Vreemde handen op je zwangere buik: niet iedereen vindt dat erg!

Heel veel zwangere vrouwen vinden het ver-schrik-ke-lijk als ze te maken krijgen met de zogenaamde buikaanrakers. Ik ben volgens mij de uitzondering op de regel: degene die het helemaal niet zo erg vindt!

Kiekeboe! Als je zwangere buik eenmaal zichtbaar is dan is de kans groot dat je te maken krijgt met mensen die – gevraagd of ongevraagd – aan je buik gaan zitten. Het gros van de zwangere vrouwen is hier op zijn zachtst gezegd niet zo van gecharmeerd. Veel vrouwen geven aan het toch echt wel ongemakkelijk te vinden wanneer anderen zomaar hun buik aanraken en het liefst zouden zij overal een bodyguard mee naartoe slepen om deze ‘brutale apen’ op afstand te houden.

Het is niet dat ik mijn medezwangeren hierin niet snap, soms kun je namelijk best overvallen worden door vreemden of minder vreemden of zelfs bekenden die ineens de behoefte boelen om aan je buik te zitten. Waar het in een niet-zwangere situatie volkomen bizar zou zijn als iemand dit doet, lijkt het als je zwanger bent de normaalste zaak van de wereld dat men een graai naar je buik doet.

Ik ben echter iemand die het helemaal niet zo vervelend vindt. Zowel spontane aanrakingen of aanrakingen die van te voren even gevraagd worden vind ik oké. Ik ben trots op mijn buik en ik vind het juist wel iets speciaals hebben als iemand even zijn of haar hand op mijn buik legt. De persoon in kwestie laat merken dat hij betrokken is en een zwangere buik iets bijzonders vindt, in mijn ogen is daar niks mis mee.

Het is natuurlijk wel iets anders of complete vreemden in de supermarkt ineens aan je buik willen zitten of dat het om iemand uit je omgeving gaat die je wat beter kent. Mij is het nog nooit overkomen dat een wildvreemde een poging deed mijn buik te betasten, maar ik kan me voorstellen dat dat wel een klein beetje oncomfortabel kan zijn. Al wijs ik dat ook niet meteen af want alsnog denk ik dat iemand er alleen maar goede bedoelingen mee heeft en dat het puur uit enthousiasme en betrokkenheid is.

Hoe gaan/gingen jullie om met buikaanrakers?

Afbeelding van Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  31/07/2017

  Ik denk er precies zo over als jij. Mensen doen dit uit enthousiasme. Ik vind dat we ook niet meteen zo moeten zeuren en klagen als vrouwen. Bovendien lijken de verhalen me ook nogal overdreven: er is ook nog nooit een wildvreemde op straat op mijn buik “gesprongen”. Vrouwen maken het vaak graag een beetje dramatischer dan het is.

 • Reageren
  Liset
  31/07/2017

  Ik ben dus wel zo’n iemand die dat niet leuk vond ;). Gelukkig zijn we allemaal anders en heeft iedereen daar weer een ander gevoel bij! No problemo. Maar ik ben dan ook wel gevoelig voor andere mensen hun ‘energie’ om het zo maar te zeggen, dan vind ik het sowieso niet fijn als bepaalde personen te dichtbij komen, al helemaal niet als ze ook nog eens aan mijn zwangere buik zaten, haha. Maar het is wel een stuk makkelijker als je er geen probleem mee hebt of beter gezegd: geen last van hebt!
  Liset onlangs geplaatst…Personal | Hoe gaat het met afvallen?My Profile

 • Reageren
  Luana
  31/07/2017

  Bij mij hangt het er heel erg vanaf wie er aan wil zitten. (Schoon)familie heb ik bijvoorbeeld geen moeite mee. Hoewel ik het bij sommige familie wel heel fijn vind als het even gevraagd wordt. Een paar weken terug kwam ik terug van de kapper en kwam ik dus een man tegen met, ik gok, een zwangerschapsfetish. Ik denk persoonlijk dat deze man psychisch niet helemaal in orde was, maar dat terzijde. Hij vond m’n buik zo mooi, en vond het zo fascinerend dat ‘ie vroeg of ‘ie even aan m’n buik mocht zitten. Nou, vooruit dan maar! Ik heb iemand nog nooit zo gelukkig weer op de fiets zien stappen haha.

