Wat de quarantaineperiode mij geleerd heeft

Vanmiddag gaat mijn oudste weer voor het eerst naar school. Ook de jongste mag morgen weer naar de gastouder. Dat betekent dat de voor ons een van de grootste veranderingen die vanwege de lockdown was doorgevoerd, weer is teruggedraaid. Dat betekent ook, dat ik weer een beetje mijn vrijheid terug krijg. De vrijheid om weer in alle rust thuis te kunnen werken, om zonder te haasten mijn boodschappen te doen, om ononderbroken iets af te kunnen maken.

Het is fijn dat dat straks weer kan, maar dat betekent niet dat ik deze ‘quarantaineperiode’ als heel zwaar of heel extreem heb ervaren. Sterker nog, het heeft me ook veel moois gebracht en doen inzien.

Ik moet daarbij zeggen dat de overgang voor mij in die zin relatief klein was, omdat ik natuurlijk sowieso al vanuit huis werkte. Voor mijn vriend is dat anders, die ging elke dag naar kantoor. Toch wende ook hij snel aan de situatie. Op zolder heeft hij een zeer acceptabele werkplek gecreëerd waardoor ook hij de afgelopen weken gewoon zijn werk heeft kunnen doen zonder door mij of de kinderen gestoord te worden.

 • Voor mijn kinderen was deze periode heel fijn. De laatste tijd was mijn oudste niet altijd even happy op school. Voor hem was het dus best prettig dat hij een tijdje thuis kon doorbrengen en niet de prikkels van school had. Hij is zo opgeleefd de afgelopen weken en hij heeft zoveel plezier gemaakt.
 • Ik ben heel dankbaar voor mijn ruime huis met tuin. Het lijkt normaal zo vanzelfsprekend; je huisje, je tuintje, je supermarkt vlak naast de deur. Maar de afgelopen periode heb ik me beseft dat ik daar ontzettend blij mee moet zijn. De lockdown moet niet makkelijk zijn geweest als je slechts een klein appartement hebt met weinig mogelijkheden om buiten te vertoeven. Neem nou mijn broer, die woont begeleid in een klein appartement zonder balkon of tuin. Dan zit je echt opgesloten. Daarnaast hebben wij op zolder een volledige werkplek in kunnen richten voor mijn vriend. Ook dat is heel fijn. Ik had er niet aan moeten denken dat hij hier de hele dag aan de keukentafel zat te werken, dat was geen doen geweest.
 • Goede buren zijn heel belangrijk. Zij waren een van de weinigen ‘externe mensen’ die ik de afgelopen tijd nog zag. Vrienden en familie hebben we al in geen maanden gezien, maar met het mooie weer zag ik mijn buren des te meer. En zo heb ik toch nog een beetje dat fijne face to face contact gehad dat ik nu van familie en vrienden heb moeten missen.
 • Niks moeten is ook zoiets wat ik de afgelopen periode als positief aspect heb ervaren. Normaalgesproken zaten onze weekend al ver van te voren volgepland met verjaardagsbezoekjes, weekendjes weg, borrels met vrienden, etc. Dat is leuk, maar geeft natuurlijk wel enige druk. Je moet dat verjaardagscadeautje nog snel kopen, je moet je tassen last minute inpakken voor dat weekendje weg, oppas regelen omdat je een borrel gepland hebt staan. Nu maakte dat plaats voor weekenden thuis waarbij we echt veel qualitytime met het gezin hebben door kunnen brengen.

Wat heeft de lockdown jou gebracht?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Eke
  11/05/2020

  Wij werken allebei in een vitaal beroep en onze kinderen gingen daardoor gewoon naar de noodopvang op school en naar de gastouder. Wat dat betreft veranderde er niet zoveel in ons leven. Maar wat was het even fijn om geen overvolle weekenden meer te hebben. Geen verplichtingen en niet het gevoel te hebben dat je je huis en was in een paar uurtjes op orde moest hebben omdat je een hoop andere dingen moest. Even geen gehaast naar sportclubs. Maar ik mis mijn familie en vrienden wel enorm en wat verlang ik weer naar een lekker diner of lunch buiten de deur! Het komt vast met de tijd wel weer!
  Eke onlangs geplaatst…Onze huizenjacht: We hebben ons droomhuis gekocht!My Profile

 • Reageren
  Tamara
  11/05/2020

  Wat grappig dat je schrijft over de buren! Sinds de lockdown ben ik mijn buren zoveel meer gaan waarderen. Normaal zijn wij altijd de hort op en vrijwel nooit thuis en zagen we de buren alleen voor een hoi hoe gaat het gesprekje. Nu, doordat we allemaal een klein balkon hebben, verzamelde we na het avondeten met elkaar voor de deur zodat de kinderen nog gezellig konden spelen en heb ik de buren een stuk beter leren kennen.
  Tamara onlangs geplaatst…Behind the scenes: de SuperSales sportafdelingMy Profile

 • Reageren
  Lieke
  12/05/2020

  Ik vond het fijnste om helemaal niks te hoeven.
  Een keertje een bezoekje te brengen en rond te neuzen in de groothandel. Een keer ander eten thuis te laten bezorgen, dan standaard pizza of döner.
  Al lijkt het me wel heerlijk om straks weer normaal zonder winkelkar de supermarkt in de rennen.

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  12/05/2020

  Ik woon tijdelijk bij mijn ouders (woon eigenlijk op kamers in Zweden), maar een tuin is echt ontzettend fijn! Ik heb heerlijk buiten kunnen zitten met een boek, iets waar ik tot nu toe echt van genoten heb. Ook de vrijheid van een groter huis (ipv een studentenkamertje) is echt heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.