Waarom de term ‘dom blondje’ zo goed bij mij past

dom blondje

Het is tot op de dag van vandaag nog steeds een beetje onduidelijk waar de term ‘dom blondje’ nu precies vandaan komt. Het zou kunnen verwijzen naar Marilyn monroe, die in de film ‘Why Gentleman Prefer Blondes’ een nogal dommig blond typje speelde. Het zou ook kunnen slaan op Jean Harlow die in de jaren ’20 een niet zo slimme, blonde vrouw speelde in de film Platinum Blonde. Anyway, soms past de term mij als een handschoen.

Als je het over stupide acties of uitspraken hebt, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben de eerste die bij de herhaling van een mooi doelpunt bij voetbal staat te juichen omdat ik denk dat er nog een keer gescoord is en ik ben ook zo’n type dat keihard roept dat de tv stuk is terwijl de stekker ernaast ligt.

Aangezien meerdere vrienden om mij heen zeggen dat ze een boek kunnen vullen met anekdotes over mij, besluit ik om ze voor te zijn en alvast wat van mijn onzinnige uitspraken en acties te openbaren. Ik heb ze voor het gemak opgedeeld in categorieën.

Ik heb het richtingsgevoel van een stoeptegel

Laatst ging ik met vrienden naar het strand. Mijn navigatie op mijn telefoon deed het niet dus vriendlief gaf mij wat aanwijzingen. “Als je de bus uitstapt en je staat met je neus naar de zee, dan loop je naar het zuiden”. Ik: “Hoe weet ik in godsnaam waar het zuiden is?? Kun je niet gewoon zeggen of ik links of rechts moet?!”(Ik had natuurlijk moeten weten dat de stranden in NL allemaal aan de westkant liggen en ik voor het zuiden dus gewoon naar links moest lopen..”)

Toen ik net verhuisd was naar mijn huidige woning liep ik steevast de eerste maand de verkeerde straat in, om vervolgens te verdwalen en mijn vriend te bellen of hij me kon komen halen.

Als ik een auto ergens parkeer vergeet ik altijd waar ik ‘m heb neergezet. Die parkeerplekken lijken gewoon ZO op elkaar.

Met een fiets idem dito. Daarom maak ik tegenwoordig een foto in panorama zo dat ik ‘m altijd kan terugvinden.

Hiermee samen hangt dat mijn ruimtelijk inzicht ook niet al te best is. Ik krijg het nooit voor elkaar om alle pannen in het kastje te krijgen zodat het kastje ook nog dichtgaat. Rocket science man.

Mijn topografische kennis laat me bij tijd en wijle in de steek

Ik: “Wat is het verschil tussen Luxemburg en Limburg eigenlijk? Ik bedoel waar ligt wat en welke van de twee was nou ook alweer een plaats in Nederland?

“Is Bali nou een stad of een land?” (Inmiddels heb ik het uitgebreid zelf ondervonden).

First world problems

“Ik slaap altijd op mijn rug want als ik op mijn zij of buik slaap dan komen er slaapkreukels in mijn gezicht en dit zorgt naar verloop van tijd voor rimpels”

“Ehmmm hoe kom ik met alleen een 1.5 inch krultang de hele vakantie door?..”

Ik ben niet zo goed met techniek

Op de universiteit hebben ze printers waar ook een nietapparaat in zit. Ik snapte nooit dat ik mijn nietjes er altijd ondersteboven inschoot, want ik deed immers precies wat op de instructie stond. Ik heb er serieus een half uur over na zitten denken en alle mogelijke dingen geprobeerd: stapeltje met de afbeelding naar boven, stapeltje met de afbeelding naar beneden, de linkerbovenhoek eerst, de rechterbovenhoek eerst. Ik was even vergeten dat je je stapeltje er horizontaal in moest leggen in plaats van verticaal. Wat overigens ook op het instructieplaatje stond aangegeven, maar wat gewoon niet tot me door was gedrongen.

Als ik in een automaat rijd dan ben ik elke keer geneigd te denken dat de A voor ‘achteruit’ staat.

Ik vind een roltrap van boven naar beneden doodeng. Hoe hard ik ook tegen mezelf zeg dat ik niet op de streep moet staan, het overkomt me toch altijd.

