Waarom ik Twitter een beetje eng vind

Social media is voor mij in de loop der tijd een tweede natuur geworden. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed.

Als je een blog begint en je wilt ermee groeien dan is het bijna een must om daarnaast ook een aantal social media kanalen bij te houden. Voor het promoten van je content, het contact onderhouden met je volgers, delen van andere leuke artikelen of gewoon te laten weten dat je er bent.

Instagram was een platform waar ik meteen al fan van was. Immer een gezellig theekransje met leuke vakantiekiekjes, mooi opgedekte tafels, spelende kinderen en schitterende make-up looks. De vrolijkheid die over het algemeen op dit platform heerst spreekt mij heel erg aan. Al geldt dit ook niet voor iedereen; er zijn genoeg publieke personen en bloggers die – helaas genoeg – heel wat nare reacties onder posts te verduren krijgen. Toch ervaar ik Instagram zelf als een overwegend positief platform.

Minder feeling heb ik met Twitter.

Sterker nog, ik ben zelfs altijd een beetje bang om dingen te delen op Twitter. Ik vind Twitter gewoon een beetje eng. Het lijkt op dit platform altijd sneller uit de hand lopen en mensen lijken ook niet alles op de juiste manier te kunnen interpreteren en aan de andere kant kunnen mensen niet altijd de juiste nuance meegeven aan hun tekst.

Of het komt doordat je maar 140 tekens hebt, mensen sneller zeggen wat ze denken op dit medium, er geen intonatie aan te pas komt, of dat nuance gewoonweg niet populair is op social media, ik weet het niet, maar het gebeurt zelden dat ik mijn Twitter open en ik hetzelfde gezellige theekransjegevoel krijg als bij Instagram.

Maar misschien is dat wel een beetje naïef van mij, dat ik het liefst me alleen maar wil bescheuren om grappige tweets en GIF-jes en dat teveel negativiteit dat de ether in wordt geslingerd al snel bij mij irritatie opwekt.

Hoe snel ik op Snapchat iets zeg of laat zien zonder erover na te denken, hoe secuur ik afweeg om op Twitter iets te plaatsen.

Het is mij al een aantal keer overkomen dat ik op het punt stond om vanuit emotie te reageren op Twitter, maar dat ik toch besloot even te wachten. Na een paar minuten zag ik dan in dat het geen zin had om mijn frustratie over iets publiekelijk te uiten. Of het zou opluchten als ik het wel gedaan had weet ik eigenlijk ook niet.

Aan de andere kant is het behalve een matige binding met dit platform, ook grotendeels onzekerheid dat ik niet zomaar iets op Twitter durf te zetten. Een beetje bang dat mensen over me heen vallen doordat ik iets gezegd heb waardoor ze een verkeerd beeld van mij krijgen.

Ik denk dat het erg belangrijk is om als blogger (ook als Bn’er en ieder ander persoon die publiekelijke bekendheid geniet) je imago te bewaken. Nét een verkeerde tweet of tekst kan je duur komen te staan. Ik noem even Halina Reijn die enige tijd geleden heel Twitter over ging omdat ze het in haar column in het AD had over ‘zeekoeien’, ter verwijzing naar enkele personen die haar op Schiphol zouden hebben aangestaard. Hieruit blijkt maar weer dat social media – en in dit geval zeker Twitter – een bepaalde sociale controle uitoefent; er wordt constant gemonitord wat iedereen doet en zegt.

Moraal van dit verhaal: ik zou dus nooit zomaar iets op Twitter delen (in tegenstelling tot Snapchat), gewoonweg omdat ik ‘bang’ ben dat het onjuist geïnterpreteerd wordt. Okay, behalve als ik Twitter over Boer Zoekt Vrouw of het Songfestival dan…

Wat vinden jullie van Twitter?

PS: Mocht je mij toch op Twitter willen volgen – uiteraard post ik geregeld – dan vind je mij onder La VieSagista (@SanneMarlijn91).

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  19/09/2016

  Ik ben ook niet zo van Twitter. Maar jij bent wel van de grappige oneliners toch? Die kan je daar wel kwijt. Veel mensen zeiken alleen op twitter. Dat vind ik n btje saai.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ovulatietesten van de Action vs. ClearblueMy Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  19/09/2016

  Poe Twitter…jarenlang was ik er verslaafd aan, maar tegenwoordig heb ik er wat minder binding mee. Volgens mij is het toch echt redelijk op retour. Een hele lange tijd, zette ik er alleen links naar blogs op. Tegenwoordig probeer ik weer wat persoonlijker te zijn door zo nu en dan iets te vinden van TV programma’s die ik dan kijk. Is ook leuk voor de volgers als ik wat minder robotachtig ben.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Radbag snoepmachineMy Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  19/09/2016

