Wat geef je uit aan een cadeautje voor een kinderfeestje? Jullie input!

Toen James onlangs voor het eerst was uitgenodigd op een kinderfeestje, rees de vraag hoeveel ik eigenlijk uit moest geven aan het cadeautje voor de jarige. Je wilt het enerzijds natuurlijk niet te gek maken, maar aan de andere kant ben ik ook niet van de goedkope frutsels die binnen de kortste keren kapot gaan, dus daar moest ik een middenweg in vinden.

Ik besloot op Instagram de vraag op te werpen hoeveel jullie uitgeven aan dergelijke cadeautjes. Daar heb ik heel veel reacties op gehad. Het meest gegeven antwoord was tussen de 7,5 en 10 euro. Daarbij gaven velen van jullie aan cadeautjes op voorraad te hebben, bijvoorbeeld gescoord in de uitverkoop, zodat je altijd iets leuks achter de hand hebt. Dit vond ik zelf een slimme tip, want op deze leeftijd hebben kinderen vaak nog niet hele concrete ideeën over wat ze voor hun verjaardag willen. Vaak is het in de trant van ‘iets stoers’, ‘iets gevaarlijks’, iets van Lego, iets van Ninjago, iets van Frozen, etc.

Er werd ook nog een paar keer genoemd dat het bedrag een beetje afhankelijk is van hoe goed je de kind degene van het partijtje kent. Als het een goed vriendje/vriendinnetje is, dan zijn sommigen geneigd om iets meer uit te geven.

Wat ik zelf ook nog vind meespelen bij het bedrag, is het feit dat misschien niet iedereen meer dan 10 euro kan uitgeven. Je kunt niet in andermans portemonnee kijken natuurlijk. Op het moment dat de een iets geeft van 15 euro en de ander van 7, dan worden de verschillen wel erg groot. Op kleuterleeftijd zal dat nog niet zoveel uitmaken, maar wanneer kinderen wat ouder worden dan kunnen ze daar misschien een mening over hebben.

Zelf zou mijn voorkeur overigens uitgaan naar een wat groter cadeau waarbij iedereen hetzelfde bedrag inlegt. Dan heb je niet te maken met kleinere frutsels (mijn kinderen hebben al belachelijk veel speelgoed en ik probeer dat enigszins binnen te perken te houden, vooral met niet-duurzaam speelgoed) en bovendien heb je dan ook geen issues omtrent wie wat uitgeeft aan een cadeau.

Uiteindelijk had mijn vriend voor de jarige Job een leuk spel op de kop getikt dat was afgeprijsd van 15 euro nu voor 10 euro. Perfecte middenweg dus haha.

Hoe denken jullie hierover?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  14/10/2019

  €10 is altijd mijn doel (met een marge van ca. €2,50).

 • Reageren
  Tamara
  14/10/2019

  Wat een goed idee om geld in te leggen voor een groter cadeau! Dat doe ik wel ieder jaar voor mijn dochter met de familie, omdat ze anders zoveel kleine frutsels krijgt, maar ik heb er nooit over nagedacht om dat ook te doen bij kinderfeestjes. Het lijkt mij wel lastig om dit op de uitnodiging te zeggen en er specifiek om te vragen.

  Altijd leuk als je met korting een cadeau voor de jarige kan kopen. Op die manier kom je met iets leuks, en toch scheelt het voor je portemonnee. Iedere ouder is toch dol op uitverkoop!

  • Reageren
   Yvonne
   14/10/2019

   Ik vind het voor kleinere kinderen juist niet leuk om samen geld in te leggen voor een groter cadeau. Als (klein) kind wil je juist zoveel mogelijk cadeautjes krijgen (is mijn ervaring en weet ik zelf nog van vroeger). Al die cadeautjes uitpakken op je feestje is één van de leukste dingen van je feestje. En van tevoren fantaseren over wat je allemaal gaat krijgen.
   Een bioscoopbon of cadeaubon doet het trouwens ook altijd goed (vanaf een jaar of 6). Maar dan weer niet als iedereen een bon geeft natuurlijk ; )

   • Reageren
    Lieke
    14/10/2019

    Mee eens! 🙂 Kinderen willen graag veeeel uitpakken, en met de domste simpelste dingen zijn ze al superblij. Big bazar of action heeft heel leuk spul. Ik vind niet altijd dat het om het bedrag gaat. Kunt ook veel leuke kleine dingen voor 5 euro in totaal. Gaat om wat je geeft denk ik dan maar en natuurlijk wel in het achterhoofd dat het rond die bedragen is. En grotere cadeaus worden ook wel na een tijdje in de hoek gegooid net als die kleine cadeautjes:)

   • Reageren
    Manouk
    15/10/2019

    Wij geven €10 uit. Over een aantal jaar heb ik er 3 op de basisschool zitten en het kan best zo zijn dat we het dan verlagen naar €7,50.

 • Reageren
  Shirley
  14/10/2019

  Ik hou zelf een beetje rond de 8 euro aan. Niet omdat ik niet meer kan missen, maar eigenlijk omdat iedereen dat een beetje doet en we nu een periode ingaan met veel feestjes. Vind dat je voor dit bedrag echt wel iets leuks kan kopen. Laatst met zijn allen bedrag ingelegd en wat leuks gekocht, vond ik ook top!
  Shirley onlangs geplaatst…DIARY: Maddox ziek, pizzaparty & laatste loodjes lerenMy Profile

 • Reageren
  Minke
  15/10/2019

  Moeilijke kwestie lijkt me. Zeker als je kind veel vriendjes heeft en regelmatig op feestjes mag komen kan het behoorlijk in de papieren lopen.
  Minke onlangs geplaatst…Mijn meest waardevolle bezit: herinneringenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.