Wat ik nooit meer zal vergeten van mijn kraamweek

DSC_0828

Het moment dat de kraamverzorgster tegen me zei: ‘Sanne, hier heb je een klein spiegeltje, kijk maar even hoe het er van onderen uitziet…’

De geboortekaartjes die in de loop van de week binnenkwamen en die ik ZELF nog diende te vouwen. Het waren 150 kaartjes waarbij per kaartje ongeveer vijf handelingen gedaan moesten worden. Dat had ik van te voren niet aan zien komen..

De hielprik die James kreeg en hoe ontzettend zielig ik dat vond. Uit dat hele kleine voetje van hem werden een paar druppeltjes bloed gehaald, wat zeg ik, geknepen, en de kleine man raakte er zo ontzettend van overstuur. Mijn moederhart brak!

Hoe ontzettend lekker dat eerste stukje biefstuk weer smaakte. En dat broodje filet Americain. En die carpaccio. En die überzachte schimmelkaas. En dat glas rode wijn.

Dat ik een week lang IN bed heb gegeten. Hoe luxe is dat 🙂 En dat dat bed iedere dag verschoond werd door de kraamzorg. Dat vond ik ook zo fijn!

Hoe ik tig keer per dag mijn vinger onder James zijn neusje duwde om te kijken of hij nog wel ademde.

De 100.000 foto’s die ik in die week gemaakt heb haha. Ik heb volgens mij iedere minuut wel een foto gemaakt en ik vind het nog steeds erg leuk om die terug te kijken.

Het moment dat ik mijn eerste, normale kleding weer aankon. Vooral mijn eerste spijkerbroek vond ik bijzonder. Oke, dat was niet al in mijn kraamweek (toen kon ik niet eens lopen). De week erna dan.

Al die beschuiten met muisjes die ik naar binnen heb gewerkt, en dat waren er echt veel! Mijn vriend vroeg op een gegeven moment ‘ben je nu niet eens klaar met die muisjes?’ want bij ieder bezoek at ik vrolijk mee. Maar nee, ik was er nooit klaar mee. Sterker nog, ik eet het nu nog steeds. Voor de afwisseling heb ik roze muisjes gekocht 😉

Hoe leuk ik het vond om eindelijk de spulletjes te kunnen gebruiken die ik maanden daarvoor al had aangeschaft. Alle kleertjes, de knuffeltjes, de wikkeldoeken, de ieniemienie luiertjes, het badje, het kleine manicuursetje, de haarlotions.

Dat ik ineens begreep waarom je zo ontzettend veel en dik maandverband in je kraampakket kreeg..

Hoe trots ik was om mijn zoon aan iedereen te laten zien.

Wat vergeten jullie nooit meer van je kraamweek?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  13/06/2015

  Haha heel leuk geschreven en deels ook heel herkenbaar. Ik heb ook zoveel beschuiten op, en die eigen jeans aantrekken was zo fijn!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…VLOGWEEK #6 : Workshop geven en boodschappen doenMy Profile

 • Reageren
  Joy
  13/06/2015

  Wat een ontzettend leuk geschreven artikel. Hoop hier ook ooit even mee te kunnen praten. Wat lijkt het me toch leuk om eindelijk al die gekochte spulletjes te mogen gebruiken.
  Joy onlangs geplaatst…Schoonmaak Favorieten #2My Profile

 • Reageren
  Wendy
  13/06/2015

  Hoe heerlijk het was dat de kraamhulp het hele huishouden deed, mis haar nog steeds als ik sta te stofzuigen ?

