Wat je niet tegen je vrouw moet zeggen (als je de lieve vrede wilt bewaren)

Als man zijn er bepaalde dingen die je beter niet tegen je vrouw kunt zeggen.. Tenzij het je doel is om ze op de kast te jagen natuurlijk.

Ga je dat aantrekken? Die man van mij weet het altijd zo verschrikkelijk onsubtiel te brengen als mijn kleding hem niet aan staat. Cowboylaarzen hoef ik bijvoorbeeld niet te proberen, evenals motorboots, wedges, een hoed, of een shirtje met ook maar enige vorm van dierenprint. “Dat ziet er niet uit”, zegt hij gerust. Op het moment zelf kan ik daar nooit zo hard om lachen, maar ik kan het ook wel weer waarderen dat meneer een eigen mening ten aanzien van mijn kleding heeft en daarvoor uitkomt.

Wat je net vertelde had je ook in twee zinnen kunnen zeggen. Okay, ik ben misschien ietwat lang van stof soms maar ik trek het vrij slecht als ik word aangesproken op mijn ‘praatgedrag’. Mijn vriend kan dus gewoon niet tegen teveel woorden. Die houdt er niet van als ik mezelf herhaal en die houdt er zeker niet van om over problemen te praten. Hij praat liever over oplossingen. Ik citeer vriendlief nog even met een opmerking van afgelopen week: ‘je ratelt al een half uur over hetzelfde..’

Relax nou gewoon een beetje! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij hebben dit soort opmerkingen echt heel weinig zin, sterker nog, ze hebben vaak het averechtse effect. Niet alleen als mijn vriend dit soort opmerking maakt trouwens, ook tijdens mijn bevalling werd er gezegd dat ik me vooral heel erg moest ontspannen, dan zou de bevalling het minst pijnlijk zijn. Nou, ik heb het geweten.

Als ik vraag of ‘ie mijn eten lekker vindt en ik als antwoord krijg: wel oké… Aaaaaargh. Je hebt moeite gedaan, in de keuken geploeterd, je gehouden aan zijn suggestie om vandaag ‘weer eens wat anders uit te proberen qua eten’ en dan is het antwoord WEL OKE.

Dat kan ik beter, laat mij maar even doen. Prima als dat gezegd wordt over het vuilnis buitenzetten, gaatjes in muren boren of lampen ophangen, maar in alle andere gevallen horen wij vrouwen dat liever niet, toch?

Wanneer een zeker manspersoon mijn make-up troep noemt, dan zijn de rapen ook gaar. Hoe durft ‘ie?! Mijn hele ziel en zaligheid zit in die collectie, het wordt zorgvuldig gefotografeerd, bewaard, gepoetst en onderhouden en dan wordt er naar gerefereerd als ‘troep’. En hoe haalt hij het in zijn hoofd om tegen mijn vriendin te zeggen dat haar hond een rat op stelten is?! Zucht..

Ik vind los haar mooier staan. Jahaaa dat weet ik wel maar begrijp jij wel hoe irritant het is om met los haar te koken, te slapen of te fietsen.

Heb jij ook van die dingen die je niet fijn vindt om van je man of vriend te horen?

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  03/12/2016

  Haha, heel herkenbaar. Mijn vriend is ook heel direct. Grappige is dat hij zelf juist ook lang van stof kan zijn (toen we net begonnen met daten hadden we elkaar eens 2 uur aan de telefoon). Sommige mannen kunnen zo lomp doen en als je dat zegt of uitlegt hoe dat overkomt snappen ze niet waar je het over hebt. Waar ik heeeeel slecht tegen kan is deze opmerking: “Waarom doe/deed je nou zo?” na een woordenwisseling ofzo. Dan legt ie het feitelijk meteen weer bij mij neer. Want dat is geen vraag, maar een vingerwijzing. Het lag aan mij en niet aan hem. Pislinker kun je me niet krijgen!
  Yvonne onlangs geplaatst…Ouders van Nu verdienen juist een schouderklopje in plaats van betweterig gepreekMy Profile

 • Reageren
  Eke
  03/12/2016

  Mijn man is heel lief en zal nooit iets lelijks zeggen. Ik daarentegen ? haha. Ik zal er wat meer op letten. Echt.
  Eke onlangs geplaatst…December Winactie!My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  03/12/2016

