Wat mijn kind nooit (echt) zal kennen

Ik denk er wel eens over na wat ik vroeger wel had en hij nu niet en ook andersom: wat had ik niet en heeft James nu wel: wat mijn kind nooit echt zal kennen..

Een tijd zonder mobieltjes. Natuurlijk is het een opluchting dat James straks bereikbaar is als hij van huis is, maar wat ben ik blij dat ik nog een tijd heb gekend zonder mobieltjes. Ik noem: de tijd dat mensen niet tijdens elke gelegenheid op hun telefoon kijken en de tijd dat je je nog echt kon afsluiten van de wereld. Nu wordt er veelal van je verwacht dat je altijd maar bereikbaar bent en hoewel dat vele voordelen heeft, geeft het ook veel onrust.

Casettebandjes. Och wat roepen die dingen bij mij nostalgische gevoelens op. Nu heb je met 1 druk op de knop de nieuwste Adele-song in je playlist staan, toen moest ik ’s middags tijd inruimen om met mijn recorder de TMF top 40 op te nemen. En als mijn hond er dan doorheen blafte, dan had ik dat er gratis en wel bij op de geluidsband. James lacht me vast uit als ik hem dat vertel.. Maar het had gewoon iets, dat knullige zelf opnemen van nummers. Toen was het nog speciaal om een cd’tje te krijgen of een bandje met sprookjes.

Doodsimpele tekenfilms. Tegenwoordig kijken alle kids naar veel te snelle, drukke en agressieve 3D animatiefilms die niet meer lijken op de onschuldige tekenfilmpjes die wij vroeger zagen. Geef mij maar gewoon de ouderwetse Disneyfilms zonder al teveel poespas en zonder al teveel aandacht voor het esthetische, maar met de nadruk op het verhaal.

Trollen. Deze dingen, beesten, engerds weet ik veel wat het waren, vond ik zo awesome! Maar volgens mij zijn ze echt nergens meer te krijgen. Leuk detail dat mijn vriend vertelde: hij modelleerde vroeger met spuug altijd het haar altijd van deze schatjes..

Trolletjes

Een ouderwets schoolbord met krijtjes. Super praktisch die whiteboards met stiften van tegenwoordig maar ach, hoe leuk was het om met al die kleuren krijtjes op het bord te schrijven of weer een nieuw pakje krijtjes open te maken als je alleen nog maar stompjes over had. Ik ga denk ik maar een basisschool voor James uitzoeken waar ze nog ouderwetse schoolborden hebben..

Michael Jackson. We hebben nog zijn muziek, maar James zal geen herinneringen hebben aan deze fantastische zanger en hij zal de nummers ook niet zo intens beleven als dat ik dat doe.. Too bad. Terwijl ik dit schrijf zet ik nog even “You are not alone op”.. Jezus wat was die man goed.

Mensen collect call bellen vanuit de telefooncel. Dit vond ik vroeger de ultieme vorm van kattenkwaad…

Een wereld zonder aanslagen en terrorisme. Met dikke hoofdletters en veel uitroeptekens.

Bron trollenfoto

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Marloes
  12/12/2015

  Een leven zonder internet zullen ze ook nooit kennen, een spreekbeurt voorbereiden in de bibliotheek en door boeken heen zoeken, wereldoriëntatie kaartjes bestuderen en met zelf plaatjes tekenen of overtrekken om als voorbeeld te laten zien. Ik denk dat het heel anders zal zijn om een werkstuk te maken of spreekbeurt voor te bereiden dan hoe wij dat moesten doen!

 • Reageren
  Tamara
  12/12/2015

  Die tekenfilms inderdaad! Ik vind het zo jammer dat alle leuke series van vroeger nu nagemaakt zijn in 3d!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe groot is de kans op een meisje na twee jongens?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  12/12/2015

  Hahah die trollen waren grappig, die spaarde ik vroeger ook haha. Leuk en mooi artikel, internet, wifi overal, videobanden, en een telefooncel zullen onze kids nooit kennen
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Outfit with the bump: Red dressMy Profile

 • Reageren
  Lilian
  12/12/2015

  Ja er zijn zoveel dingen die ze niet gaan kennen. Van sommige dingen wel jammer, er komt alleen zoveel dingen voor terug. Leuk artikel!
  Lilian onlangs geplaatst…Hoe het moederschap mij verandert heeftMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  12/12/2015

  Trollen!! Die spaarde ik heel fanatiek! Volgens mij heb ik er nog een paar ergens, kan ons zoontje er toch nog mee spelen 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Hoezo “Één kind is geen kind”? Waar slaat dat op?My Profile

 • Reageren
  Manon
  12/12/2015

  Onze kids krijgen te maken met andere trollen. Die op het internet haha.
  Ik vind het ook wel jammer dat ze nu bijna alles digitaal krijgen zoals muziek (vroeger ging ik van m’n 6 weken zakgeld de nieuwste cd van Britney kopen en op mijn kamertje in de cdspeler hele dagen luisteren), en boeken op de e-reader enzo… Ach ook wel weer positief!
  Manon onlangs geplaatst…Feestdagen outfitsMy Profile

 • Reageren
  Mer
  12/12/2015

  Haha ik belde ook altijd mensen vanuit de telefooncel op de camping…

  Hoe gaat het met James zijn slapen? Ik herken veel van James in mijn dochter (9.5 maanden). Ze slaapt ook superonrustig, ook bij mij in bed. Ze slaapt een tijd heel onrustig en draait veel en lijkt maar niet goed te liggen, elk uur wordt ze dan wel ff 1 min wakker. En dan weer een paar dagen van 5 uur achter elkaar slapen en daarna om de twee-drie uur ff wakker (wat hemels is!!!!). In de avond wordt ze ook elk half uur wakker, dus vaak na een uur besluit ik maar de avond met een slapende baby op bed te zitten, dan slaapt ze tenminste. Vroeg me dus af hoe het nu ging? En tips?

 • Reageren
  Michelle
  12/12/2015

  Hah als je op de basisschool een spreekbeurt moest geven met tien boekjes allemaal dingen opzoeken, plaatjes kopieeren en onder een beamer laten zien 🙂 diskettes, en jezelf opnemen op cassette met de radio… Oh nostalgie. Furbies, tamagotshis, pokemon gekte!

 • Reageren
  Marloes
  12/12/2015

  Oma bellen vanuit een buitenlandse telefooncel! Dat was altijd zon happening. En de opluchting van oma dat we veilig aangekomen waren.. Dat zullen mijn boys nou nooit meer meemaken. En een touwtje door de brievenbus om de deur open te maken, had een vriendinnetje. Geloof niet dat iemand dat nu nog aandurft hihi
  Marloes onlangs geplaatst…De KerstkaartMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  13/12/2015

  Mijn dochter zag ooit een oud Nokia toestel en vroeg meteen wat het was. Ook dacht zij enkele jaren geleden dat mijn laptop ook een touch screen zou hebben, ze bleef met dat vingertje op het scherm tikken 😉

  Nu heeft mijn laptop een touch screen en ik merk dat zij niet zo handig met het toetsenbord is.
  Nesrin onlangs geplaatst…Resultaat: Detox December (C9 detox review)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.