Wat heb ik spijt van deze interieuraankoop!

Ik was helemaal in mijn nopjes toen ik ertegenaan liep. De juiste kleuren, het juiste formaat, de juiste stijl. Dit zou perfect passen. We namen ‘m mee naar huis en hoopten dat het ‘ie zo mooi zo uitkomen zoals we in gedachten hadden. En dat deed het inderdaad. Toch heb ik nu behoorlijk spijt van deze aankoop.

Een wit kleed matcht bij ieder interieur, bij iedere stijl. Zo ook bij die van ons. We kozen er eentje met een beige en blauw werkje erin, helemaal passend bij onze blauwe bank. Het kleurige patroon in het kleed deed mij vermoeden dat het met de vlekken wel mee zou vallen. Door de spikkels die hier en daar sowieso al op het kleed zaten, maakte ik me daar niet al te druk om.

Wat ik even niet had bedacht was dat kinderen natuurlijk óók op die best brede witte rand te pas en te onpas met hun bevuilde schoenen rondstampen, dat op die spierwitte rand óók wel eens een druppel wijn valt, en dat kinderen nu eenmaal graag op het kleed spelen en er met hun speelkarren overheen racen, waardoor slijtageplekken onvermijdelijk zijn. Gevolg: de witte rand die om het kleed zit is helemaal grijs geworden en het is nu een armetierig, smoezelig ding geworden. Ik erger me kapot.

Met alle soorten tapijtreinigers zijn we al aan de slag geweest, maar het mocht niet baten. Het is sowieso dweilen met de kraan open want na twee dagen is het weer net zo grijs als daarvoor; met (buurt)kinderen die hier de hele dag door met schoenen in en uit lopen, houd ik het amper tegen.

Het enige wat we nog kunnen doen is het tapijt professioneel laten reinigen, maar dan zijn we waarschijnlijk net zoveel geld kwijt als het kleed ons gekost heeft.

Conclusie: dit was een miskoop.

Nu draaien we het tapijt af en toe zodat dan de iets schonere kant weer in het zicht ligt, maar ik vrees dat ik het niet al te lang meer kan aanzien en we voor een nieuw, donkerder exemplaar gaan…

Heb jij ook wel eens zo’n interieurmiskoop gedaan?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Kirsten mamagisch
  28/07/2019

  Ik heb drie honden dus is een kleed al geen optie. Dat zou een grote haarmagneet worden. Echte miskopen heb ik niet echt, maar ik geef eerlijk toe dat ik niet zo’n veranderbaar interieur heb.
  Kirsten mamagisch onlangs geplaatst…Bananenpannenkoeken met 3 ingrediëntenMy Profile

 • Reageren
  Ingrid
  28/07/2019

  Ik toevallig ook een kleed! Niet vanwege schoenen, die dragen wij niet in huis. Het werd echter op gegeten door de katten, erg jammer. De gordijnen vallen ook wel tegen, ze zijn erg mooi en lichtdoorlatend, maar daardoor ook weer weinig bescherming tegen warmte. Jullie kleed is trouwens wel heel leuk.

 • Reageren
  Harma
  28/07/2019

  Strooi wat Baking Soda ruim op het kleed met wat druppels etherische oliën ( Lemon) nat spuiten en laat het een nacht intrekken. De volgende dag stofzuigen en het is weer fris. Een goedkope oplossing. ??

 • Reageren
  Marloes
  28/07/2019

  Oh zonde inderdaad. Nu denk ik dat dit met vloerkleden toch wel een dingetje blijft. Ik heb zelf een hele mooie van Kwantum (lichte kleur) en er is al rode wijn, kerriesaus, gesmolten chocolade etc. in gekomen. Met vanish en zout heb ik de vlekken zo goed mogelijk proberen weg te krijgen maar hij ziet er gewoon niet mooi meer uit.

 • Reageren
  Kim Bontekoning
  29/07/2019

  Hoi sannepanne!

  Wij hadden laatst een reiniger gehuurd bij de praxis. Het is even wat werk, maar het resultaat is ontzettend goed. Wij hebben zelfs de topper van ons bed mee gereinigd! En alle vlekken die in onze bank zaten zijn ook allemaal voor goed verdwenen. Je kan de reiniger voor een halve dag huren en voor 24 uur en dan ben je ongeveer €35,- kwijt geloof ik.

  Succes!

 • Reageren
  Anouk
  29/07/2019

  Ik snap je helemaal. Wij hebben een plastic kleed dat in de wasmachine kan en gelukkig niet plastic lijkt. Dat is met kleine kinderen echt handig. Als ze ouder zijn, koop ik wel weer iets dat lekker aan je voeten voelt

 • Reageren
  Sara
  30/07/2019

  Wij hebben ook een licht kleed met een motiefje. Mijn dreumes is nu 13 maanden; dus vanaf nu zal het wel viezer gaan worden. Tot nu toe ging het goed, al hebben we er zelf wel eens sojasaus op laten vallen tijdens sushi voor de tv. Met een stoomreiniger af en toe blijft hij tot nu toe wel mooi!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.