Waarom ik wassen eigenlijk best leuk vind

De was. Voor mij zowel een lust als een must. Het is een van de weinige huishoudelijke klusjes die ik met vrij veel plezier doe. Maar daar heb ik wel een reden voor.

Ik was meerdere keren per week. Ik heb natuurlijk de luxe dat ik vanuit huis werk en dat ik dus zelf kan bepalen wanneer ik er een wasje ingooi. Ik hoef op deze manier niks op te sparen om vervolgens op zaterdag een hartaanval te krijgen van de hoeveelheid vuile onderbroeken, handdoeken, kledingstukken en vieze sokken die me liggen aan te staren.

Ik spreid het dus uit over 6 á 7 keer per week (dat is al behoorlijk wat vaker dan voordat kleine Isé geboren was), waardoor het shockeffect van de hoeveelheid een stuk minder is. Meestal zet ik het wasje ’s avonds aan, haal ik het spul er de volgende ochtend uit, sorteer het in droogrek- en drogerspul en wacht daarna tot het droog is terwijl ik mijn werk afmaak.

Dáárna komt het leuke gedeelte: de was opvouwen. Wat veel mensen zien als de laatste vervelende horde die moet worden genomen, zie ik als een ontspanningsmomentje voor mezelf. Althans, dat heb ik er zelf zo van gemaakt.

Gezien ik hier meestal wel een half uur tot drie kwartier mee bezig ben (ik vouw niet al te snel), geeft me dat namelijk genoeg tijd om mijn favoriete programma’s en youtubefilmpjes terug te kijken. Omdat ik doorgaans niet echt de tijd en de rust kan vinden om uitgebreid tv te kijken, is het HEERLIJK dat ik dit in alle rust en vrijheid kan doen als ik aan het vouwen ben.

Terwijl ik stapeltjes maak van de was kijk ik de nieuwste vlogs van Nick & Simon, de samenvattingen van RTL Late Night, shoplogs, make-uptutorials en kletsvideo’s van andere youtubers. Tussen het vouwen door snuffel ik nog altijd even aan de heerlijk geurende kleding en mijn me-time momentje is compleet.

Het enige wat ik echt minder leuk vind aan het hele wassengebeuren is het opbergen van de kleding. Maar met een beetje geluk kan ik dat James over een jaar zelf laten doen 😉

>> Volg me ook op Instagram!

Vind jij wassen een vervelend klusje?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Channa
  31/10/2017

  Wij verdelen het ook over de week, scheelt een hoop. Ik vind het niet erg om te doen, maar mijn favoriete bezigheid zal het niet worden.
  Channa onlangs geplaatst…Zo vier je een (piraten) kinderfeestje thuis!My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  31/10/2017

  Ik vind het wassen zelf niet erg; wel het strijken. Beddengoed strijk ik niet, maar ik heb een hekel aan gekreukte kleding en ik wil niet pas strijken op het moment dat ik het snel moet aantrekken (bijv. ’s morgens). Maar ik probeer het leuk te maken door lekker ruikende strijkwater te gebruiken en tegelijkertijd wat muziek of idd tv aan te doen. En als het eenmaal in de kast ligt is het ook wel weer een fijn gevoel. Mijn schoonmoeder wil nogal eens wassen en strijken als ik werk, maar dat hoeft voor mij niet; dan worden er dingen gevouwen die ik juist in mijn kast hang en ik heb een heel eigen ‘wassysteem’; waardoor ik dat achteraf weer allemaal moet ‘herstellen’ en ik er juist méér werk aan heb. 😉 Dus nee, laat het me maar zelf doen.
  Yvonne onlangs geplaatst…Waarom ik na 10 jaar weer buitenshuis ga werkenMy Profile

 • Reageren
  Eke
  31/10/2017

  Ik was op zondag en op maandagavond installeer ik mij op bed met fe wasmanden en ga heerlijk de was opvouwen terwijl ik Netflix. Heel suf, maar echt mijn momentje, haha
  Eke onlangs geplaatst…Maandvlog oktober | Date-dag, High Tea’s en brakke dagMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  31/10/2017

  Ik haat het….! Alles wat met was te maken heeft, echt álles. Behalve het gedeelte dat het weer schoon in de kast ligt. Dan ben ik tevreden en heb ik een geluksgevoel!
  Ik heb zelfs een strijkservice. Gouden tip mensen!

 • Reageren
  Rachel
  31/10/2017

  Waar het vroeger een lust was, begin ik het steeds meer als last te ervaren. Ik heb de slechte gewoonte alles te willen strijken. Met twee kleintjes die rondlopen en overal aan willen zitten, heb ik weinig momentjes om dat nog te doen, waardoor ik in mijn beperkte avondjes sta te strijken. Wel is het altijd heerlijk om dan lekker te genieten van de meest foute series ?
  Rachel onlangs geplaatst…Weekly Diary #9, Kapper, strand en verjaardagMy Profile

 • Reageren
  Zara
  31/10/2017

  Wasjes en vouwen op zich vind ik ook niet erg. Maarrr strijken… brrr

 • Reageren
  Mariska
  31/10/2017

  Ik heb er echt totaal geen moeite mee, maar het is nou ook niet zo dat ik er echt om sta te springen. Doe het een paar keer in de week en vind ik prima 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Meer bezoekers op je blog, deel 2!My Profile

 • Reageren
  Sanne
  01/11/2017

  Ik vind de was doen ook het leukste klusje in huis. Je verliest er niet veel tijd door en toch haal je er veel voldoening uit.
  Met netjes opvouwen ben ik gestopt, althans voor de kleren van mijn man. Hij maakt altijd zo’n puinhoop van zijn kleerkast dat ik het vertik. Dan heeft hij meer kreuken in zijn shirts. Moet hij maar wat ordelijker zijn. 😛
  Sanne onlangs geplaatst…Heel fijn nieuws!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.