Draaideuren zijn ook niet zo mijn ding. Ik heb er een paar keer een flinke bult aan over gehouden omdat ik niet met het ritme van de deur kon meekomen. Doe mij maar een gewone open-en-dicht deur.

Fietsen en ik zijn de allerslechtste combi

Toen ik 5 was en mijn eerste fiets kreeg zonder zijwieltjes ben ik tegen een groepje van 20 containers aangefietst omdat ik niet durfde te remmen.

Toen ik 7 was ben ik vol tegen een schutting aangefietst omdat ik niet door de bocht durfde te gaan.

Toen ik 14 was ben ik tegen een achteruitrijdende vrachtwagen aangefietst omdat ik niet zat op te letten. Ik overleefde het tenauwernood.

Toen ik 17 was ben ik met mijn fiets over de kop gevlogen omdat ik met een volle tas gewassen ondergoed fietste en mijn strings tussen de spaken waren geraakt.

Toen ik 23 was (twee weken geleden om precies te zijn) ben ik over een overstekende kat heengefietst.

Ik heb vanaf heden besloten niet meer te fietsen en voortaan te lopen of binnen te blijven.

Dat waren een paar van mijn ‘blonde acties’. Heb jij wel eens dingen waarvan je denkt dat dat bij het domme blondjes imago past?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Marieke Droog
  15/06/2014

  Haha fantastisch!

 • Reageren
  Diana
  15/06/2014

  Haha! Heel veel herkenning hier hoor 😉 Dat van het zuiden had ik ook nooit bedacht!

 • Reageren
  Ceetje
  15/06/2014

  Ik heb me rot gelachen, want herken veel van deze acties! Ik maak ook een foto als ik mijn auto parkeer in een onbekende stad. En mijn richtingsgevoel is als die van een platgeslagen mug 😉

 • Reageren
  Michelle
  15/06/2014

  Wat ik me nu blijf afvragen: heeft die kat het twee weken geleden overleefd?

  • Reageren
   La VieSagista
   15/06/2014

   Hoi Michlle, Ik snap dat je je dat afvraagt. Hij rende weg, dus ik denk het wel. Maar weet niet wat hij eraan over heeft gehouden. Dierenambulance bellen had geen zin aangezien hij wegrende.
   La VieSagista onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 • Reageren
  marijn
  15/06/2014

  Heerlijk artikel om te lezen. Heb veel gelachen en sommige dingen zeker herkenbaar terwijl ik toch een echte brunette ben.

 • Reageren
  Nadine
  15/06/2014

  Hahaha, wat kan je toch leuk schrijven!

 • Reageren
  lorana
  16/06/2014

  Haha dat is ook op mij van toepassing…..ik vergeet zoveel dingen. Ik kan een voorwerp wegleggen en vervolgens vraagt iemand aan mij waar ik het heb neergelegd en dan kan ik gewoon met een antwoord komen dat ik het niet heb gehad terwijl ik het 2 minuten geleden nog in mijn handen had. Verschrikkelijk!
  Leuk om te lezen!! haha

 • Reageren
  Marleen
  17/06/2014

  Hahahahaha die nietmachine!!
  Ik heb al 3x nietjes in je documenten moeten jassen 🙂 hihi <3

  Maar je bent wel heel lief 😉

 • Reageren
  Beautydagboek
  20/06/2014

  Haha, wat een leuk artikel! Ook al ben ik niet blond, ik heb ook geen richtingsgevoel; als ik een winkel uitloop in een onbekende stad moet ik altijd weer heroriënteren ;).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…MAC Matte Lipstick in Velvet TeddyMy Profile

 • Reageren
  Ilse
  20/06/2014

  Richtingsgevoel enzo zit bij mij meestal wel snor maar veel andere dingen zin érg herkenbaar. Mijn ouders hielden hun hart vast toen ik een brommer kocht omdat ik op de fiets altijd al zo’n gevaar op de weg was 😉
  Heel leuk geschreven 🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Keramiek van het diepste blauwMy Profile

 • Reageren
  Irma
  20/06/2014

  Haha, wat heb je dit ontzettend briljant geschreven!

 • Reageren
  Nicole
  14/01/2016

  Hihihihihihihihihi
  Nicole onlangs geplaatst…Oh jee, daar is de verlatingsangst!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.