Waarom ik een beetje naïef was voor mijn bevalling

Naief bevalling Collage

Wat heb ik (en hopelijk jullie ook) achteraf veel geleerd van mijn eerste bevalling zeg. Zoveel dingen waar ik van te voren geen rekening mee had gehouden en zoveel dingen die ik me anders had ingebeeld.

Ik was naïef…

Omdat ik twee weken voor mijn uitgerekende datum naar mooie nachtjaponnen ging op zoek ging omdat ik A. dacht dat ik me zou schamen voor de artsen als ik zo’n veel te groot oma-hemd aan had. En B. Ik dacht dat ik er dan leuk zou uitzien op de foto’s.

Omdat ik drie zakken snoep in mijn vluchtkoffer had ik gestopt in het kader van ‘dan heb ik wat te doen tijdens mijn bevalling en bovendien heb ik vast wel behoefte aan wat suiker’.

Omdat ik eveneens mijn laptop in mijn tas had gestopt omdat ik dacht dat ik nog wel even zou kunnen werken/mails zou kunnen beantwoorden tijdens de eerste weeën.

Omdat ik dacht dat mijn yoga- en puflessen de ultieme voorbereiding zouden zijn op de hele bevalling.

Omdat ik erop stond dat ik nog wat zou eten toen ik in het ziekenhuis was aangekomen. Het was immers rond etenstijd! Niet wetende dat je tijdens je weëen alles er zo weer uitbraakt.

Omdat ik tijdens mijn bevalling zo moe werd dat ik alleen maar riep dat ik wilde slapen. Slechtste timing EVER.

Omdat ik dacht dat ik het wel zonder pijnstilling kon, of in ieder geval heel graag wilde.

Omdat ik een compleet gevulde toilettas inclusief gezichtsprimers, foundation, oogschaduw, mascara’s en bronzers had ingepakt. Nog steeds met de gedachte dat ik er dan in ieder geval een beetje als mezelf uit zou zien op de foto’s. Het enige wat achteraf nodig bleek te zijn was meuk om mijn make-up ERAF te halen in plaats van van alles om erop te smeren…

Omdat ik dacht dat ik nog wel over enige gène zou beschikken.

Omdat ik geloofde dat mijn geboorteplan precies zou worden opgevolgd (alles over mijn ‘mislukte’ geboorteplan lees je hier).

Omdat ik dacht dat ik na de bevalling het ergste gehad zou hebben.

Weer wat geleerd.. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Tamara
  15/09/2015

  Hahahaha ja die makeup, ze keken mij in het ziekenhuis ook een beetje raar aan toen ik om mijn makeup tasje vroeg.. Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe leer ik mijn kind om te gaan met geld?My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  15/09/2015

  Haha ik moest lachen om je zakken snoep en make up. Ik had mijn vluchttas ook ingepakt met het idee naar een spa te gaan. Na de keizersnede wilde ik alleen maar douchen en slapen, geen nagels lakken, scrubben of met een haarmasker klooien.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Inspirerend #2. Je mag elke dag gelukkig zijn.My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  15/09/2015

  Ja alle eerste keren hè… volgende keer weet je het! (Not, schijnt t weer helemaal anders te kunnen gaan…)
  Elisabeth onlangs geplaatst…Winactie: HEMA cadeaukaartMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  15/09/2015

  Haha, je wilde echt nog even wat mails wegwerken tijdens je bevalling? Zal dat even een tegenvaller zijn geweest ;). Ik dacht het ook zonder pijnstilling te kunnen (of in ieder geval WILLEN) doen, maar dat werd toch maar een ruggenprikje met mijn weeënstorm, autsj!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Budget tip | Miss Sporty Perfect Stay liquid concealerMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  15/09/2015

  Hahaha ik moet lachen om je zoektocht naar een mooi nachtjaponnetje. Grote kans dat die doktoren dat misplaatster hadden gevonden dan een omahemd. Zelf had ik een heel overlevingspakket met snoep, M&M’s en chips bij me. Nou, die tas is net zo vol mee terug naar huis gegaan. Heb er echt NIKS van gegeten.
  Carlijn onlangs geplaatst…Het grote tweeling-ABCMy Profile