 • Reageren
  Rachel
  31/07/2017

  Ik kan me niet herinneren dat er vreemde mensen aan mijn buik zaten. Ik ben een no-touch bij vreemde.
  Voor bekende was het geen probleem. Ik vond het zelf er bijzonder hoe het aanvoelde en wilde dit graag delen.
  Rachel onlangs geplaatst…Weekendje kamperen met de kinderenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  31/07/2017

  Ik sluit me helemaal aan bij jou, ik vond het ook helemaal niet erg. Net wat je zegt: mensen doen het omdat ze enthousiast zijn en zich betrokken voelen. Dat is toch alleen maar leuk? Ik voelde me juist wel speciaal als iemand vroeg of hij even mocht voelen. Ook vreemden hebben het wel eens gevraagd en dan ben ik de beroerdste niet hoor.

 • Reageren
  Michelle
  31/07/2017

  Bij mij hebben geen vreemden aan mijn buik gezeten. Ik heb dus eigenlijk geen idee hoe ik zou reageren. Bekenden raakten mijn buik wel eens aan. De kleutertjes uit mijn klas destijds, zaten iedere dag wel aan mijn buik, haha.
  Michelle onlangs geplaatst…Michelle’s journal #7: keukentje en Emma loopt!My Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  31/07/2017

  Ik vind t ook totaal geen probleem. Niet dat ik iedereen nu vraag Mn buik aan te raken, maar doen ze dat wel…ik vind het niet erg en maak even een babbeltje
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Een huis en een baby….wanneer doen we wat???My Profile

 • Reageren
  Michelle
  31/07/2017

  Herkenbaar! Ik vind dit ook niet zo’n probleem. Het is me wel eens overkomen in de rij bij de kassa in de supermarkt door een volstrekt vreemde en toen was ik wel even overdonderd, maar door bekenden vind ik het juist wel lief!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG132: MALLORCA #5My Profile

 • Reageren
  Natascha
  31/07/2017

  Ik was zo iemand die het dus drie keer niets vond 😉 Van mijn vriendinnen kon ik het heel goed hebben, dat vond ik juist leuk en bijzonder! Ik kan me alleen nog goed herinneren dat ik op de bus zat te wachten en een vrouw zomaar aan mijn buik voelde. Dat vond ik zo raar haha ik was zo overdonderd dat ik niet wist wat ik moest zeggen. Helemaal toen ze me ook nog advies ging geven. Als mensen het vragen vind ik het een ander verhaal 😉

 • Reageren
  Carolien
  31/07/2017

  Nooo i hate it! Ik hecht enorm waarde aan mn eigen ruimte. Te dicht bij staan vind ik al vreselijk dus aanraken nog erger. Ik heb ook n hekel aan knuffelen/kussen geven (behalve bij mn man en zoontje hoor!) Ik ben ook gewoon niet zo opgevoed. Iedereen in mn omgeving weet dit ook wel gok ik. Voor n knuffel moet je niet bij mij zijn en mn buik aanraken vind ik dus ook mega ongemakkelijk. Mn (nieuwe) werkgever legde zn hand op mn buik toen ik een week of 14 was. Zo vervelend. Ik besloot ter plekke altijd genoeg afstand te bewaren tot aan mn verlof en m te ontlopen wanneer mogelijk ?

 • Reageren
  Sanne
  01/08/2017

  Ik volg je helemaal. Toen ik zwanger was van Levi had ik echt een tekort aan mensen die mijn buik aanraakten. Ik had zo gehoopt dat iedereen er met mij mee in op zou gaan! Ik voel zelf namelijk ook wel graag aan buikjes (niet van vreemden en liever omgekeerd ook niet). Ik vond da mijn omgeving dat veel te weinig deed, mijn man inclusief! Dus bij deze een oproep voor de volgende zwangerschap: kom gerust voelen, alsjeblieft!
  Sanne onlangs geplaatst…De bevallingMy Profile

 • Reageren
  Natascha
  02/08/2017

  Ik heb er geen moeite mee als mensen het doen, maar blijf het wel een beetje vreemd vinden dat die zwangere buik ineens in trek is. Ik bedoel maar: ik zou ook trots zijn op mijn afgetrainde buik, die mogen ze dan ook best aanraken 🙂

 • Reageren
  Yvonne
  02/08/2017

  Vreemden hebben gelukkig nooit aan mijn buik gezeten, dat zou ik ook niet fijn hebben gevonden. Wél bekenden, maar dat vond ik dan weer niet erg. 🙂 Gebeurde ook niet zo vaak.
  Yvonne onlangs geplaatst…Wat bedoelt SIRE precies met ‘echte jongens’?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.