Waarom zou je een gezichtsmaker gebruiken? Nou, hierom!

Masker op gezicht aanbrengen

Een gezichtsmasker gedoe? Helemaal niet! De laatste tijd breng ik steeds vaker ’s avonds even een masker aan om mijn huid wat extra verzorging te geven. Ik merk vaak direct resultaat.

Het gebruik van een gezichtsmasker is iets wat veel vrouwen overslaan omdat het, naast alle andere reiniging en verzorging, toch weer extra tijd kost. Ik snap dat wel, want ik moet zeggen dat ik het al een gedoe vind om überhaupt de spulletjes uit mijn kastje te wurmen, laat staan dat ik mijn avondroutine nog ga verlengen met een heus gezichtsmasker.

Collage van verschillende crèmes

Toch is een beetje extra verzorging af en toe best fijn. Mijn huid gaat gedurende het jaar veel fases door en op dit moment merk ik dat ik in mijn ‘onzuivere’ huidfase zit. Meer pukkeltjes, ruwe plekjes en mee-etertjes. In dit soort fases ben ik blij dat ik naast mijn standaard crèmes, mijn huid met een masker nog wat extra kan kalmeren en verzorgen.

Mijn voorkeur gaat er naar uit om een masker aan te brengen zodra ik de kinderen naar bed heb gebracht en mijn avond begint. Ik wacht er dus niet tot het laatste moment mee; vlak voordat ik ga slapen heb ik er ook vaak geen zin meer in.

Een masker heeft een aantal voordelen:

Zoals ik al zei voel en zie je meteen het effect van een masker. Of het nu een masker is om je poriën schoon te maken, je huid meer te laten glanzen, je huid extra te voeden. Na zo’n 15 minuutjes is je huid zichtbaar opgepept.

Ik geef toe dat ik ontspannen best een dingetje vind, maar zo’n masker die ik in alle rust aanbreng en laat intrekken terwijl ik een muziekje luister of video’tje opzet, is toch best relaxed. Daar knap ik (van binnen en van buiten) echt van op. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker op de bank gaan liggen met een paar koele schijfjes komkommer op je ogen – helemaal zoals in de bladen 😛 Óf een apart oogmasker gebruiken.

Nog een voordeel van het regelmatig gebruiken van een masker is dat je de huid echt een ‘dieptereiniging’ kunt geven. Kies hiervoor het juiste masker. Er zijn veel peel-off maskers die echt gericht zijn op het verwijderen van onzuiverheden. Natuurlijk verwijder je met je dagelijkse reiniging een hoop vuil, vettigheid en make-up, maar met een masker kun je dat naar een nóg hoger niveautje tillen. Een goed gereinigde huid neemt ook weer beter crèmes en serums op.

Een masker zal op termijn ook je algehele huidconditie ten goede komen. Hierboven zei ik al dat andere huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid zullen trekken als je regelmatig een gezichtsmasker gebruikt, en dit zul je ook terugzien in de staat van je huid. Ik ben zelf onder andere fan van GlamGlow (tevens erg geliefd bij de sterren ;-)).

Uiteindelijk moet je zelf een beetje uitvinden wat voor soort maskers je het prettigst vindt. Ik merk dat mijn huid bij sommige maskers iets meer reageert dan bij andere, afhankelijk van de ingrediënten. Opzich niet erg, maar als je een zeer gevoelige huid hebt is niet ieder masker even prettig.

Maak jij wel eens tijd voor een gezichtsmasker?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Anne
  24/09/2019

  Ik hou van maskers. Ik probeer in ieder geval drie keer in de week een masker te gebruiken en geniet echt van dat momentje in de avond. Heb je nog tips voor goede maar betaalbare maskers?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   24/09/2019

   Wat goed! Heb je al eens een masker van Ziaja geprobeerd? En van Garnier? Ik heb een linkje naar een gezichtsmaskerpagina van Notino geplaatst, hier vind je er een hele hoop.

 • Reageren
  Mattine
  24/09/2019

  Toevallig zat ik er net nog aan te denken dat ik dat eigenlijk bijna nooit doe omdat ik het zo’n gedoe vind! Maar goeie tip om het al wat eerder op de avond te doen en niet vlak voordat je naar bed gaat! Misschien dat ik het binnenkort toch maar weer eens ga doen ja 😉

 • Reageren
  Carlijn
  30/09/2019

  Ik neem twee keer per week een masker terwijl de kindjes in bad zitten. Tijdens het badderen reinig ik mijn gezicht, exfolieer ik en breng ik een masker aan. Ze zitten zo’n 20-25 minuten in bad dus alle tijd 😉 Met komkommerschijfjes red ik dus niet maar daar heeft je huid ook geen baat bij.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.