 • Reageren
  Jess
  15/09/2015

  Oei als ik dit lees, dan ben ik ook naïef. Ik heb ook men make up mee, voor als het kraambezoek komt. Laptop check. Lekkers check. Haha!
  Jess onlangs geplaatst…38 week bump updateMy Profile

 • Reageren
  Andrea
  15/09/2015

  laptop?
  lol! 😀
  Andrea onlangs geplaatst…FASHION – JE GARDEROBE NA DE BEVALLINGMy Profile

 • Reageren
  Malou
  15/09/2015

  Ik had ook best veel make-up meegenomen, ook omdat ik er leuk uit wilde zien op de foto’s haha.
  Malou onlangs geplaatst…PLOG; MIDDAGJE DIERENTUINMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  15/09/2015

  Haha leuk artikel!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Estelle & Thild Biocalm Soothing Moisture Day CreamMy Profile

 • Reageren
  Channah
  15/09/2015

  Ik had van alles mee omdat ik al een tijdje in het ziekenhuis lag, maar toen ik eenmaal ging bevallen waren dit inderdaad totaal geen dingen waar ik mee bezig was. Leuk artikel, heel herkenbaar!
  Channah onlangs geplaatst…Striae, wat moet je ermee?!My Profile

 • Reageren
  Sylvie
  15/09/2015

  Haha die vermoeidheid herken ik! Tijdens elke wee dacht ik “als deze zo over is ga ik zó genieten van de rust!” Tussen de weeën trok ik steeds het dekbed over m’n hoofd en probeerde ik te slapen :’)
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #26My Profile

 • Reageren
  Kim
  15/09/2015

  Heel herkenbaar!! Ik zat met 4cm ontsluiting en flinke weeën mijn make-up nog te doen.

 • Reageren
  Inge
  15/09/2015

  Haha die make-up is heel herkenbaar. Ik ben volledig opgemaakt richting ziekenhuis gegaan met het idee er dan goed uit te zien op de eerste foto’s. Het uiteindelijke resultaat was allemaal foto’s met mn mascara op mn kin ipv mijn wimpers!

 • Reageren
  Floor
  16/09/2015

  Haha grappig. Ik dacht dat er tijd was om mijn vluchtkoffer aan te vullen en had maar 1 paar ondergoed mee. Het resultaat: geen shampoo en geen kleding in het ziekenhuis na de bevalling. Niet zo handig…
  Floor onlangs geplaatst…I AM CALLING IT: The best & worst moments after giving birthMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  16/09/2015

  Hahaha hier bijna hetzelfde lijstje 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Stoppen met de papflesMy Profile

 • Reageren
  cassandra
  16/09/2015

  Hahah! Heel herkenbaar.
  Laptop, check
  schoolwerk + werk, check
  make-up zooi, check
  fashionable chill outfits, check
  Tablet, check
  en niet te vergeten mijn oplaadkabels, check!
  Oh ja en ook nog boeken.., Duhh alsof chill zou kunnen lezen daar…

  Een vluchttas had ik dan weer niet, maar dat komt omdat ik plots bij 34 weken ben bevallen.
  Maar ik mijn man goede instructies gegeven hahaha!
  cassandra onlangs geplaatst…PREMATUURPAPA MAARTEN | DE KENNISMAKINGMy Profile

 • Reageren
  Resaarcle
  16/09/2015

  Herkenbaar! Je weet gewoon niet wat er op je afkomt, he. Proficiat met je baby!

 • Reageren
  Nynke
  17/09/2015

  Ik was toch erg blij met mijn concealer en mascara, haha. Moest een nachtje blijven en zo kon ik er voor het eerste bezoek toch een beetje fatsoenlijk uitzien.
  Manlief was blij met de mueslirepen omdat we nog geen ontbijt hadden gehad en zonder pijnstilling is ook zeker gelukt.
  Een volgende keer ga ik er denk ik weer net zo naïef in, haha.
  Vind het altijd leuk om te lezen hoe verschillende bevalling toch zijn!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.