VTech Kidicom Max (spelen met technologie) + winactie

Met zijn vijf jaar heeft James steeds meer interesse in ‘gadgets’. Hij is erg gehecht aan zijn tablets en met alles waar ook maar een stukje technologie bij komt kijken kan hij zeer goed mee uit de voeten. Scrollen, klikken, swipen, het gaat hem allemaal moeiteloos af en hoewel ik in het begin nog best moest wennen aan het feit dat hij zo jong al zo ingesteld was op de moderne technologie, zie ik er nu ook zeker de voordelen van in. Het is zijn manier om even op te laden na een lange schooldag of om zich te vermaken tijdens een autorit naar zijn familie in het hoge Noorden. Het is grappig om te merken dat hij altijd het meest enthousiast vertelt over de spelletjes die hij speelt. Het is niet zo’n prater, maar als het om spelletjes gaat dan vertelt hij honderduit.

Niet gek ook dat de VTech KidiCom Max een populair tablet/smartphone is voor James. En het belangrijkste: het is ook een gadget dat geheel mijn goedkeuring heeft.

Hij ziet eruit als een smartphone, en zo werkt ‘ie eigenlijk ook! Dit zijn de specificaties:

 • Camera en effecten om foto’s en video’s mee te bewerken
 • Muziekspeler
 • Kindvriendelijke en beveiligde internettoegang
 • Berichten sturen (geschreven, gesproken, tekeningen, emoticons) naar familie en vriendjes met de KidiConnect App
 • Toegang tot VTech Explor@park voor spelletjes, video’s en apps.
 • Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en beschikbaar in een roze en een blauwe variant.

Voordat je kunt starten moet je de KidiCom Max eerst speelklaar maken. Er moeten wat updates geïnstalleerd worden en hij moet ook even aan de lader. Het zijn verder geen hele ingewikkelde installatietoestanden en er staan al een aantal voorgeselecteerde spellen, websites, liedjes etc. op om direct aan de slag te kunnen. Het is niet James’ eerste speeltablet dus hij wist al vrij snel wat alle icoontjes betekenden en hoe het allemaal werkte. Hij kan nog niet lezen, maar dat is dus geen vereiste om gemakkelijk door te telefoon heen te surfen. Zeker niet omdat bij het aantikken van de app wordt benoemd wat het is.

In de Explor@park (vergelijk het met de Appstore) kun je nieuwe spellen, apps en muziek downloaden. De prijzen variëren van gratis tot €24,95.

De camera die op de KidiCom Max zit kan 180 graden draaien. Er zitten grappige effecten bij om de foto’s mee op te leuken.

Om het gebruik van de tablet een beetje binnen de perken te houden kun je als ouder tijdslimieten instellen en de toegang tot het internet beheren. Ik heb dit nog niet helemaal uitgeplozen, omdat ik James redelijk vertrouw op dat gebied en hij ook altijd goed luistert als ik zeg dat hij zijn tablet uit moet zetten. Maar mocht je dit wel belangrijk vinden, dan geeft het wel rust denk ik dat dit allemaal in te stellen is.

Via KidiConnect kunnen kinderen berichten, stickers en tekeningen naar je mobieltje sturen. Het is wel van belang dat je daarvoor zelf ook de KidiConnect app downloadt op je mobiel. Dit is overigens niet waar James zijn interesse ligt, hij vindt het vooral leuk om spelletjes te spelen, met de camera leuke foto’s te maken en met de stemvervormer te spelen.

Het geheugen is eventueel uit te breiden tot 40GB met een microSD. Je laadt de smartphone op met een regulier snoertje.

Ik hanteer geen strikte regels met zijn elektronische apparaten, maar ik vind wel dat hij het spelen op zijn tablets goed moet afwisselen met ‘schermloze tijd’ zoals buiten spelen, Legoën of knutselen. Daarnaast zie ik erop toe dat de spelletjes niet te agressief zijn die hij speelt, maar daar hoef ik met de KidiCom Max niet bang voor te zijn.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze review? Ik mag via mijn Instagram (@laviesanne) een VTech KidiCom Max verloten. Wil jij kans maken? Laat dan even een reactie achter. Vergeet me niet op Instagram te volgen. (De winactie komt 30 oktober rond 19.30 online en zal een paar dagen lopen).

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Bianca
  30/10/2019

  Lijkt mij een handig en stevig ding!! Zet mijn kinderen standaard rond 17.00 als ik ga koken even achter hun tablet.

 • Reageren
  Marianne
  30/10/2019

  Wauw wat een gaaf ding.lars is ook 5 en idd interesseert hij zich ook steeds meer in gadgets. Wat leuk dat je er ook foto’s mee wilt maken want nu pakt hij steeds mijn telefoon maar dat vind ik soms niet fijn. Dit is ook handig als je op reis gaat, vooral als er dan op de boot na Ameland zitten kan hij daar mooi spelletjes op spelen ?

 • Reageren
  Sacha
  30/10/2019

  Makkelijk meenemen zo klein, wij wonen zelf in frankrijk en gaan regelmatig naar NL. Een min. 10 uur lange rit. Zou dit wel het perfecte item zijn voor in de auto.

 • Reageren
  Marian B
  30/10/2019

  Dit is een leuk cadeau voor mijn zoon. En ideaal voor onderweg inderdaad. Foto’s maken en spelletjes doet hij graag en hierop kan het allemaal. Deze mag in de zak van Sinterklaas!

 • Reageren
  Iris stam
  30/10/2019

  Wow wat cool voor mijn bijna 5 jarige zoon!! Hij verdient een extra speciaal kado met de feestdagen nadat hij net voor kerst afgelopen jaar grote broer is geworden van een broertje en zusje! Dus ik doe heeeeel graag mee met deze mooie winactie!

  • Reageren
   Ilona meijer
   31/10/2019

   Doe graag mee voor mijn jongste dochtertje esmee .
   Ze pakt zus haar tablet af en papas telefoon .
   Zou echt een geweldige uitkomst zijn om deze te mogen winnen .
   Waag gewoon een kansje .
   Stiekem vind deze mama het ook wel een leuk item..
   Ideaal en ook erg leerzaam
   Hier een vtech fan
   Maar ook een laviesanne fan

 • Reageren
  Manon
  31/10/2019

  Handig voor ons zoontje. Die het soms wat druk vind in sommige omgevingen. Even rustig spelletjes spelen is dan fijn voor hem

 • Reageren
  Joyce vd bruggen
  31/10/2019

  Dat is eennsuper gave winactie.. mijn dochter is al gek op de kidizoom.
  Ook hier zal ze dol op zijn…dus doe graag mee

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  31/10/2019

  Superleuk. Ik snap je wel een beetje hoor, over zo vroeg al met al die gadgets. Ik probeer het hier ook een beetje binnen de perken te houden maar tegenhouden kun je het niet toch 😉
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Bereik je doelen met de Purpuz planner + WINACTIEMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.