 • Reageren
  Sylvie
  13/06/2015

  Heerlijk om te lezen, brings back good memories! Het showen van ons zoontje, het ongeloof, het bijna uit elkaar spatten van trots (ik ervaar die gevoelens nog steeds regelmatig trouwens)… Maar ik dacht wel even dat m’n baarmoeder eruit kwam vallen, bleek gelukkig “maar” een stolsel, jechie!
  Sylvie onlangs geplaatst…“Three things” tagMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  13/06/2015

  Wow vooral die eerste, haha. Kan me voorstellen dat je zoiets inderdaad niet snel vergeet! Wat fijn dat je in die week elke dag in een fris en schoon bed kon liggen en daar zelf niets voor hoefde te doen.
  Melissa onlangs geplaatst…Lush Think Pink Bath Bomb – reviewMy Profile

 • Reageren
  Kim
  13/06/2015

  Wat een heerlijke feitjes. Ik ben zo benieuwd naar mijn kraamweek.
  Kim onlangs geplaatst…L’Oréal Color Riche Le Vernis in Scarlet Vamp.My Profile

 • Reageren
  cheyenne
  13/06/2015

  Leuk artikel!

 • Reageren
  Eva
  13/06/2015

  Leuk haha! Alleen schrik ik van het kraamverband dan zal het dus echt zo erg zijn..

 • Reageren
  Tamara
  13/06/2015

  Ik zit nu nog in mijn kraamweek! Haha! Maar ik vergeet het moment dat de grote broers hun kleine zusje voor het eerst zagen nooit weer! Ze waren zo blij en trots!
  Tamara onlangs geplaatst…Lauren 1 week oud!My Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  14/06/2015

  Klinkt als een fijne kraamweek Sanne! Ik denk overigens dat ik de 1e week de boel daar beneden laar niet ga bekijken (kreeg ik als tip).
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Marianne over Stress om Bikinibody: “Ik Walgde van Mezelf”My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   14/06/2015

   Maar je hoeft daar niet bang voor te zijn hoor Angela! Het was zo netjes gehecht en toen de hechtingen eruit waren (na een dag of 5) leek het alsof er nooit wat gebeurd was!

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  14/06/2015

  Wat leuk om te lezen hoe je je kraamweek hebt beleefd. Da’s toch het goede leven hè, carpaccio eten IN bed 😉 Ik beleef mijn kraamweek over ongeveer een week, ben heel benieuwd hoe alles zal gaan. Mijn vader heeft beloofd naast mijn ziekenhuisbed te staan met een schaaltje zalmsushi en een fles Hugo. Kijk er al naar uit!
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Rimpelbestrijding met vitamine A-zuur en retinolMy Profile

 • Reageren
  Martine
  14/06/2015

  Ik denk met weemoed terug aan de momenten van het huid op huid contact. Het was midwinter, sneeuwde heel hard en mijn meisje haar temperatuur daalde wat. Van de kraamverzorgster moest ik haar bloot op haar buik op mijn blote borst leggen. Ik krijg nog bijna tranen in m’n ogen als ik er aan denk. De kraamweek was een aaneenschakeling van voeden, knuffelen, slapen.

  • Reageren
   La VieSagista
   14/06/2015

   Oh precies wat jij zegt Martine! Het blote huid op huid contact vond ik ook geweldig. Dat zachte lichaampje, alles in me wilde hem beschermen en warmhouden.

 • Reageren
  Olga
  15/06/2015

  Hoe het is om met zo’n minimens in je armen in slaap te vallen en dat hij dat nu helemaal niet meer wil doen. Het is echt weken geleden sinds een laatste keer dat ik met een slapend kind op me in bed heb gelegen :'(
  Olga onlangs geplaatst…Tag: The Instagram TagMy Profile

 • Reageren
  Steph
  16/06/2015

  Heel leuk geschreven zoals altijd! De blogs en vlogs over het moederschap vind ik zo interessant. Erg jammer dat je dat juist zo weinig doet.

 • Reageren
  Eline
  03/07/2015

  Leuk om te lezen. De hielprik vond ik ook vreselijk. Vond het zo ontzettend zielig voor mijn meisje. Dat wordt nog wat bij haar eerste prikjes 🙁
  Eline onlangs geplaatst…Hoera voor de SALE!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.