Wallen tot we vallen..

Wallen zijn die dingen die je er gratis bij krijgt als je moeder wordt. De ene keer heb je ze meer dan de andere keer, maar ze zijn er altijd. Ook bij mij.

Het was misschien wel hetgeen waar ik het meest onzeker over was na mijn bevalling en gedurende mijn eerste tijd als moeder. Niet mijn buik, niet het gedeelte waar de baby was uitgekomen, niet het feit dat ik mijn benen niet geschoren had, maar mijn wallen.

Nooit had ik er last van. Geen rimpeltje, geen kringetje of zelfs maar een enkel kleurverschil rondom mijn ogen. Al snel na de zwangerschap veranderde dat. Niet gek ook als je je bedenkt dat je als nieuwbakken ouder hooguit vijf uur opgeknipte slaap pakt, maar toch. Ik had het gevoel dat ik mijn jeugdige en frisse uitstraling begon te verliezen en ja, dat deed mij echt wat.

Deze verandering in mijn gezicht was voor mij ook het startsein om me wat serieuzer bezig te gaan houden met oogverzorging. Eerder zag ik nooit zo de meerwaarde in van een oogcrème, immers, een gewone dagcrème moet ook prima op het gebied rondom je ogen kunnen worden gebruikt zo vond ik, maar inmiddels weet ik wel beter. De huid rondom de ogen is dunner en delicater en wordt bovendien veel sneller droog, daarom dient er wel degelijk opgelet te worden met producten voor deze zone.

Dat ook jonge vrouwen te maken hebben met oneffenheden en veroudering rondom de ogen, weet Olaz maar al te goed. Dit heeft niet altijd te maken met te weinig slaap, maar soms ook gewoon met erfelijke aanleg of simpelweg de jaren die verstrijken.

Met de introductie van Olaz Eyes Ultimate Oogcrème speelt het merk in op de ‘problemen’ waar de jongere vrouw van 25+ mee te maken krijgt rondom haar ogen. De oogcrème is bedoeld om zichtbaar fijne lijntjes en rimpels te vervagen en donkere kringen en wallen te verminderen. Het product bevat een combinatie van Niacinamide, Glycerine en Pepta-Peptides die de essentiële problemen van de oogzone aanpakken. Daarnaast zitten er kleurcorrigerende pigmenten in de crème om een donkere waas net even wat minder zichtbaar te maken. Het afwezig zijn van parfum in deze oogcrème maakt hem ook geschikt voor de wat gevoeligere huid.

Het aanbrengen doe ik met deppende bewegingen. De oogcrème heeft een lekkere structuur en trekt snel in de huid. Hij geeft een aangenaam gevoel onder mijn ogen.

Eenmaal ingetrokken is mijn huid voelbaar gehydrateerd en lijkt zelfs de donkere waas wel iets minder te zijn door de kleurpigmenten.

Nu is het niet zo dat ik verwacht dat oogcrèmes bij mij wonderen verrichten en me ineens weer een huid geven alsof ik nog maar net de 18 ben gepasseerd. Ik ben echter wel van mening dat smeren met de juiste producten, die de juiste ingrediënten bevatten, helpen bij het elastisch en dus jonger houden van de huid. Een goed hydratatie is echt een must als je rimpels wilt vervagen. Ik ben al jaren fan van Olaz omdat ik de ingrediënten in hun producten zeer fijn en effectief vind. Dat is voor dit product niet anders.

Een beetje make-up doet natuurlijk ook altijd wonderen 😉

Hoe denken jullie over oogcrèmes vanaf 25+? En lijkt de oogcrème van Olaz je wat?

Adviesprijs Olaz Eyes Ultimate Oogcrème: 15ml voor €24,99.


Deze producten zijn mij toegestuurd.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Marloes
  15/04/2017

  Ik gebruik geen oogcrème maar doe stiekem hetzelfde als wat jij deed; overal dezelfde crème in mijn gezicht. Ik ben gelukkig erfelijk gezegend dat ik nauwelijks wallen of iets dergelijks heb maar ik wil deze crème wel preventief gaan gebruiken. Tenzij hij heel erg stinkt want dan gaat het regelrecht de prullenbak in
  Marloes onlangs geplaatst…Kook dagboek: Simpele spinazietaartMy Profile

 • Reageren
  Sylvia ..
  15/04/2017

  Ik gebruik eigenlijk altijd alleen maar dagcrème n zonnecreme in mijn gezicht terwijl ik eigenlijk heel erg creme voor onder mn ogen moet gebruiken want dit is bij mij mn probleemzone.. Ik ben benieuwd of ze deze ook bij ons verkopen. Ik ga eens op zoek.
  Sylvia .. onlangs geplaatst…50 activiteiten voor op het strand met of zonder kind(eren)!My Profile

 • Reageren
  Heleen
  15/04/2017

  Klinkt goed deze crème! Ik heb wel
  oogcrème ergens tussen m’n collectie, maar die gebruik ik eigenlijk bijna nooit ?Deze van Olaz wil ik wel proberen straks!
  Heleen onlangs geplaatst…Dagje weg: ’t RijksmuseumMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  15/04/2017

  Ten eerste: wat ziet je site er mooi uit! Lekker overzichtelijk en een warme kleur toegevoegd. Prettig om zo je site te bezoeken :). En over je wallen; die vallen echt reuze mee hoor, ik zie ze niet, haha. Maar ik snap je behoefte aan goede oogverzorging, daar moet ik ook serieus mee gaan beginnen. Ik smeer dan een tijdje, maar vergeet het dan ook weer. Ik ben nog wel op zoek naar een goede die mijn huid ook echt voeding geeft. De meest zijn namelijk veel te luchtig voor me. Geef mij maar van dat vette spul!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | the Balm Meet Matt(e) Trimony matte eyeshadow paletteMy Profile

 • Reageren
  Martina
  16/04/2017

  Ik ben in vlagen bezig met oogverzorging. Het valt me bij mijzelf niet zo op, dus na wat foundation vind ik het vaak al prima. Zou ik beter moeten doen, oogverzorging! Je site is trouwens prachtig geworden, helemaal jij!
  Martina onlangs geplaatst…16 April 2017 – Maar jij bent toch dun genoeg?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.