Voorliefde voor luxe huidverzorging

chanel1

Sommige mensen genieten van een heerlijk stukje biefstuk, anderen van een goed glas wijn en ik, ik kan intens genieten van luxe huidverzorging. En dan bedoel ik luxe als in Chanel, Guerlain, La Prairie of Philosophy.

Mijn huid is mijn alles. Als mijn huid er niet goed uitziet, voel ik mezelf ook niet goed. Wanneer ik gestresst ben of slecht slaap dan is dit direct terug te zien in wallen, kringen, rode vlekjes en soms zelfs pukkeltjes. Daarom probeer ik zo lief mogelijk te zijn voor huidje en mijn dag- en nachtverzorging zo goed mogelijk af te stemmen.

Nu gaat dit artikel over luxe huidverzorging, maar ik wil hier niet beweren dat goedkopere huidverzorging minder goed werkt. Het is waar jij je goed bij voelt. Ik merk dat een luxe crème mij een soort extra ervaring meegeeft. Een soort ontspanning. Een ‘yes’-gevoel als ik het product weer op mijn gezicht kan smeren of een adrenalinekick als ik afreken. Die extra ervaring heb ik ook als een huidverzorgingsproduct een lekkere geur heeft, of een mooi design. En laat luxe producten dat nou vaak allebei hebben… Zucht.

no7

Hoewel huidverzorging in een pompflacon veel hygiënischer is, vind ik een pot vaak het mooist en meest luxe. Ja, ik gooi zelfs mijn principes met betrekking tot hygiëne over boord voor een mooie verpakking. Een exemplaar dat de show steelt op je nachtkastje en die je eigenlijk niet aan durft te raken omdat ‘ie zo mooi is, ja over zulke verpakkingen heb ik het. Mij kan letterlijk het water in de mond lopen van een oogstrelend design.

Mijn eerste luxe crème was de Hydramax van Chanel. Ik had voor mijn verjaardag een aantal ICI Paris-bonnen gekregen en dus hoefde ik nog maar een klein bedrag zelf te betalen voor dit high-end product. Ik heb er een jaar over gedaan om de pot op te maken, omdat ik het zo jammer zou vinden als die op was. Daarna volgden er veel meer luxe crèmes. Zo kreeg ik van een tante de Guerlain HappyLogy nachtcrème, kocht ik zelf de Philosophy Hope in a Jar en ook schafte ik nog een oogcrème van Filorga aan. En inmiddels ben ik niet meer te stoppen! Als aanvulling op deze duurdere crèmes heb ik natuurlijk altijd nog wat budget exemplaren die ik ook graag gebruik. Ik bedoel, het leven bestaat niet alleen uit luxe 😉

Sublimage_revitalizing_concentrate_full_height

Het gevoel dat ik met luxe huidverzorging ervaar, heb ik een stuk minder bij make-up. Hoewel ik intens kan genieten van een lipstick van YSL of een poeder van Mac, kan ik dat ook met een goed gepigmenteerde oogschaduw van Catrice. Bij make-up gaat het bij mij meer om de kwaliteit dan om de uitstraling van het product. Ik weet het.. Een beetje schizo is het wel.

Ik vond het leuk om mijn voorliefde voor luxe crèmes/producten met jullie te delen. Wat is jouw mening hierover?

Foto 1

Foto 3

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Rachelle
  08/05/2014

  Wat leuk geschreven! Ik krijg nu ook echt die kriebels en snap precies wat je bedoelt!

 • Reageren
  Sanne
  23/01/2015

  Super leuk om je column te lezen! Ik ben nieuw hier, en wil graag reageren 🙂 Ikzelf houd ook van luxe huidverzorging, het smeert lekker en ziet er erg mooi uit om gewoon alleen al neer te zetten. Ik heb lange tijd Time-stop van Bergman gebruikt, erg fijn spul! Sinds kort gebruik ik de Revivify Cream-serum van Biozantium, ook super fijn, de verpakking ziet er minder mooi uit, maar het is wel biologisch, en erg werkzaam voor m’n lijntjes 🙂 Goedkopere crèmes heb ik in het verleden ook weleens gebruikt maar daar kreeg ik vaak een ‘rode huid’ van. Ik kijk uit naar je volgende stukjes!
  Groetjes,Sanne.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.