Wat geef je iemand die alles al heeft?

Daar loop ik dan, met tientallen euro’s op zak op zoek naar mooie, nog mooiere, misschien wel de mooiste cadeaus voor Kerst. En ergens in mij zegt een stemmetje dat het ook anders kan.

Ik besef me dat de meesten van ons alles al hebben. Dat het dus niet alleen maar draait om de meest luxueuze presentjes voor onder de Kerstboom. Ik hoor je denken, ‘dat uit de mond van een beautyblogger?’ Ja, dat uit de mond van een beautyblogger. Ik begrijp dat ik, nog meer dan anderen, een toonbeeld ben van materialisme.

Dat het anders kan, moge duidelijk zijn. Maar hoe léuk en waardevol dat ook anders kan, dat wist je misschien niet. Toen ik hoorde van dit initiatief vond ik dat ik dit met jullie moest delen. Als je je afvraagt, wat geef je iemand die alles al heeft? Dan hoop ik jou hiermee te inspireren.

Het initiatief waar ik het over hebt komt van Plan Nederland, een organisatie die we vast allemaal wel kennen. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Zij richt zich op projecten voor kinderen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 20.26.07

Nu vraag je je waarschijnlijk af, oké, maar wat geef ik dan aan iemand die alles al heeft? Nu, dat zal ik je vertellen. In de webshop van Plan zijn duurzame cadeaus te koop waarbij je bijdraagt aan één van de projecten van Plan voor een betere toekomst van kinderen én hun familie. Dit zijn geen standaard cadeaus die je doorgaans onder de Kerstboom aantreft; het zijn bijzondere, zinvolle cadeaus. Zo doe je bijvoorbeeld een geit cadeau aan een geliefde, of koop je een geboortebewijs. Elk “product” in de webshop is gekoppeld aan een specifiek project van Plan. De producten in de webshop vertegenwoordigen als het ware deze projecten, je ziet het op de afbeelding hierboven.

Na aanschaf van een virtueel product in de webshop krijgt de koper de mogelijkheid om digitaal of fysiek een kaartje te versturen aan de ontvanger van het cadeau.

Carrousel_Kerst_product_MOESTUIN

Hoe ontzettend mooi is dit? In plaats van dus €40 te spenderen aan een parfum, kun je het ook uitgeven aan een geit. Een geit geeft al zo’n 1.000 liter melk per jaar. Hiermee kan een familie een kleine onderneming beginnen en melk en andere zuivelproducten verkopen op de markt. Voor €25 euro kun je bijdragen aan veilig drinkwater in Indiase sloppenwijken. Voor €18 geef je een vrouw in Nepal een moestuintje en gezond te eten.

Ik vind dit een ontzettend originele en zinvolle manier om je (cadeau)geld te besteden en ik hoop ook dat jullie een keertje extra nadenken voordat je meteen naar dat meest luxueuze presentje grijpt.

Wat vind jij van dit initiatief?

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Plan Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Wilmaaa
  18/12/2015

  Een heel mooi initiatief, goed om over na te denken als je alles al hebt!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…My Friday Vlog | Allemaal rare & nutteloze vragenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  18/12/2015

  Supermooi initiatief! Wij weten soms ook van gekheid niet meer wat we moeten kopen voor elkaar

 • Reageren
  Nicole
  18/12/2015

  Supermooi initiatief! Wij weten soms ook van gekheid niet meer wat we moeten kopen voor elkaar.
  Nicole onlangs geplaatst…“Moment, ik bel even het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum”My Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  18/12/2015

  Heel tof! Dit wil ik doen! 😀 dankjewel voor de leuke tip.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Budgetproof kerstcadeau-tip: Therme 1+1 gratisMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  18/12/2015

  Tof dat je hier aandacht aan schenkt op je blog. Zo besef je ik hoe waardevol een geit kan zijn.

  Ik steun verschillende goede doelen en geef spullen weg aan de vluchtelingen die hier in Arnhem zitten.

  Stiekem ben ik blij dat ik niet mee doe aan kerstcadeautjes. plan Nederland onthoud ik.
  Nesrin onlangs geplaatst…Ghetto Gold, Swarovski & winactieMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  18/12/2015

  Wat een mooi initiatief zeg!
  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Weekly snaps #51My Profile

 • Reageren
  Leonie
  18/12/2015

  Wauw. Ontzettend mooi initiatief. Hoe leuk is het om zo iets te geven. Bedankt voor het delen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Blogdoelen 2016!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  18/12/2015

  Zo mooi. Ik kreeg een brok in mijn keel bij het lezen van dit artikel. Dat wij zo kunnen drammen over cadeaus en vaak niet eens weten wat we moeten vragen, sommige mensen kunnen niet eens vanzelfsprekende spullen kopen. Heel mooi, dit ga ik onthouden!
  Lifesabout onlangs geplaatst…De bucketlist van een chronisch zieke.My Profile

 • Reageren
  Bregje
  18/12/2015

  Te gek!! X
  Bregje onlangs geplaatst…De tien van Breg #2: De minst gelezen artikelen van 2015My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  18/12/2015

  Wat een goed initiatief zeg! Zeker eentje om over na te denken!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…3x Rode High End LipstickMy Profile

 • Reageren
  Happy Confetti
  18/12/2015

  Mooi concept! Ga ik onthouden voor kerst. Bedankt voor de tip!
  Happy Confetti onlangs geplaatst…Fabulous Freebies # 1My Profile

 • Reageren
  iooon
  19/12/2015

  Ik hoop toch dat ik gewoon krijg wat ik goed kan gebruiken. Dat kan ik toch wel erg goed gebruiken namelijk. Ook al vind iemand anders wellicht van niet.
  iooon onlangs geplaatst…Vlog Housetour: We hebben de sleutel!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.