Waarom een wasbare zwemluiers ideaal is

Onze kinderen zijn echte waterratten. Wij gaan dan ook geregeld met de kids een paar uurtjes zwemmen. Bij Center Parcs, op vakantie, in de zomer zoeken we een plas op of we gaan gewoon naar het zwembad hier in de buurt. James is natuurlijk al een tijdje zindelijk, maar voor Isé moeten we nog altijd een zwemluiertje meenemen dat ze onder haar badpakje kan aantrekken om ongelukjes in het zwembad te voorkomen.

Voorkeur voor wasbare luiers

Een wasbare zwemluiers heeft mijn voorkeur. Wat erg handig is van een wasbare zwemluier is natuurlijk dat je hem kunt hergebruiken. Je hebt er dus maar 1 a 2 nodig als je op vakantie gaat. Dit in tegenstelling tot wegwerpluiers, waar je gelijk een heel pak van moet kopen. Meestal maken wij zo’n pak niet eens op. Met als gevolg dat we de ongebruikte luiertjes thuis weggooien, want meestal zijn ze bij de volgende zwemsessie of vakantie alweer te klein.

Verschil met een gewone luier

Het verschil van een zwemluier ten opzichte van een gewone luier is dat een zwemluier geen vocht opneemt. Natuurlijk is dat niet voor niets, want anders heeft je kleintje binnen no time een giga zware luier om z’n billen hangen. Dit zou niet erg comfortabel zijn en bovendien is dat ook niet veilig. Dit betekent dus wel dat plas er gewoon doorheen komt. Gelukkig wordt ontlasting wel tegen gehouden.

Een wasbare luier kun je – de naam zegt het al – na gebruik gewoon wassen. Je hebt wasbare luiers met drukknoopjes of gewoon als optrekbroekje. De meeste zijn geschikt voor 4 kilo tot en met 7 kilo.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Wat ik nog een pré vind van wasbare luiers is dat het mileuvriendelijk is. Ook als je wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu. Daarnaast lijken ze me een stuk comfortabeler zitten dan reguliere zwemluiers.

Veel leuke printjes

Je hebt wasbare luiers bovendien in allerlei leuke printjes. Kies je voor flamingo’s, voor dino’s, voor stipjes, of voor palmbomen? Vanwege de look van zo’n zwemluiers is een zwembroekje of zwempakje eigenlijk overbodig.

Heb jij wel eens overwogen om voor een wasbare zwemluier te kiezen? Of misschien heb je er zelf wel eens eentje voor je kleintje gebruikt?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.