  LOL van lief naar bitch in 5 seconden. Echt…en als ik te vaak in ene gesprek onderbroken wordt door ‘dat heb je al gezegd’ of ‘doe eens rustig’. Dan weet ik 1 ding; hij luistert niet…en dan wordt ik bozer (*doorhalen) temperamentvoller. Ik trek het gewoon bijzonder slecht…
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Shoplog Zara Kids winter 2016My Profile

 • Reageren
  Simone
  03/12/2016

  Oh heel herkenbaar haha ? we zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig maar, anders was het ook zo saai joh, als je het altijd overal over eens zou zijn. Eerlijkheid over kleding kan ik ook wel waarderen. Maar of je er altijd van op aan kunt, wat die mannen zeggen over kleding. Die van mij is niet zo mode bewust hoor ?
  Simone onlangs geplaatst…Sinterklaas vieren met dreumesMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  03/12/2016

  Hahah mijn man zegt altijd: dat heb je net ook al gezegd. Maar voor mijn gevoel luistert ie nooit goed dus herhaal ik mezelf nog maar een keer 😉
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste DIY met lege potjes babyvoedingMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  03/12/2016

  HahahahHa ooow vooral sat oraatgedrag….ik loop dagelijks de marathon maar dan aan woorden en ik weet het ondertussen want het wordt me vaak verteld… IK WEET HET
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: Life of lief thuis November: Sinterklaas…ziek….en lieve vriendinnenMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  03/12/2016

  Hahahaha! Ik moest erg lachen om “dat had je ook in twee zinnen kunnen zeggen”. Dat is iets wat mijn vriend ook maar al te vaak zegt
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Choker kettingMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  03/12/2016

  Heeeel erg leuk dit :))
  Over kleding zegt die van mij niet zoveel. We zijn al heel lang samen en ik weet dat hij bepaalde dingen niet leuk vindt maar dat boeit me niet. Trek ik toch aan. Dus daar zegt hij al lang niets meer over. Heeft hij opgegeven denk ik.
  Over het te veel praten en herhalen…héél herkenbaar. Mijn vriend kan daar echt niet tegen. Dagelijks terugkerend onderwerp. En eigenlijk heeft hij gewoon gelijk. Maar ik heb gewoon het idee dat hij niet hoort wat ik zeg en dan zeg ik het gewoon nog een keer en nog een keer en nog een keer (en nog een keer maar dan nét op een andere manier). En dan barst de bom: je bent net je moeder/oma!!! En dan heeft hij mij gek gekregen want ik weet dat hij gelijk heeft. Maar dan zeg ik: Luister dan ook naar me!?

  Weer te veel woorden hè…?

 • Reageren
  Anneleen
  03/12/2016

  Haha, wel fijn zo’n eerlijke man 🙂 Bij ons is dat soms ook wel andersom… Mijn vriend ergert er zich bv aan wanneer ik hem onderbreek in zijn uitleg (soms doe ik dit echt heel erg, zonder dat ik door heb! best wel storend ook natuurlijk!). Dan kom ik echt uit de lucht vallen en ben ik soms echt een beetje van de kaart zijn wanneer hij zegt: wanneer ben je van plan om me te laten uitspreken? 😉 oeps!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Inge
  03/12/2016

  Hier is het van ‘wat je net zei, interesseert me echt geen reet’ als ik net een heel enthousiast verhaal heb verteld over iets. Very charming

 • Reageren
  Carla
  04/12/2016

  Hier deze week nog gehoord: je bent veel te oud voor (een heel leuk blauw) leren jasje!
  Ik ben 53!
  Zucht.

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  05/12/2016

  Hahahaha geweldig. Zo herkenbaar, vooral dat haar los, die waterval aan woorden van mij en relax nou een beetje. Dat laatste schiet nu ik zwanger ben helemaal in het verkeerde keelgat.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Het is zó anders! Zwangerschap 1 vs. zwangerschap 2My Profile

 • Reageren
  Bianca
  05/12/2016

  Jup herkenbaar haha! Vooral als ik een staart draag of knot, dan krijg ik altijd te horen “los haar staat leuker” of “moet je haar niet even los doen?” ” ga je zo de deur uit”…thanks honey! x
  Bianca onlangs geplaatst…MASK MONDAY | GLAMGLOW POWERMUD DUALCLEANSE TREATMENTMy Profile

 • Reageren
  Dagmar
  05/12/2016

  Hahaha so true! Wat een leuk artikel om de week mee te beginnen, zeer herkenbaar no worries! X
  Dagmar onlangs geplaatst…Zwanger week 40 – De uitgerekende datum gehaald!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.