  Af en toe post ik wat op Twitter, maar ik vind het ook nket echt een fijn kanaal. Volgens mij is Twitter alweer een beetje passé? Ik vind Facebook een stuk fijner, omdat je daar veel meer tekst kwijt kunt. Ik zou vaker willen posten, maar ik heb er helaas de tijd niet voor. Dat heb ik jammer genoeg ook niet om bezig te zijn op Instagram en Snapchat. Ik laat die kanalen daarom maar aan me voorbijgaan.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Plog: dagje uit met mijn kinderen naar het strand van KijkduinMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  19/09/2016

  Ik vind twitter eigenlijk best leuk.. Die negativiteit doe ik niet aan mee en de dingen die ik plaats dat kun je amper verkeerd oppakken. Maar bij twitter gaan dingen wel heel snel. Qua contact met andere bloggers bijv. Zo kan ik soms hele gesprekken daar hebben met anderen en kun je ook inhaken op gesprekken. Super gezellig haha. Ook worden dingen soms snel opgepikt zoals ons blogfeestje op de zaterdag. Steeds meer mensen weten ervan omdat je t op twitter voorbij ziet komen. Op Facebook heb je een vervelend algoritme waarbij maar 5% langs komt dus zie je het niet zo snel..
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #10 | Schop onder mijn kontMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  19/09/2016

  Ik vind twitter wel geinig maar heb er ook lang niet hetzelfde gevoel bij als bij instagram. Denk inderdaad dat wat jij zegt mensen snel bepaalde interpretaties maken.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Laatste zomerweekMy Profile

 • Reageren
  Channa
  19/09/2016

  Twitter komt regelmatig in het nieuws als het gaat om tweets die verkeerd worden geïnterpreteerd dus snap wat je bedoelt. In de eerste jaren vond ik het een heel leuk medium nu niet meer.
  Channa onlangs geplaatst…Rotgevoel na de 20-weken echoMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  19/09/2016

  Volgens mij heb ik al minstens een jaar niet meer op twitter gezeten :’)
  Ik gebruikte het een tijdje heel veel om, net als de rest van mijn leeftijdsgenootjes, erop te zetten wat ik letterlijk deed op een dag (why?). Maar ik vind FB en IG nu een stuk leuker. Vooral vanwege de foto’s. Maar op Snapchat volg ik je ook met veel plezier hoor 😉
  Rosanne onlangs geplaatst…Pfeiffer, mijn verhaal..My Profile

 • Reageren
  Tamara
  19/09/2016

  Om eerlijk te zijn doe ik bijna niks met twitter. Ik was altijd heel actief, maar volgens mijis die hele hype ook een beetje verplaatst naar snapchat
  Tamara onlangs geplaatst…Redenen waarom mijn kinderen boos op me worden.My Profile

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  19/09/2016

  Ik vind Twitter niets aan. Staat veel te veel negativiteit op voor mij.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Your Story – Fabi heeft het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  19/09/2016

  Ik vind Twitter niet veel aan en ik doe er niet veel mee behalve mijn laatste blogposts delen 😉

  Feit dat ik maar 140 tekens heb vind ik alleen al belachelijk. I need more 😉

  Ik lees ook Tweets eigenlijk en swipe snel naar boven.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #38My Profile

 • Reageren
  Saskia
  19/09/2016

  Hoi 🙂

 • Reageren
  Martina
  19/09/2016

  Ik ben ook niet zo goed met twitter en heb veel meer feeling met instagram en snapchat! Herkenbaar!
  Martina onlangs geplaatst…5 September 2016 – Vakantie Ameland, eerste stapjes, nacho’s en alcohol.My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  19/09/2016

  Ik heb wel Twitter, maar ik doe er de laatste tijd niet zoveel meer mee, dan behalve wat bloggerelateerd is. Ik moet zeggen dat ik over het algemeen best tijdrovend vind om zoveel social media bij de houden, wat er op neerkomt dat ik heel onregelmatig iets post. Behalve Facebook, daar ben ik heel regelmatig mee voor mijn blog :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…United Colors of Benetton | Colors BLUE for her eau de toiletteMy Profile

 • Reageren
  Margo
  20/09/2016

  Ik heb goede Twitter dagen, en slechte Twitter dagen. Ik vind die 140 tekens heerlijk om zo kort en daadkrachtig mogelijk uit de hoek te komen. Maar ik vind wel dat er veel gezeurd wordt. Soms zie bijv. wat jongere meisjes zeuren over dingen (bijv. ouders of vriendinnen) en dan denk ik… meid, zou je dat nou wel doen, zo in het openbare? Iedereen kan het lezen en het kan tegen je gebruikt worden. Als ik dat lees, is dat wel vaak voor mij de trigger om af te sluiten. Morgen weer een dag 😉
  Margo onlangs geplaatst…Ondertiteling > Commentaar: uitMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.