en heb het toen niet gedaan. Had ik het maar gedaan, want nu kan het niet meer. Maar ja, dat is achteraf he? 😉
  Liset onlangs geplaatst…Review | De nieuwe Filorga OXYGEN-GLOW skincareMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  15/04/2019

  Ik vind het vooral jammer dat ik in de kraamtijd niet wat meer op mijn strepen heb gestaan qua bezoek enzo. Ik liet alles maar een beetje gebeuren maar had veel dingen liever anders gezien of in ieder geval zelf ingedeeld.
  Lisette onlangs geplaatst…Mijn gedachten over de koningsspelenMy Profile

 • Reageren
  Pippi
  15/04/2019

  Zo herkenbaar… al die todo lijstjes die nooit afkomen. Er zijn er meer die het niet lukt 🙂
  Pippi onlangs geplaatst…Je krijgt wat je vraagt…My Profile

 • Reageren
  Ayla
  16/04/2019

  Nou, ben ik even blij dat je dit zegt! Vorige week op de valreep (36 weken nu) nog een zwangerschapsshoot gedaan. De sneak peak die ik kreeg was zó mooi! Geboorte twijfel ik over (en ben nu waarschijnlijk toch te laat met boeken) omdat ik graag zo min mogelijk mensen om me heen wil. Vind een fotograaf dan toch best heftig.
  Ayla onlangs geplaatst…Positief egoïsme; zet jezelf eens op nr. 1!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.